Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το 6ο  ΓΕΛ Καβάλας «πρεσβευτής» του τουρισμού στην Ισπανία

Ημέρα:

spot_img

Αντιπροσωπεία μαθητών του 6ου  Γενικού Λυκείου Καβάλας, οι οποίοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα ανταλλαγής με το σχολείο της Μαδρίτης Cardenal Herrera Oria, με τίτλο «Προβάλλω τον τόπο μου», επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του τον αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος τους ενημέρωσε για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Οι μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας θα επισκεφθούν την Μαδρίτη της Ισπανίας από τις 11 έως τις 15 Απριλίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο διδάσκεται η αρχαία ελληνική γλώσσα.

Σημαντική προσπάθεια εξωστρέφειας…

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του στη διαδικασία, ενώ  σημείωσε ότι οι μαθητές θα έχουν μαζί τους τουριστικό και ιστορικό υλικό στα αγγλικά.

«Σπάνια έχω την χαρά να μετέχω σε μια τέτοια συζήτηση. Είναι μια σημαντική προσπάθεια εξωστρέφειας, την οποία όσο μπορούμε πρέπει να την αξιοποιήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά στην σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Μαρκόπουλος.

Απαιτούνται ακόμη περισσότερες υποδομές για την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης δέχτηκε ερωτήματα από τους μαθητές του 6ου Λυκείου Καβάλας, μεταξύ των οποίων για ποιους λόγους ο επισκέπτης θα μπορούσε να επιλέξει την περιοχή μας ως τουριστικό προορισμό.

«Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει την Καβάλα, για τις παραλίες της που είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, καθώς και για το πλούσιο ιστορικό και φυσικό περίγυρο της», απάντησε ο κ. Μαρκόπουλος, ενώ σε ερώτηση για το αν είναι επαρκείς οι υποδομές της Π.Ε. Καβάλας, υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερες υποδομές και σχετικά γρήγορα σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή περισσότερες κλίνες και ξενοδοχεία σε όλα τα επίπεδα καταλυμάτων.

Τα ονόματα μαθητών και καθηγητών που θα ταξιδέψουν στη Μαδρίτη

Στη συνέχεια ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στη συμμετοχή της περιοχής μας σε εκθέσεις τουρισμού και στη γενικότερη προβολή της, καθώς και στα προϊόντα που μας χαρακτηρίζουν, ως τόπο, τα οποία είναι πιστοποιημένα και υψηλών προδιαγραφών.

Οι μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας που θα μετάσχουν στο ταξίδι στη Μαδρίτη είναι οι: Αγγελίδου Ευαγγελία, Ανανδιάδου Ελβίρα, Αποστολίδου Εμμανουέλα, Αποστολίδου Αλεξάνδρα – Αποστολία, Γκάνιας Κωνσταντίνος, Γούδας Γεώργιος – Αθανάσιος, Δουρτμές Λάζαρος, Ζήκος Παπαδόπουλος Δαμιανός, Καραγιαννάκη Χριστίνα, Καρασαβαϊδου Σοφία, Κοϊμτζίδου Αγγελική, Λαμπρινίδου Ελισάβετ, Λιάκου Ιωάννα, Λούσιας Παντελής, Μαρκίδου Κατερίνα, Ξανθοπούλου Βασιλική, Παρασχούδη Θεοδώρα, Παρμενίδου Κατερίνα, Συνοδινού Άννα – Ραφαηλία, Τοπούζογλου Σπυρίδων, Τουραμανίδου Αργυρή.

Οι εκπαιδευτικοί τέλος είναι οι: Εμμανουηλίδης Δανιήλ, διευθυντής, Μαντατζή Στέλλα, υποδιευθύντρια, Μουτάφη Μαρία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...