Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συζήτησαν την κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης

Ημέρα:

spot_img

Στα πλαίσια των επαφών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τους θεσμικούς παράγοντες της χώρας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 09 Ιουλίου 2018, συνάντηση, του Προεδρείου της Ένωσης με τους Τομεάρχες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κυρίους Βασίλη Κικίλια (Άμυνας) και Γεώργιο Κουμουτσάκο (Εξωτερικών). Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Βερβερίδης και ο Ταμίας κ. Χρήστος Μασάνης.
Ακολούθησε συζήτηση με τον κύριο Κικίλια ως αρμόδιο Τομεάρχη για θέματα Άμυνας.
Αρχικά τέθηκε το θέμα της αιχμαλωσίας από τις Τουρκικές αρχές των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που υπηρετούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητραιτώδη και του Λοχία Δημητρίου Κούκλατζη. Τονίστηκε η άδικη φυλάκισή τους η οποία πλέον εξυπηρετεί πολιτικούς σκοπούς και σαφώς δεν πηγάζει από επιθετική ενέργειά τους. Τα μέλη της Ένωσης ευχαρίστησαν τον κύριο Κικίλλια για τις μέχρι σήμερα συνεχείς παρεμβάσεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό και του ζήτησαν να συνεχίσει να αντιμετωπίζει το θέμα ως μείζον θέμα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Επιπρόσθετα τέθηκε το ζήτημα της επικείμενης κατάργησης του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης και η αναστάτωση η οποία προκαλείται σε περισσότερες από 90 οικογένειες στρατιωτικών που υπηρετούν σε αυτό.
Ο Προέδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, Νίκος Παναγιωτίδης τόνισε στον κ. Βασίλη Κικίλια ότι το κλείσιμο του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης θα στερήσει από την περιοχή της Καβάλας, την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα (πυροσβεστικός σταθμός, πύργος, ελέγχου, εξυπηρέτηση διερχομένων στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, αποθήκες και αγκυροβόλιο μεταφοράς καυσίμων) καθώς και την δυνατότητα εξυπηρέτησης των Πυροσβεστικών αεροσκαφών και Ελικοπτέρων. Τονίστηκε η καταλυτική συμβολή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης αφενός στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών της Θάσου τον Σεπτέμβριο του 2016 και αφετέρου σε δεκάδες περιπτώσεις άλλων πυρκαγιών στις περιοχές Δράμας και Ξάνθης, που δεν εξελίχθηκαν καταστροφικά εξαιτίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης.
Στο σημείο αυτό ευχαρίστησε στο πρόσωπο του κυρίου Κικίλια το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την κατάθεση σχετικής επερώτησης στη Βουλή (στις οι Φεβρουαρίου 2018) προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο, από τον βουλευτή Καβάλας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.
Ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή το θέμα και δεσμεύθηκε ότι θα το εξετάσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα του κόμματος στην περιοχή μας, για τους λόγους κλεισίματος του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης αλλά και για την γενικότερη αποψίλωση, στρατιωτικών μονάδων, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Βόρεια Ελλάδα.
Κλείνοντας την συζήτηση τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), κατέθεσαν στον πρώην Υπουργό την ανησυχία τους και την αγωνία τους, για την ιστορική γη της Μακεδονίας και τις εξελίξεις στο Σκοπιανό ζήτημα, σεβόμενοι πάντα τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...