Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους υποψήφιους οδηγούς

Ημέρα:

spot_img

Τους 500 αγγίζουν οι υποψήφιοι οδηγοί στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, οι οποίοι δεν μπορούν να δώσουν πρακτικές εξετάσεις για να πάρουν την άδεια οδήγησης, εξαιτίας της αποχής των εξεταστών της αρμόδιας υπηρεσίας.

Το πρόβλημα ανακύπτει διαρκώς τα τελευταία χρόνια και κατά διαστήματα, ενώ στην παρούσα φάση η αποχή των εξεταστών βρίσκεται ήδη στην τέταρτη εβδομάδα της, με τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών να βρίσκονται κυριολεκτικά στα …κάγκελα!

Α. Μαστοράκης: «Δεν γίνεται τίποτα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά μας. Προς το παρόν δεν βλέπουμε φως»

Το μεσημέρι της Πέμπτης (25/10) τα μέλη του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», ώστε να συζητήσουν το πώς θα κινηθούν το επόμενο διάστημα.

Ο Αντώνης Μαστοράκης, εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε αρχικά: «Έχουμε φτάσει στην τέταρτη εβδομάδα αποχής από τις πρακτικές εξετάσεις. Δεν γίνεται τίποτα, όχι μόνο στην Π.Ε. Καβάλας, αλλά σε όλη την Ελλάδα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά μας. Προς το παρόν δεν βλέπουμε φως».

Θα καταβληθεί προσπάθεια για συνάντηση με τον περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. την ερχόμενη εβδομάδα

«Υπάρχει μια στάση αναμονής από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ οι υπάλληλοι -εξεταστές συνεχίζουν τη δική τους αποχή κι εμείς μαζί με τους υποψηφίους οδηγούς είμαστε στη μέση. Κάνουμε αυτή τη γενική συνέλευση για να συζητήσουμε μεταξύ μας κάποια πράγματα και περιμένουμε από την Ομοσπονδία μας οδηγίες. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε συνάντηση με τον περιφερειάρχη στην Κομοτηνή, όμως δεν τα καταφέραμε, να πω την αλήθεια γιατί κι εμείς κινηθήκαμε τελευταία στιγμή. Θα κάνουμε νέα προσπάθεια για την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να κλείσουμε μια συνάντηση με τον κ. Μέτιο, για να δούμε αν μπορεί να γίνει κάτι», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαστοράκης.

«Δεν έχουμε έσοδα αυτή τη στιγμή, γιατί ουσιαστικά δεν δουλεύουμε…»

Για τις συνέπειες που υφίστανται οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ο κ. Μαστοράκης τόνισε: «Δεν έχουμε έσοδα αυτή τη στιγμή, γιατί ουσιαστικά δεν δουλεύουμε. Δεν βλέπω λύση άμεση στο θέμα μας, διότι σε κάποιες περιφέρειες οι περιφερειάρχες έδωσαν εντολή για εξετάσεις, όμως αυτές δεν έγιναν ποτέ. Έχουμε από την άλλη πολλά παράπονα από τους πελάτες μας. Συνολικά στην χώρα περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για άδεια οδήγησης περισσότεροι από 30.000 υποψήφιοι οδηγοί, ενώ στην περιοχή μας πιστεύω ότι είναι περίπου 500 άτομα».

Α. Κορδύλης: «Ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά, με πολλούς υποψήφιους οδηγούς και τους έχουμε «φρεναρισμένους» όλους…»

«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Αναγνωρίζουμε ότι η υπηρεσία προσπαθούσε όλο το προηγούμενο διάστημα να μας εξυπηρετήσει, γίνονταν εξετάσεις και δεν σταματήσαμε εντελώς, αλλά οι αριθμοί των υποψηφίων ήταν περιορισμένοι σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε και θέλαμε. Ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά, με πολλούς υποψήφιους οδηγούς και τους έχουμε «φρεναρισμένους» όλους. Ταυτόχρονα θα έπρεπε να γίνουν εξετάσεις εντός ωραρίου και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμβαίνει αυτό. Πρέπει να βρεθεί λύση, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι. Οι συνάδελφοι μου έχουν αγανακτήσει. Να θέλεις να δουλέψεις, να έχεις πελάτες και να μη μπορείς να δουλέψεις. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορούμε να παίζουμε άλλο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε», είχε δηλώσει πρόσφατα στον «Ενήμερο» για το θέμα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας, Ανδρέας Κορδύλης, ο οποίος απουσίαζε από τη γενική συνέλευση της Πέμπτης λόγω ασθένειας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...