Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Την ετήσια γενική του συνέλευση πραγματοποίησε την Τρίτη (22/1) στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας.

Παράλληλα, διεξήχθησαν και οι εκλογές, οι οποίες γίνονται κάθε δυο έτη, για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.

Συζητήθηκαν θέματα αιχμής του κλάδου και πάρθηκαν αποφάσεις που θα μεταφερθούν στην Αθήνα

Όπως τόνισε, με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης,  στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, η οποία να σημειωθεί είχε αναβληθεί α δυο φορές, συζητήθηκαν θέματα αιχμής του κλάδου, ενώ πάρθηκαν αποφάσεις, οι οποίες θα μεταφερθούν στην Αθήνα, ώστε να συναποφασιστεί και με συλλόγους από άλλες περιφερειακές ενότητες ποια θα είναι εφεξής η δράση των εκπαιδευτικών.

Επιτακτική η ανάγκη για προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών – Στο επίκεντρο η ειδική αγωγή – Προβληματισμός και για την κατάσταση πολλών νηπιαγωγείων

«Κυρίαρχο θέμα για εμάς είναι οι μόνιμοι διορισμοί. Από το 2008 μέχρι το 2018 περίπου 17.000 συνάδελφοί μας αποχώρησαν από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κι αντ’ αυτών έχουν γίνει μόνο 300 μόνιμοι διορισμοί. Αν δεν είναι επιτακτική σήμερα η πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών τότε πότε είναι. Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε είναι η ειδική αγωγή, η οποία έχει αφεθεί στην τύχη της. Επίσης, τα νηπιαγωγεία ήταν ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Είμαστε στο 2019 κι υπάρχουν νηπιαγωγεία που δεν πληρούν τις σύγχρονες προϋποθέσεις. Έμαθα ότι πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας παρήγγειλε προκατασκευασμένες αίθουσες για να λύσει προβλήματα νηπιαγωγείων. Αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα, καθώς δεν υπάρχει σχέδιο για το νηπιαγωγείο του αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Μεγάλη η συμμετοχή στις εκλογές

Μετά το πέρας της ετήσιας γενικής συνέλευσης και πιο συγκεκριμένα από τις 13.00 μέχρι τις 18.00, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, με τη συμμετοχή να είναι πολύ μεγάλη.

Στις εκλογές συμμετείχαν συνολικά έξι παρατάξεις. Τρεις ημέρες μετά τις εκλογές θα γίνει η συνάντηση των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου από όπου θα προκύψει η νέα σύστασή του.

Τα αποτελέσματα των εκλογών

Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής: ΔΗΣΥ: 292 ψήφοι και 3 έδρες,

ΔΑΚΕ: 189 και 2 έδρες, Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών – ΠΑΜΕ: 111 και 1 έδρα, Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί- Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία: 89 και 1 έδρα, Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών: 88 και 1 έδρα, ΕΡΑ: 67 ψήφοι και 1 έδρα.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...