Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε επ’ αόριστο επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Σε επ’ αόριστο επίσχεση εργασίας, βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης (8/2) οι εργαζόμενοι στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, με αποτέλεσμα πλέον να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.Την επίσχεση εργασίας κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β., με το πλαίσιο των διεκδικήσεων να αφορά κυρίως την καταβολή δεδουλευμένων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις, αλλά και τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Ποσά 14 περίπου μηνών έχουν λαμβάνειν οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους

Μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. στην Π.Ε. Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης, τόνισε ότι σε σχέση με τα εκτός έδρας δεδουλευμένα οι συνάδελφοι του έχουν λαμβάνειν ποσά 14 μηνών περίπου, ενώ ένα ακόμη σημαντικό θέμα αφορά τις δαπάνες για τη στολή των εργαζομένων, η οποία δίνεται κάθε χρόνο στις αρχές Ιανουαρίου, ωστόσο ακόμη δεν είναι γνωστό το πότε και δεν έχει διασφαλιστεί αν θα την πάρουν. Όσον αφορά το θέμα της υγιεινής και ασφάλειας, όπως με έμφαση επισήμανε ο Κώστας Τσιτσιλικάκης, αυτή ποτέ δεν εφαρμόστηκε στο Ε.Κ.Α.Β. και γι’ αυτό κάποια στιγμή πρέπει ν’ αρχίσει να εφαρμόζεται.

Ένα χρόνο χωρίς καθαρίστρια στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας – Μεγάλο πρόβλημα και το κτηριακό, το οποίο οι εργαζόμενοι προσπαθούν να λύσουν μέσω…δωρεών!

«Στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας έχει ένα χρόνο περίπου να πατήσει καθαρίστρια για τους χώρους μας, με αποτέλεσμα εμείς πολλές φορές, όταν μπορούμε κι έχουμε ελεύθερο χρόνο να καθαρίζουμε. Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας δεν είναι και οι καλύτεροι. Αυτό το πρόβλημα βέβαια αφορά όλη την Ελλάδα. Στην Καβάλα μεγάλο είναι επίσης το κτηριακό πρόβλημα, για το οποίο λύση προς το παρόν δεν υπάρχει. Παρόλο που ο διευθυντής έχει καλές προθέσεις να μας βοηθήσει, σκοντάφτει κι αυτός στη γραφειοκρατία με την κεντρική διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. Αν η όλη διαδικασία για την επίλυση του κτηριακού ξεκινούσε σήμερα θα έπαιρνε χρόνια, όμως εμείς δεν έχουμε άλλες αντοχές! Προσπαθούμε να βρούμε από μόνοι μας λύσεις με επαφές που έχουμε με επιχειρηματίες της περιοχής, για να γίνουν κάποιες δωρεές για να διαμορφώσουμε, όσο μπορούμε, το χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

Ικανοποίηση για την ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων

Τα πράγματα είναι πάντως καλύτερα όσον αφορά την ανανέωση του στόλου, καθώς προστέθηκαν νέα οχήματα, αξιόπιστα, τα οποία δοκιμάστηκαν και τα κατάφεραν καλά, όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσιτσιλικάκης, στην πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας.

«Στο κομμάτι των οχημάτων δεν μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Τόσα χρόνια λέγαμε ότι έπρεπε να ανανεωθεί ο στόλος κι αυτό επιτέλους έχει γίνει. Τα επτά νέα οχήματα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, δυο εξ αυτών είναι τετρακίνητα και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Κάποια από τα παλιά οχήματα λειτουργούν κυρίως για δύσβατες περιοχές, όπως η Παναγία, καθώς τα καινούργια είναι μεγάλα».

Παραμένουν οι ελλείψεις προσωπικού – Έξι άτομα αναμένεται να ενισχύσουν σύντομα το Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας

Η καλή εικόνα που υπάρχει με την ανανέωση του στόλου, δε συμβαδίζει ωστόσο με τις ελλείψεις προσωπικού. Για το θέμα ο κ. Τσιτσιλικάκης ανέφερε: «Παραμένει η διεκδίκηση μας για επιπλέον προσωπικό. Ζητάμε άτομα, περιμένουμε μέσα στο μήνα τουλάχιστον μας έχουν πει έξι άτομα, τρία από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με 8μηνη σύμβαση και άλλα τρία άτομα που προσλήφθηκαν μέσω Ο.Α.Ε.Δ. κι έχουν σχέση με την υγεία. Είμαστε 29 άτομα στην κίνηση και 10 άτομα στο τηλεφωνικό κέντρο, που εξυπηρετούν δυο τηλεφωνικά κέντρα Καβάλας και Δράμας. Θα έπρεπε να είμασταν 20 με 30 άτομα ακόμη για την πλήρη κάλυψη και των Κέντρων Υγείας σε Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...