Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρώτη δύναμη στο ΤΕΕ ΑΜ η ΔΚΜ

Ημέρα:

spot_img

«Είναι ένα αποτέλεσμα, το οποίο μας δικαιώνει. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Ήταν συγκινητική η ανταπόκρισή τους», υπογράμμισε με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο Απόστολος Παυλίδης, μετά τη μεγάλη νίκη που κατέγραψε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) στις εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας την Κυριακή (3/10).

«Ήταν μια πάρα πολύ ωραία διαδρομή, στη διάρκεια της οποίας εξηγήσαμε αναλυτικά στους συναδέλφους μηχανικούς σε Καβάλα και Δράμα, με κάθε δυνατό και πρόσφορο τρόπο, τους λόγους για τους οποίους μετείχαμε σε αυτήν την εκλογική διαδικασία», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παυλίδης.

«Στόχος μας είναι κάνουμε όλες εκείνες τις διορθωτικές παρεμβάσεις και ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μηχανικούς και τον τόπο μας»

«Η συγκυρία που υπάρχει με την αλλαγή της κυβέρνησης και η ηγεσία του Γ. Στασινού στο ΤΕΕ κεντρικά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είδαμε πολλά από τα θέματα που συζητούσαμε το προηγούμενο διάστημα να γίνονται άρθρα νομοσχεδίων από την κυβέρνηση, όλα αυτά μας έκαναν να θέλουμε να βγούμε πιο μπροστά και να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες και παράλληλα στόχος μας είναι κάνουμε όλες εκείνες τις διορθωτικές παρεμβάσεις και ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μηχανικούς και τον τόπο μας», σημείωσε ακόμη ο επικεφαλής της ΔΚΜ στο τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.

«Μένουμε στην ίδια γραμμή που χαράξαμε προεκλογικά, αυτή δηλαδή των ευρύτερων δυνατών συνεργασιών, προκειμένου όλοι μαζί και αποφασιστικά, Καβαλιώτες και Δραμινοί, να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για τους μηχανικούς…» 

Σε ερώτηση σχετικά με το πως θα κινηθεί, όσον αφορά την επόμενη μέρα σε επίπεδο συνεργασίων με τους άλλους συνδυασμούς, ο κ. Παυλίδης απάντησε: «Πολλοί συνάδελφοι από το παρελθόν που είχαν αποστασιοποιηθεί λίγο από τα πράγματα, απογοητευμένοι από το ότι αισθάνονταν πως δεν ακουγόταν η φωνή τους, επανήλθαν και ήρθαν να ψηφίσουν κι ως εκ τούτου καταγράψαμε αυτό το πολύ δυνατό αποτέλεσμα. Μένουμε πάντως στην ίδια γραμμή που χαράξαμε προεκλογικά, αυτή δηλαδή των ευρύτερων δυνατών συνεργασιών, προκειμένου όλοι μαζί και αποφασιστικά, Καβαλιώτες και Δραμινοί, χωρίς γεωγραφικούς προσδιορισμούς, χωρίς να ξεχωρίζουμε κάποιον από την πολιτική δραστηριότητα που μπορεί να έχει παράλληλα με την άσκηση του επαγγέλματός του, να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για τους μηχανικούς».

«Ως πρώτη παράταξη, εμείς θα ξεκινήσουμε τον κύκλο των διερευνητικών συζητήσεων για την επιδίωξη της μεγαλύτερης δυνατής συνεργασίας τις επόμενες μέρες. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε»

«Περιμένουμε πλέον την επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Έχουμε κάνει μια εκτίμηση τα ξημερώματα της Δευτέρας (4/10) για τις έδρες και πως θα κατανεμηθούν αυτές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η ΔΚΜ θα καταλάβει 17 έδρες ως πρώτη δύναμη,  13 έδρες οι Μηχανικοί Δράμας, 11 έδρες η ΟΡΜΗ, 2 έδρες η Πανεπιστημονική, 1 έδρα η Συμμαχία και 1 έδρα η Δύναμη. Αυτή είναι η κατανομή μέχρι να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα. Ως πρώτη παράταξη, εμείς θα ξεκινήσουμε τον κύκλο των διερευνητικών συζητήσεων για την επιδίωξη της μεγαλύτερης δυνατής συνεργασίας. Δεν είναι κάτι που επείγει με την έννοια να γίνει σήμερα ή αύριο, καθώς υπάρχει διοίκηση στο ΤΕΕ αυτό το διάστημα. Τις επόμενες μέρες ωστόσο θα ξεκινήσουμε να συζητάμε. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Πιστεύω πολύ στη συνεργασία των μηχανικών, το έχουμε δείξει στο παρελθόν όλοι μαζί, Καβαλιώτες και Δραμινοί, όπως προείπα, ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με τοπικούς φορείς, Δήμους και Περιφέρειες, για να δρομολογήσουμε λύσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των μηχανικών προς το καλύτερο και θα διαμορφώσουν μια νέα αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Παυλίδης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...