Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σπυρίδων Ρώσσης: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν»

Ημέρα:

spot_img

Την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας στο πλαίσιο της αποτροπής έναντι οποιασδήποτε επιβουλής, υπογράμμισε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο διοικητής της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, υποστράτηγος Σπυρίδων Ρώσσης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (21/11) στην Καβάλα εκδηλώσεις, οι οποίες άρχισαν με την επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συνταγματάρχης (ΠΒ) Χατζηιωαννίδης Δημήτριος της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας.

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων

 Αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων, καθώς και κατάθεση στεφάνων από τον αντιπεριφερειάρχη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, τον στρατηγό διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον αστυνομικό υποδιευθυντή  Καβάλας, τον λιμενάρχη Καβάλας, τον υποδιοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας και τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών. Μετά την κατάθεση στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων κι ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Σ. Ρώσσης: «Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν στις επάλξεις στις πολεμικές επιχειρήσεις, υπό τη σκέπη της υπεραγίας Θεοτόκου, γράφοντας ένδοξες σελίδες στρατιωτικής ιστορίας για την ελευθερία της πατρίδας μας»

«Μεγάλη ημέρα για τη χριστιανοσύνη, μεγάλη ημέρα και για τις Ένοπλες Δυνάμεις που καθιερώθηκε επίσημα από την πολιτεία, προκειμένου να τιμηθούν όλοι εκείνοι που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν στις επάλξεις στις πολεμικές επιχειρήσεις, υπό τη σκέπη της υπεραγίας Θεοτόκου, γράφοντας ένδοξες σελίδες στρατιωτικής ιστορίας για την ελευθερία της πατρίδας μας. Τιμούμε επίσης τους απόστρατους και βετεράνους των Ενόπλων Δυνάμεων κι αυτούς που ήδη υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και που επί καθημερινής βάσεως δίνουν τον αγώνα τους για την ασφάλεια και υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε στρατό, ναυτικό και πολεμική αεροπορία», ανέφερε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο διοικητής της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας.

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Όλες οι προκλήσεις αντιμετωπίζονται με πάθος και αφοσίωση από αυτούς που υπηρετούν την πατρίδα μας»

 Ερωτηθείς από τον «Ενήμερο» για τον βαθμό ετοιμότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, ο υποστράτηγος Σπυρίδων Ρώσσης απάντησε: «Σαφέστατα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πάντα ήταν και παραμένουν έτοιμες στο πλαίσιο της αποτροπής. Εκπαιδεύονται επί καθημερινής βάσεως, αγωνίζονται συνεχώς. Το προσωπικό που τις επανδρώνει είναι εξαιρετικό κι αυτό που λέω δεν είναι υπερβολικό. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Όλες οι προκλήσεις αντιμετωπίζονται με πάθος και αφοσίωση από αυτούς που υπηρετούν την πατρίδα μας».

Θ. Μαρκόπουλος: «Είμαστε περήφανοι για τον στρατό που έχουμε και για τις σελίδες δόξας που αυτός έχει γράψει»

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος δήλωσε: «Να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες απανταχού της γης που γιορτάζουν σήμερα την γιορτή των Εισοδίων της υπεραγίας Θεοτόκου. Να ευχηθώ χρόνια πολλά και στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες γιορτάζουν σήμερα. Να ευχηθώ χρόνια πολλά στον στρατηγό διοικητή και σε όλο το έμψυχο δυναμικό της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας και όλων των μονάδων που εδρεύουν στην Π.Ε. Καβάλας. Η ελληνική δημοκρατία χρειάζεται έναν στρατό αξιόμαχο, σύγχρονο, οργανωμένο, που να αποτελεί εγγύηση και ασφάλεια για το κράτος μας απέναντι σε δύσκολους καιρούς. Είμαστε περήφανοι για τον στρατό που έχουμε και για τις σελίδες δόξας που αυτός έχει γράψει».

Αμέσως μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...