Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προκηρύσσεται θέση ογκολόγου στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

«Εκτός από κάθε προγραμματισμό και σχεδιασμό, το υπουργείο Υγείας θα θέσει στη διάθεση του Γ.Ν.Κ. μια θέση ογκολόγου – παθολόγου, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες προκήρυξής της», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή (3/8) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου, μ’ αφορμή τις εξελίξεις στην ογκολογική κλινική, μετά την αποχώρηση του Δ. Κασαράκη.  

«Επιμένω στον όρο εκτός κάθε προγραμματισμού και διαδικασίας, γιατί πραγματικά ήταν υπέρβαση για το υπουργείο Υγείας κι εμείς το εκτιμούμε ανάλογα. Έτσι το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου αποφάσισε να εγκρίνει την προκήρυξη, σύντομα θα δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ. αυτή κι επομένως θεωρώ ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αρκετά γρήγορα», συμπλήρωσε σχετικά ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

«Αν όλα πάνε καλά πιστεύω μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε τον νέο ογκολόγο – παθολόγο»

«Όπως και να έχει χρειάζονται μερικοί μήνες, γιατί δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να προχωρήσουν αυτές οι διαδικασίες, αφού υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, αλλά και χρονοδιαγράμματα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αν όλα πάνε καλά πιστεύω μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε τον νέο ογκολόγο – παθολόγο. Η θέση αυτή θα προκηρυχθεί στη βαθμίδα του διευθυντή, στην υψηλότερη δηλαδή, προκειμένου να αποτελέσει μια ελκυστική επιστημονική προοπτική για όποιον γιατρό θέλει να αναλάβει το ογκολογικό τμήμα. Ο βασικός στόχος που είχαμε θέσει ήταν να καλύψουμε αυτό το κενό που παρουσιάζεται σήμερα. Θα το καλύψουμε με μια μόνιμη θέση γιατρού, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, θα πάει καλά και θα τελειώσουμε γρήγορα», σημείωσε χαρακτηριστικά στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Τάσος Καρασαββόγλου.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στη λίστα της Υ.ΠΕ. γιατρός, αλλά έχουμε τις πληροφορίες ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ένας. Αν αυτό συμβεί, εμείς την άλλη μέρα έχουμε τους πόρους για να ενισχύσουμε το ογκολογικό τμήμα»

«Μετά από πρόταση του κ. υπουργού, θα αναζητήσουμε το ενδεχόμενο να υποστηριχθεί μέχρι τότε το ογκολογικό τμήμα και με επιπλέον γιατρούς. Θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει και ποιος γιατρός (ογκολόγος – παθολόγος) θα έρθει για να υποστηρίξει αυτό το τμήμα επιπροσθέτως. Ισχύει αυτό που είχαμε πει, ότι δηλαδή το Γ.Ν.Κ. έχει διαθέσιμους πόρους για να έναν ακόμη επικουρικό γιατρό ογκολόγο – παθολόγο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στη λίστα της Υ.ΠΕ. γιατρός, αλλά έχουμε τις πληροφορίες ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ένας. Αν αυτό συμβεί, εμείς την άλλη μέρα έχουμε τους πόρους για να ενισχύσουμε το ογκολογικό τμήμα με έναν επιπλέον επικουρικό γιατρό. Θα κοιτάξουμε, παρά τους περιορισμούς και τις δυσκολίες, αν εσωτερικά εμείς ως νοσοκομείο μπορούμε με έναν ακόμη παθολόγο από εδώ να υποστηρίξουμε κομμάτι από τις δραστηριότητες που αναπτύσσει το ογκολογικό τμήμα», είπε ακόμη ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

«Δεν θα υπάρξει ούτε ένας καρκινοπαθής, ο οποίος θα έρθει εδώ για να κάνει τη χημειοθεραπεία του, να δει τον γιατρό του και δεν θα εξυπηρετηθεί. Ούτε ένας»

Ο κ. Καρασαββόγλου υπογράμμισε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους γιατρούς που σήμερα είναι στο ογκολογικό τμήμα και είναι κοντά στους ασθενείς.

