Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Δ.Σ. της «Αγίας Μαρίνας» ενημέρωσε τον Μητροπολίτη ΦΝΘ

Ημέρα:

spot_img

Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (20/2), ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα», Αφεντούλης Τσούλης, η νομική σύμβουλος του ιδρύματος, Μαρίνα Φιλιππίδου και ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, Μάκης Κρεμύδας, βρέθηκαν στο γραφείο του μητροπολίτη Φ.Ν.Θ., όπου και είχαν συζήτηση με τον κ. Στέφανο, ο οποίος για πρώτη φορά ενημερώθηκε σχετικά με το θέμα.

Στις 500.000 ευρώ ανέρχεται πλέον το χρέος του ιδρύματος προς το δημόσιο

Η Μαρίνα Φιλιππίδου, στάθηκε ιδιαίτερα στον κίνδυνο κλεισίματος που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, εξαιτίας του μεγάλου χρέους που αυτό έχει προς το Ι.Κ.Α. Απευθυνόμενη στον μητροπολίτη και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κ. Φιλιππίδου, ανέφερε αρχικά ότι πρόκειται για ένα ειδικό σχολείο για παιδιά με αναπηρία, που  ιδρύθηκε το 1985 από γονείς που είχαν παιδιά με αναπηρία και ήταν υπό την εποπτεία της εκκλησίας και του μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου.

«Όλα αυτά τα χρόνια μας βοήθησε πολύ ο μακαριστός μητροπολίτης, το ίδρυμα μεγαλούργησε, αλλά στο τέλος είχαμε πολλά προβλήματα. Η μητρόπολη έκανε μια χορηγία 20.000 ευρώ για την ανακαίνιση, ώστε να λάβει την πιστοποίηση το ίδρυμα, το οποίο έχει ένα μεγάλο χρέος προς το Ι.Κ.Α., περίπου 500.000 ευρώ. Λόγω αυτού του προβλήματος δεν μπορεί να επιχορηγηθεί από άλλον φορέα, είτε ιδιωτικό, είτε από την περιφέρεια κι έχουν κατασχεθεί τα νοσήλια από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ευτυχώς το τελευταίο διάστημα γίνεται μερική άρση των νοσηλίων και πληρώνονται κάποιοι μισθοί των εργαζομένων», ανέφερε σχετικά η κ. Φιλιππίδου.

Δεδομένο ότι δεν θα έχει πολλή ζωή το ίδρυμα, αν δεν λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης

«Αν δεν λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης, είναι δεδομένο ότι δεν θα έχει πολλή ζωή το ίδρυμα. Αναμέναμε τόσο καιρό να γίνει η ρύθμιση με τις 120 δόσεις ή να ενταχθεί το ίδρυμα στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, κάτι που δεν κατάφερε τελικά. Η λύση που προτείνω εγώ είναι να γίνει κρατικό και να ενταχθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, αλλά δεν την προωθούν. Πρέπει ή να γίνει η ρύθμιση ή με κάποιο τρόπο να το πάρει το κράτος υπό την εποπτεία του για να λειτουργήσει, ειδάλλως θα έχει λίγη ζωή. Ήδη τα παιδιά έχουν μείνει λιγότερα, περίπου 15, ενώ ήταν 30. Δυστυχώς θα είναι μια δομή χωρίς μέλλον, ενώ χρειάζεται να υπάρχει. Ήρθαμε για να ενημερώσουμε τον Μητροπολίτη, ώστε με όποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει», επισήμανε καταληκτικά η Μαρίνα Φιλιππίδου.

Μητροπολίτης Στέφανος: «Εύχομαι με τον καλύτερο τρόπο και το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος να ενεργήσει καταλλήλως, προκειμένου να βρεθεί ό,τι καλύτερο, ώστε να μην γίνει το πρόβλημα μεγαλύτερο»

«Για πρώτη φορά ακούω το θέμα. Θα συζητήσουμε και πιστεύω ότι θα γίνει μια κατανόηση του θέματος. Κάτι παραπάνω δεν μπορώ να πω, γιατί δεν το έχω στη σκέψη μου. Εύχομαι με τον καλύτερο τρόπο και το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος να ενεργήσει καταλλήλως, προκειμένου να βρεθεί ό,τι καλύτερο, ώστε να μην γίνει το πρόβλημα μεγαλύτερο», απάντησε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...