Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους πυροσβεστήρες

Ημέρα:

spot_img

Κάθε ένας από εμάς οφείλει να προστατεύει τον εαυτό του με τον καλύτερο τρόπο. Στην καθημερινότητα τρέχουμε με διάφορα και δεν κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι ελέγχουμε οτιδήποτε αφορά την προστασία μας. Ένα κομμάτι αυτής είναι κι η προφύλαξη μας σε περίπτωση πυρκαγιάς. Οι ιδιοκτήτες, οφείλουν και σύμφωνα με το νόμο πλέον, να παίρνουν πυροσβεστήρες για τις μικρές ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις τους, όμως κι οι υπόλοιποι πολίτες μπορούν να εφοδιαστούν με κατάλληλους τύπους πυροσβεστήρων για το σπίτι και το αυτοκίνητο.
Υπάρχουν διάφορα είδη που μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένες εταιρείες:

1.. Πυροσβεστήρες ξηράς σκόνης: Καλύπτουν σε μεγάλο ποσοστό πυρκαγιές που προέρχονται από βαριά εύφλεκτα αέρια, όπως είναι το βουτάνιο και το προπάνιο. Η σκόνη σταματά αποτελεσματικά τη φωτιά, ενώ δημιουργεί κι ένα στρώμα προστασίας ώστε να μην υπάρχουν αναζωπυρώσεις.
2.. Ειδικοί πυροσβεστήρες αφρού – νερού: Αυτού του είδους οι πυροσβεστήρες είναι κατάλληλοι ώστε να μπορεί να είναι εφικτή η κατάσβεση ξύλου, χαρτιού και ρούχων. Ο αφρός δημιουργεί ένα κάλυμμα που είναι σαν στρώμα και μπορεί να σταματήσει την εκ νέου ανάφλεξη.
3.. Wet chemical: Αυτοί οι πυροσβεστήρες είναι ικανοί να σβήσουν φωτιά που προκαλείται από μαγειρικά έλαια και λίπη. Ψύχει κατά κάποιο τρόπο το λίπος και το λάδι και μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση της φωτιάς αλλά και την αναζωπύρωση της.
4.. Πυροσβεστήρες Διοξειδίου του άνθρακα: Οφείλουμε να τονίσουμε ότι κάνουμε λόγο για πυροσβεστήρες που είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένοι, ώστε να είναι φιλικοί προς το περιβάλλον. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα υλικό που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα, οπότε και κάνουμε λόγο για κατάσβεση μιας πυρκαγιάς με φυσικό τρόπο.
5.. Ειδικοί τύποι: Οι ειδικοί τύποι αφορούν πυροσβεστήρες που μπορούμε να έχουμε στο αυτοκίνητο και στο σπίτι και είναι ιδιαιτέρως προσαρμοσμένοι σε μέγεθος και υλικό ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια κι αποτελεσματικότητα.
Ο κάθε ένας από αυτούς τους τύπους πυροσβεστήρων εξυπηρετεί διαφορετικούς χώρους και ποικίλες ανάγκες, οπότε και μπορείτε να ενημερωθείτε από τους ειδικούς και να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει επαρκώς στις ανάγκες σας. Οι τιμές κυμαίνονται σε διαφορετικά επίπεδα, ανάλογα με το τι θα επιλέξετε. Όλα τα προϊόντα ακολουθούνται από τις πιστοποιήσεις της εγγύησης τους και οτιδήποτε κι αν χρειαστείτε θα το βρείτε εύκολα και με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων πωλητών.
Όλοι οι πυροσβεστήρες είναι κατασκευασμένοι με βάση το ευρωπαϊκό πρότυπο και τους κανόνες ασφαλείας που αυτό συνεπάγεται.

Πηγή Πληροφοριών: Πυροσβεστήρες Pagomenos.gr

www.pagomenos.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...