Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παλιό Πρωτοδικείο: Τίποτα δεν είναι εύκολο με την ΕΤΑΔ

Ημέρα:

spot_img

«Τίποτα δεν είναι εύκολο με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.  Α.Ε.), υπογράμμισε με έμφαση μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, σχετικά με την διεκδίκηση του παλιού Πρωτοδικείου Καβάλας, θέμα για το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (22/20) σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης.

Ερωτηθείς για το αν οι προσπάθειες των τοπικών φορέων θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα, ώστε το εμβληματικό αλλά και συνάμα εγκαταλελειμμένο κτήριο να περάσει στην τοπική κοινωνία με στόχο να αξιοποιηθεί, ο κ. Γραμμένος απάντησε ότι

«όλα μπορεί να γίνουν, αρκεί να υπάρχει η διάθεση από την πλευρά της ΕΤ.Α.Δ. να προχωρήσει τις διαδικασίες».

 «Η ΕΤ.Α.Δ. δεν παραχωρεί τίποτα άνευ ανταλλάγματος κι ό,τι παραχωρεί το παραχωρεί στην κατάσταση που βρίσκεται. Δεν αναλαμβάνει δηλαδή καμιά απολύτως δαπάνη…»

 «Πέρα όμως από την ΕΤ.Α.Δ. ενδιαφέρον πρέπει να υπάρχει και από την πλευρά ενός ενδιαφερόμενου φορέα, είτε αυτός είναι δήμος, είτε το πανεπιστήμιο, ο οποίος θα υποβάλλει τις σχετικές μελέτες για την αξιοποίηση του κτηρίου και θα ζητήσει την παραχώρησή του από την ΕΤ.Α.Δ. Η εταιρεία αυτή όμως έχει δυο πολύ βασικές αρχές, λανθασμένες κατά την άποψή μου αλλά αυτές είναι. Δεν παραχωρεί τίποτα άνευ ανταλλάγματος η πρώτη και η δεύτερη πως ό,τι παραχωρεί το παραχωρεί στην κατάσταση που βρίσκεται. Δεν αναλαμβάνει δηλαδή καμιά απολύτως δαπάνη για να επισκευάσει το κτήριο, εν προκειμένω το Πρωτοδικείο Καβάλας, το οποίο αυτή την στιγμή είναι σε άθλια κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, είναι σε συνεννόηση με τον δήμο, αλλά και με το ΔΙ.ΠΑ.Ε. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια κινητικότητα από πλευράς του δήμου, όσον αφορά το συγκεκριμένο κτήριο. Έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον…»

«Ο φορέας που ενδιαφέρεται να το αξιοποιήσει, θα πρέπει να καταβάλει αφού κάνει τις απαραίτητες μελέτες, όλα τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται, τα οποία κατά την άποψη μου είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και συνεπώς μια τέτοια δυνατότητα δεν την έχει ένας τεράστιος αριθμός φορέων ή νομικών προσώπων και ιδιωτών. Από εκεί και πέρα ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, είναι σε συνεννόηση με τον δήμο, αλλά και με το ΔΙ.ΠΑ.Ε. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια κινητικότητα από πλευράς του δήμου, όσον αφορά το συγκεκριμένο κτήριο. Έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον, προχωρά ο δήμος σε κάποιες πράξεις, ώστε να υποβάλει πιθανότατα πρόταση στην ΕΤ.Α.Δ. για την παραχώρηση του κτηρίου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος τόσο με τον δήμο όσο και με το ΔΙ.ΠΑ.Ε., έχει μια προφορική συμφωνία και μια δέσμευση από τη μεριά τους ότι μια μικρή αίθουσα θα παραχωρηθεί και στον Δ.Σ.Κ., ώστε να στεγάσει εκεί κάποιες από τις υπηρεσίες του ή να τη χρησιμοποιεί σαν αίθουσα εκδηλώσεων», συμπλήρωσε σχετικά ο Γιώργος Γραμμένος.

Πέντε χρόνια «παλεύει» με την ΕΤ.Α.Δ. ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας για τη διεκδίκηση του κτηρίου της παλιάς Δ.Ο.Υ. Θάσου, χωρίς όμως αποτέλεσμα!

 «Γενικότερα πάντως, τίποτα δεν είναι εύκολο με την ΕΤ.Α.Δ. Δυστυχώς το λέω με παράπονο αυτό. Το λέω από προσωπική πείρα, διότι ως Δικηγορικός Σύλλογος διεκδικούμε το κτήριο της παλιάς Δ.Ο.Υ. Θάσου για να στεγάσουμε εκεί το Ειρηνοδικείο του νησιού.  Αν και ανώνυμη εταιρεία η ΕΤ.Α.Δ. έχει μέτοχο 100% το ελληνικό δημόσιο, άρα το ελληνικό δημόσιο πρέπει να εκμισθώσει ένα ακίνητο στον εαυτό του, όμως δυστυχώς παλεύουμε εδώ και πέντε χρόνια να πετύχουμε αυτόν τον στόχο και δεν το έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Οι φορείς που κλήθηκαν να παραστούν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (22/10) στο Διοικητήριο

Για τη σύσκεψη φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (22/10) στο διοικητήριο, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, πρόσφατα τόνισε σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου, ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο για την διεκδίκηση του κτηρίου, το οποίο αποτελεί σύμβολο για την Καβάλα κι εφόσον επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ακολούθως οι τοπικοί φορείς θα συναποφασίσουν για τη χρήση του.

«Είναι ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και πολλές εβδομάδες. Αφορμή μου έδωσαν τα όσα είχε δημοσιοποιήσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, σχετικά με την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο. Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να πραγματοποιήσουμε μια ευρεία σύσκεψη στο γραφείο μου, όπου θα ζητήσω να παραβρεθούν οι τοπικοί βουλευτές, ο δήμαρχος, εκπρόσωποι του ΔΙ.ΠΑ.Ε., ο Δικηγορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος, ώστε να συζητήσουμε από κοινού, για τον τρόπο με τον οποίο θα το διεκδικήσουμε από την ΕΤ.Α.Δ. Είναι πρωτάκουστο ένα κτήριο δημόσιο, ένα σύμβολο για την Καβάλα, με τόσο μεγάλη ιστορία να ρημάζει και να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση. Οφείλω να ζητήσω, πέρα από τους τοπικούς φορείς, και τη βοήθεια των πολιτών, ώστε να το διεκδικήσουμε από την ΕΤ.Α.Δ.», είχε δηλώσει σχετικά με το θέμα ο Κώστας Αντωνιάδης.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...