«Οι λίγες μέρες που πέρασαν χωρίς τον κ. Κασαράκη είναι ημέρες κατά τις οποίες έχει πάει το πράγμα πολύ καλά. Δεν θα υπάρξει ούτε ένας καρκινοπαθής, ο οποίος θα έρθει εδώ για να κάνει τη χημειοθεραπεία του, να δει τον γιατρό του και δεν θα εξυπηρετηθεί. Ούτε ένας. Επομένως θα πάει καλά το πράγμα και κατά συνέπεια μπορεί κανείς να πει ότι τα δύσκολα τα έχουμε πίσω μας», δήλωσε σχετικά.

«Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να κρατήσουμε τον κ. Κασαράκη – Άκουσα από κάποιους ότι εμείς ευθυνόμαστε που έφυγε, ότι εμείς τον διώξαμε. Μακριά από εμάς αυτά…»

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιοι ήταν οι λόγοι αποχώρησης του Δ. Κασαράκη, ο διοικητής του Γ.Ν.Κ. απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό το ερώτημα πρέπει να το απευθύνετε στον ίδιο. Σε ό,τι αφορά τη διοίκηση του νοσοκομείου κι εμένα προσωπικά, πρέπει να πω ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τον κρατήσουμε, ακόμη κι όταν σε εμένα προσωπικά ο κ. Κασαράκης είπε θέλω να φύγω στο «Θεαγένειο». Ως διοικητής απηύθυνα εγγράφως ερώτημα προς την Υ.ΠΕ., τον κ. Πλωμαρίτη και ζήτησα κόντρα σ’ αυτό να παραμείνει σ’ εμάς ορισμένους μήνες. Άρα ο τελευταίος που ήθελε να μην είναι στο νοσοκομείο ο κ. Κασαράκης είναι ο ομιλών. Οπότε δεν δέχομαι ότι δεν κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Άκουσα από κάποιους ότι εμείς ευθυνόμαστε που έφυγε, ότι εμείς τον διώξαμε. Μακριά από εμάς αυτά».

Πρόταση ύψους 2,5 εκ. ευρώ υπέβαλε το νοσοκομείο Καβάλας για την ενεργειακή του αναβάθμιση

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Καρασαββόγλου αναφέρθηκε και στο θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου.

Όπως τόνισε το Γ.Ν.Κ. είναι ένα από τα πρώτα πανελλαδικά που υπέβαλε πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμισή του, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε ένα ανοιχτό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Κάναμε μια πολύ καλή πρόταση για να συμπαράξουμε ενέργεια στο νοσοκομείο, όχι με φυσικό αέριο γιατί θ’ αργήσει αυτό να έρθει, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε το συμπιεσμένο φυσικό αέριο, που θα προμηθευόμαστε από τη Θεσσαλονίκη μάλλον, αν εγκριθεί η πρότασή μας, θα το εντάξουμε στο σύστημα και θα χρησιμοποιούμε αυτό το ενεργειακό μέσο για να παράγουμε όλα όσα προείπα. Είναι καλή πρόταση, νομίζω ότι θα πάει καλά και επομένως θα εξοικονομήσουμε πάρα πολλά χρήματα», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Τρεις νέες δομές λειτουργούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Παράλληλα επισήμανε, πάντα στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ότι εδώ και περίπου ένα μήνα έχει αποφασιστεί να στηθούν και να λειτουργήσουν στο Γ.Ν.Κ. τρεις νέες δομές.

Η πρώτη είναι ένα εξωτερικό ιατρείο αγγειοχειρουργικής, το δεύτερο ένα εξωτερικό ιατρείο εργοθεραπείας και το τρίτο ένα εργαστήριο διατροφολογίας.

«Και τα τρία δεν υπήρχαν στο νοσοκομείο απ’ ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω μέχρι τώρα ποτέ. Θα προσφέρονται υπηρεσίες όχι μόνο ενδονοσοκομειακά στους ασθενείς, αλλά και σε πολίτες. Οποιοσδήποτε θέλει εργοθεραπευτικές ή διατροφολογικές υπηρεσίες ή θέλει να δει ζητήματα αγγειοχειρουργικής θα μπορεί να απευθύνεται στο νοσοκομείο για να τους παράσχονται οι σχετικές υπηρεσίες», σημείωσε ο Τάσος Καρασαββόγλου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...