Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στις εκλογές της ΕΛΜΕ Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Ενωτικά θα συνεχίσει την πορεία της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για το νέο διοικητικό συμβούλιο την Τετάρτη (7/11), όπως επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο νυν της κι όπως όλα δείχνουν εν νέου πρόεδρος της Σωτήρης Τότης.

Οι εκλογές της Τετάρτης (7/11), εκτός από το νέο διοικητικό συμβούλιο αφορούσαν και τα υπηρεσιακά συμβούλια Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. και Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε., είχαμε όμως εκλογές και για το διοικητικό συμβούλιο του τοπικής Ε.Λ.ΜΕ. Η Δ.Α.Κ.Ε. έκοψε πρώτη τα νήμα και στις τέσσερις κάλπες και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες παρατάξεις, ενώ η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις εκλογές ήταν μεγάλη και άγγιξε σχεδόν το 90%.

«Πάντοτε είμασταν μαζί με όλους τους συναδέλφους, δεν είχαμε παραταξιακές παρωπίδες, βοηθήσαμε τους πάντες όταν τα αιτήματά τους ήταν δίκαια…»

Όπως προβλέπει το καταστατικό της Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας εντός μιας εβδομάδας θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο κι επειδή οι συσχετισμοί δεν άλλαξαν, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Τότης, θα διαμορφωθεί σχεδόν μια ίδια κατάσταση με τη σημερινή.

Ερωτηθείς για το που αποδίδει την προτίμηση των εκπαιδευτικών στη Δ.Α.Κ.Ε., ο Σωτήρης Τότης απάντησε: «Οι συνάδελφοι θεωρώ ότι μας εμπιστεύονται εξίσου όλους, από όλες τις παρατάξεις. Απλά ίσως κρίνουν ότι σε κάποιες φάσεις εμείς είμασταν πιο κοντά στους καθηγητές από κάποιους άλλους κι έτσι αξιολογηθήκαμε.  Στα υπηρεσιακά συμβούλια πάντοτε είμασταν μαζί με όλους τους συναδέλφους, δεν είχαμε παραταξιακές παρωπίδες, βοηθήσαμε τους πάντες όταν τα αιτήματά τους ήταν δίκαια και πιστεύω ότι αυτό το εκτίμησαν οι συνάδελφοι και μας έδωσαν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας ήταν ένα από τα καλύτερα της 20ετίας

«Για να μην αδικήσω κανέναν στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. και τα 9 άτομα, δράσαμε όλοι μαζί ως μια ομάδα, δεν προτάθηκε ποτέ κάποιος παραταξιακός λόγος και οι αποφάσεις μας ήταν ομόφωνες. Είπα και στη γενική συνέλευση που κάναμε ότι αν δεν ήταν το καλύτερο διοικητικό συμβούλιο που πέρασε τουλάχιστον στα 20 χρόνια της Ε.Λ.Μ.Ε. που εγώ ασχολούμαι, ήταν σίγουρα ένα από τα καλύτερα και σε σχέση με όσα έκανε και για την πόλη της Καβάλας, όπως ήταν η διοργάνωση του εκπαιδευτικού συνεδρίου που ήταν τεράστια διαφήμιση για την πόλη μας με 500 καθηγητές από όλη την Ελλάδα που άφησαν και χρήματα στην τοπική κοινωνία. Από την Καβάλα η Ο.Λ.Μ.Ε. υιοθέτησε κάποιες προτάσεις σε σχέση με τα ασφαλιστικά μας κι όλα τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Τότης.

«Θα πορευτούμε και στη συνέχεια ενωτικά, διότι οι καταστάσεις που έρχονται μας θέλουν να είμαστε ενωμένοι για να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε…»

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την επόμενη ημέρα και το πώς θα κινηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας, ο Σωτήρης Τότης επισήμανε: «Πιστεύω ότι με τον ίδιο τρόπο θα πορευτούμε και στη συνέχεια, δηλαδή ενωτικά, διότι οι καταστάσεις που έρχονται μας θέλουν να είμαστε ενωμένοι για να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε, γιατί μάλλον όταν μιλάμε για το δημόσιο σχολείο οι αλλαγές από την νέα χρονιά θα είναι τεράστιες, αφορούν Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο και εν τέλει υπάρχει ένα άγχος κι ένα ερώτημα αν, με τον τρόπο που νομοθετεί η σημερινή κυβέρνηση, θα υπάρχει δημόσιο σχολείο από εδώ και πέρα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...