Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σε απολογία καλεί το υπουργείο Πολιτισμού τον Μιχάλη Λυχούνα

Ημέρα:

spot_img

Σε απολογία καλεί το υπουργείο Πολιτισμού τον προϊστάμενο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας Μιχάλη Λυχούνα, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το περασμένο Σάββατο.

Το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα ακόλουθα:

«Επειδή ο κ. Μ. Λυχούνας στις δηλώσεις του, στις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στις συνεντεύξεις του υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας (άρθρο 107 παρ. 1 περ. ε του ν. 3528/2007), τη χρήση γλώσσας έμφυλης διάκρισης κατά την άσκηση των καθηκόντων (άρθρο 107 παρ. 1, περ.ζ του ν. 3528/2007) και της κακόβουλης άσκησης κριτικής των πράξεων αρμοδίων Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ και της προϊσταμένης αρχής (Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού και Υπουργού), δημοσίως, γραπτώς και προφορικώς, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις (άρθρο 107 παρ. 1 περ. ιζ του ν. 3528/2007) κλήθηκε να υποβάλλει γραπτή απολογία για την υπηρεσιακή του συμπεριφορά η οποία πρέπει να είναι σαφής και λεπτομερής, εντός προθεσμίας 5 ημερών από τη επίδοση της κλήσης».

Το επεισόδιο μεταξύ Λ. Μενδώδη και Μ. Λυχούνα

Ο κ. Λυχούνας είχε έντονο διάλογο με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη κατά την επίσκεψή της στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020.

Στη συνέχεια ο κ. Λυχούνας έγραψε στο facebook:

ΟΧΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΤΗ ΛΙΝΑ………. CAVUSOGLU/ KARA BOYA
Στους Φιλίππους εκτελούνται δύο έργα. Ένα διαμόρφωσης με την απομάκρυνση του παλαιού δρόμου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων και ένα στη Βασιλική Β΄από τη διεύθυνση αναστήλωσης από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ με εργολάβο (μπρρρ). Και στις δύο το πορτοφόλι είναι Ευρωπαϊκό μέσω Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Για το έργο στη Βασιλική Β΄υπάρχει περιορισμένη ενημέρωση. Από σπόντες πληροφορήθηκα πως επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί μάρμαρο από ένα νησί στη μέση της θάλασσας του Μαρμαρά (Προκόνησος), ενώ στην εκκλησία υπάρχει τοπικό μάρμαρο. Βιβλιογραφική ασχετοσύνη. Έκανα αναφορά και περίμενα…

Το Σαββάτο το πρωί ξεκινήσαμε την περιήγηση και η συζήτηση έρεε για τα προβλήματα ενός χώρου σε αναδιαμόρφωση, ώσπου φτάσαμε στην Βασιλική Β΄. Εκεί περιδεής μια μηχανικός της αναστήλωσης βγάζει σχέδια που στο βόρειο κλίτος του ναού έδειχναν κίονα με κιονόκρανο σήμερα εκτεθειμένο στο μουσείο. Τη ρωτάω: και που ξέρετε πως αυτά ήταν εδώ; Με προβληματική αφέλεια μου απαντά: Αυτό είναι ένα πρόβλημα! Τι εννοείτε της λέω, αυτό είναι εγκεκριμένη από το ΚΑΣ μελέτη και δεν το ξέρετε ακόμη; Με κοιτάζει απορημένη. Τι λέτε με ρωτά ο Γ.Γ. του υπουργείου, αυτή είναι μελέτη του ΥΠΠΟΑ. Εγώ πρώτη φορά το βλέπω, συμπληρώνω. Με γνώση περισσή (από την ΚΕΔΕ φερτή) και ύφος υψηλό, λέει ο Γ.Γ. πως είναι και της Εφορείας, αυτές είναι διαδικασίες του ΥΠΠΟΑ! Εγώ επιμένω δεν έχω δει και διαβάσει τη μελέτη!

Και τότε η υπουργός με ένα ιδιόρρυθμο μείγμα γαλατικής ευγένειας και υπερχειλίζουσας τεστοστερόνης ξεσπά, ΟΧΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΕ ΜΕΝΑ! Μετά από αυτή τη νέα πίστα οικειότητας είχα δύο επιλογές: Ή να την πιάσω από το μαλλί με σοβαρό κίνδυνο να λερωθούν τα χέρια μου από τη μέτριας ποιότητας χρωμοβαφή/βερνίκι επίπλων ή να αποχωρήσω. Προτίμησα το δεύτερο. Έτσι και τα χέρια μου δε λέρωσα και εκείνη έκανε δηλώσεις για την επιτάχυνση καταστροφής της Βασιλικής Β΄και δε γίναμε επιθεώρηση, αλλά συνεχίστηκε το μνημειακό… δράμα!

ΥΓ: Η τοπική κοινωνία πρέπει να δει τη μελέτη. Το Παρίσι υποχρεωτικά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...