Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρωταθλητές Ελλάδος στην αιμοδοσία οι καβαλιώτες

Ημέρα:

spot_img

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τα οποία καταδεικνύουν την τεράστια συμβολή των εθελοντών αιμοδοτών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, στη συγκέντρωση μονάδων αίματος για τα έτη 2014 και 2015.

Τα στοιχεία παρέθεσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (9/11), ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Στέλλα Μανώλα – Κούρτη», Γιάννης Παπαζωγράφος, μ’ αφορμή το 56ο διήμερο αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Στο 63,01% οι μονάδες αίματος που προσέφεραν οι εθελοντές αιμοδότες στην Π.Ε. Καβάλας το 2015 – Στο 55,34% το αντίστοιχο ποσοστό σε πανελλήνιο επίπεδο

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που απέστειλε στο σύλλογο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών, το 2014 για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας το σύνολο των μονάδων που χρειάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ήταν 6.788, από τις οποίες οι εθελοντές αιμοδότες προσέφεραν τις 4.129, ποσοστό 60,83%. Οι 2.659 μονάδες και ποσοστό 39,17% προήλθε από συγγενείς και φίλους.

Την ίδια χρονιά στο σύνολο της χώρας χρειάστηκαν 585.855 φιάλες, εκ των οποίων 312.994 και ποσοστό 53,43%, προήλθαν από εθελοντές.

Το 2015 για το Γ.Ν.Κ. χρειάστηκαν 6.747 μονάδες, εκ των οποίων οι εθελοντές προσέφεραν τις 4.251, δηλαδή ποσοστό 63,01%, δηλαδή αύξηση 3% σε σχέση με το 2014, ενώ στο σύνολο της χώρας χρειάστηκαν 574.752 φιάλες, με τους εθελοντές να καλύπτουν το 55,34%.

«Είμαστε μια ανάσα από το να συμπληρώσουμε τα 2/3 του στόχου μας, που είναι η αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενες μονάδες. Μας περισσεύει το 1/3, η πιο δύσκολη ανηφόρα και πρέπει να εντείνουμε προσπάθειες μας. Οι ομάδες που μας στηρίζουν έγιναν 12 και οι τάσεις είναι αυξητικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Παπαζωγράφος.

Κάλεσμα σε όσους μπορούν να αιμοδοτήσουν απηύθυνε ο Γιάννης Παπαζωγράφος

Το 56ο διήμερο αιμοληψιών θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας, από 8 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι. Ο κ. Παπαζωγράφος απηύθυνε κάλεσμα στους εθελοντές κι όσους μπορούν και δεν το κάνουν να προσφέρουν το αίμα τους, επισημαίνοντας ότι έχουν χρέος προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Παράλληλα, ευχαρίστησε το Γ.Ν.Κ. για τη συνδιοργάνωση και ειδικά το τμήμα αιμοδοσίας, που παρά την υποστελέχωση στηρίζει άοκνα το σύλλογο. Επίσης ευχαρίστησε την 20η Τεθωρακισμένη Μεραρχία και στρατηγό διοικητή της για παροχή της Λ.Α.Φ.Κ., τους χορηγούς, αλλά και τον ζωγράφο Ρωμύλος Βαρβέρης, που ζωγράφισε το κεντρικό θέμα της αφίσας.

Το διήμερο αιμοληψιών θα καλύψει τηλεοπτικά ο ΣΚΑΪ – Συνεργασία με την εταιρεία «Βίκος» αρχίζει ο Σύλλογος «Στέλλα Μανώλα – Κούρτη» – Μια ανάσα από τη δημιουργία συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών και στη Δράμα

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το διήμερο αιμοληψιών θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τον ΣΚΑΪ, ενώ θα υπάρξει και έναρξη συνεργασίας με την εταιρεία «Βίκος».

«Παράλληλα, μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες του συλλόγου σε συνεργασία με το σύνδεσμο συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών Α.Μ.Θ. βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τη δημιουργία συλλόγου και στη Δράμα, ένας στόχος πολλών ετών. Επίσης στο διήμερο αιμοληψιών θα γίνεται ενημέρωση, αλλά και συλλογή υλικού για εθελοντές δότες μυελού των οστών, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Παπαζωγράφος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...