Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πολιτική απάτη σε βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης

Ημέρα:

spot_img

Σκληρή γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χρησιμοποίησε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος, μ’ αφορμή την τροπολογία που κατέθεσαν την Τρίτη (10/7) 16 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μεταξύ των οποίων και οι τρεις της Π.Ε. Καβάλας, για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 18 -19 Μαϊου.

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολιτικοί απατεώνες με κεφαλαία γράμματα. Επί ενάμιση χρόνο διαβουλεύονται, συζητούν και επεξεργάζονται το νομοσχέδιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ξαφνικά ενώ εισάγεται στη Βουλή, την τελευταία στιγμή, δήθεν με δική τους πρωτοβουλία, 16 βουλευτές επιχειρούν να φέρουν τροπολογία που ακυρώνει ένα τμήμα του νομοσχεδίου, αυτό που έχει να κάνει με την παράταση του χρόνου της θητείας των δημοτικών αρχών», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

«Το πικρό ποτήρι θα το πιουν μέχρι το τέλος…»

«Οι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να σωθούν, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. Νομίζουν ότι αν ταυτόχρονα γίνουν δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, η οργή του κόσμου θα ξεσπάσει εκεί και θα τη γλιτώσουν στις βουλευτικές. Τους λέμε από την Καβάλα ότι πλανώνται πλάνην οικτρά. Το πικρό ποτήρι θα το πιουν μέχρι το τέλος. Όλα αυτά τα παιχνίδια σε βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης να είναι βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να περάσουν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γραμμένος.

«Η απλή αναλογική καταστρέφει τις διοικήσεις των δήμων, όχι τις παρατάξεις…»

«Όλα όσα κάνουν σύντομα, είναι βέβαιο, θα καταργηθούν. Η απλή αναλογική καταστρέφει τις διοικήσεις των δήμων, όχι τις παρατάξεις. Δεν είναι δυνατό υπό τις παρούσες συνθήκες ο οποιοσδήποτε δήμαρχος να είναι δήμαρχος μειοψηφίας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να βγει δήμαρχος κάποιος που ήρθε δεύτερος στις εκλογές. Άρα η ομάδα του θα έχει λιγότερους δημοτικούς συμβούλους από αυτόν που ήρθε πρώτος με το σύστημα της απλής αναλογικής και τη δεύτερη Κυριακή βγαίνει ο δεύτερος. Το αποκλείει κανείς αυτό το σενάριο; Θα δούμε δηλαδή δημάρχους με 8 και 9 δημοτικούς συμβούλους. Πως μπορεί να κυβερνηθεί έτσι ένας δήμος; Αυτό και μόνο τα λέει όλα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Τι αναφέρει η σχετική τροπολογία

Τροπολογία για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών, μία Κυριακή πριν από τις ευρωεκλογές, κατέθεσαν αργά το βράδυ της Τρίτης (10/7), 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ζητούν ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών να διεξαχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα από τις ευρωεκλογές και ο δεύτερος γύρος, σε όσους δήμους και περιφέρειες δεν καταφέρουν να αναδείξουν τους δημάρχους και περιφερειάρχες τους, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.
Η βουλευτική αυτή τροπολογία, έγινε γνωστή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λίγο μετά τις δέκα το βράδυ και ενώ νωρίτερα δεν είχε γίνει οποιαδήποτε σχετική αναφορά ούτε από τους υπογράφοντες βουλευτές, αλλά ούτε και από τον υπουργό Εσωτερικών κατά την δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου που εισήχθη το πρωί της Τετάρτης (11/7) για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.
Ο μεγάλος αριθμός των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που υπογράφουν την τροπολογία αυτή δείχνει ότι πρόκειται για μια κεντρική κυβερνητική επιλογή.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν ότι η επιλογή αυτή, ίσως να θέλει να αφήσει ένα παράθυρο ανοικτό σε ενδεχόμενο που η κυβέρνηση αποφασίσει να πάει σε τριπλές εκλογές, εθνικές, αυτοδιοίκησης και ευρωεκλογές να το έχει από τώρα «τακτοποιημένο» νομοθετικά.

Όπως αναφέρουν οι 16 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μεταξύ αυτών οι Δ. Εμμανουηλίδης, Κ. Μορφίδης και Γ. Παπαφιλίππου, με την παρούσα τροπολογία «προτείνεται κατ’ εξαίρεση και για πρώτη εφαρμογή του σχεδίου νόμου (Κλεισθένης) η διενέργεια των αμέσως επόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στον προβλεπόμενο με το υφιστάμενο νομοθετικό χρόνο, δηλαδή την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα διενέργειας ψηφοφορίας για την επιλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019 και η εγκατάσταση των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 και να λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2023».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...