Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πιέσεις προς την AEGEAN για αύξηση των δρομολογίων

Ημέρα:

spot_img

Συνάντηση με την AEGEAN θα επιδιώξουν να έχουν εντός του επόμενου 15νθημερου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κώστας Αντωνιάδης, η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, όπως αποφασίστηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης (4/4), σχετικά με την απαξίωση της γραμμής Καβάλας – Αθήνας εκ μέρους της αεροπορικής εταιρείας.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στο Kavala Web News αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κώστας Αντωνιάδης, στη συνάντηση αυτή οι τοπικοί φορείς θα εκθέσουν τους λόγους για τους οποίους όχι μόνο δεν επιτρέπεται η μείωση των δρομολογίων, αλλά θα παρουσιαστούν και οι λόγοι που επιβάλλουν την αύξηση τους, ενώ θα τεθεί και το θέμα της μείωσης του κόστους μετακίνησης στη γραμμή Καβάλας – Αθήνας, που σήμερα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάποιον να ταξιδέψει, όπως επίσης και το θέμα των ωρών των δρομολογίων που σήμερα είναι ακατάλληλες.

Θ. Μαρκόπουλος: «Μονοπωλιακή συμπεριφορά εκ μέρους της AEGEAN»

Ο κ. Αντωνιάδης ευχαρίστησε τους θεσμικούς φορείς που μετείχαν στην πετυχημένη, όπως τη χαρακτήρισε, σύσκεψη, με την ανακοίνωση της οποίας και μόνο αυξήθηκαν κατά δυο τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας – Αθήνας.

Για μονοπωλιακή συμπεριφορά εκ μέρους της AEGEAN, έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι οι ώρες των πτήσεων δεν εξυπηρετούν.

«Δεν αποδεχόμαστε την λογική αυτή. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η εξεύρεση μιας άλλης εταιρείας, η οποία να κάνει δρομολόγια στη γραμμή Αθήνας – Καβάλας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος.

Κ. Αντωνιάδης: «Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί – Το αεροδρόμιο της Καβάλας πρέπει να πάρει τη θέση που του αξίζει»

«Είναι σημαντικό να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να λύνουμε από κοινού τα προβλήματα. Μέχρι σήμερα το πρωί υπήρχε μια αδιαφορία από την εταιρεία, χάρη όμως στη σύσκεψη και τις δράσεις από όλους μας πετύχαμε έστω δυο δρομολόγια επιπλέον. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το αεροδρόμιο της Καβάλας πρέπει να πάρει τη θέση που του αξίζει», ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κώστας Αντωνιάδης.

Δ. Τσανάκα: «Όλοι μαζί να φροντίσουμε για τον τόπο μας, πρέπει να κλείσει τώρα το θέμα…»

«Η ισχύς εν τη ενώσει. Είναι πολύ σημαντικό το θέμα και όλοι μαζί πρέπει να το παλέψουμε με αγωνιστικότητα. Έχουμε την ειδοποίηση ότι προστίθενται δυο πτήσεις Τρίτη και Τετάρτη και μόνο που κάναμε τη συγκέντρωση και είπαμε ότι θα πάμε στον όμιλο Μουζενίδη να το αποτέλεσμα. Όλοι μαζί να φροντίσουμε για τον τόπο μας, πρέπει να κλείσει τώρα το θέμα», σημείωσε από τη μεριά της η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

Δ. Εμμανουηλίδης: «Πρέπει να γίνουν προσπάθειες προς την κατεύθυνση της διάτρησης αυτής της μονοπωλιακής συμπεριφοράς που επιδεικνύει η εταιρεία»

Από τη μεριά του ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης στην εισήγησή του είπε: «Τώρα που ανοίγουμε φτερά στον τουρισμό από την πλευρά της AEGEAN αυτά κλείνουν. Είναι μια κατάσταση απαράδεκτη. Εκτιμώ ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες προς την κατεύθυνση της διάτρησης αυτής της μονοπωλιακής συμπεριφοράς που επιδεικνύει η εταιρεία. Αυτό θα είναι ένα βήμα που θα απαντήσει στα δίκαια αιτήματα μιας κοινωνίας».

Γ. Παπαφιλίππου: «Χρειάζεται ανεύρεση εταιρείας χαμηλού κόστους γιατί ο ανταγωνισμός είναι εκείνος που θα αναγκάσει την AEGEAN να πυκνώσει τα δρομολόγια»

«Είναι παρήγορο ότι όλοι οι φορείς παρίστανται στη σύσκεψη κι αυτό προμηνύει ότι αν δράσουμε από κοινού θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Η μείωση των δρομολογίων πλήττει οικονομία, τουρισμό και εξυπηρέτηση των πολιτών. Υπερτονίζω ότι ναι μεν είναι ιδιωτική εταιρεία και θέλει το κέρδος, όμως δεν παύει στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης να εξυπηρετεί με καλύτερο τρόπο τη γραμμή που έχει υποβαθμιστεί. Η πυκνότητα της γραμμής σίγουρα μπορεί να μην έχει το κέρδος το μεγάλο, αλλά ζημιογόνος δεν είναι. Έχει υποχρέωση η εταιρεία να αναβαθμίσει τη γραμμή. Χρειάζεται ανεύρεση εταιρείας χαμηλού κόστους γιατί ο ανταγωνισμός είναι εκείνος που θα αναγκάσει την AEGEAN να πυκνώσει τα δρομολόγια», δήλωσε σχετικά ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Παπαφιλίππου.

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Θα έπρεπε να υπογραφεί κοινό ψήφισμα από όλους τους φορείς που να στηρίζεται σε στοιχεία, αλλιώς καμιά εταιρεία δεν θα ιδρώσει»

 «Ενώ το αεροδρόμιο της Καβάλας μεγαλώνει, υπάρχει μείωση των πτήσεων. Έχουν γίνει επαφές με άλλες εταιρείες; Το αεροδρόμιο μας συμφέρει ή μήπως οι χρεώσεις του είναι ακριβές; Θα έπρεπε να υπογραφεί κοινό ψήφισμα από όλους τους φορείς που να στηρίζεται σε στοιχεία, αλλιώς καμιά εταιρεία δεν θα ιδρώσει», ανέφερε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στη σύσκεψη, εκτός των προαναφερθέντων, παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Α.Μ.Θ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου, ο manager του αεροδρομίου της Καβάλας Νίκος Δασκάλου, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. Γιάννης Παναγιωτίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ. Χρήστος Γάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...