Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο κορωνοϊός βάζει «φρένο» σε ΚΤΕΛ και ταξί

Ημέρα:

spot_img

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί σε Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. και στα ταξί της Καβάλας ο κορωνοϊός, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στον «Ενήμερο» ο Κώστας Πανταζής και ο Μαργαρίτης Κατσίδης αντίστοιχα.

Ωστόσο, όπως με έμφαση υπογράμμισαν και οι δυο, δεν χρειάζεται κανένας πανικός, καθώς τόσο το προσωπικό του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, όσο και οι ιδιοκτήτες των ταξί, έχουν ενημερωθεί πλήρως σχετικά με τον κορωνοϊό και λαμβάνουν ήδη όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προστασίας των ιδίων αλλά και του επιβατικού κοινού.

Μικρή μείωση στην επιβατική κίνησης της τάξης του 5 με 6%, κυρίως στις γραμμές Καβάλας – Αθήνας και Καβάλας – Θεσσαλονίκης – Στον κορωνοϊό την αποδίδει ο Κώστας Πανταζής

«Ανησυχία φυσικά και έχουμε, δεν γίνεται να μην έχουμε. Όμως δεν έχουμε πανικό. Έχουμε δώσει οδηγίες στο προσωπικό μας, βάσει των όσων μας έχουν πει οι ειδικοί, δηλαδή καλό πλύσιμο των χεριών, καθαριότητα, διανομή ενημερωτικών εντύπων στα σταθμαρχεία μας και φυσικά κάτι πολύ βασικό, καθαριότητα στα λεωφορεία μας. Δεν διακρίνουμε, ευτυχώς, κάποιον πανικό στο επιβατικό κοινό. Ωστόσο, μια μικρή μείωση έχουμε στην επιβατική κίνηση, κυρίως στις γραμμές Καβάλας – Αθήνας και Καβάλας – Θεσσαλονίκης, η οποία κυμαίνεται στο 5 με 6%. Την μείωση αυτή την αποδίδω στον κορωνοϊό», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» για το θέμα ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Κώστας Πανταζής.

«Εμείς δεν είμαστε υγειονομική μονάδα να ζητάμε από τους επιβάτες να μας αναφέρουν αν έχουν συμπτώματα κλπ.»

«Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, ενημερώνουμε τους επιβάτες μας με γενικές κατευθύνσεις. Εμείς δεν είμαστε υγειονομική μονάδα να ζητάμε από τους επιβάτες να μας αναφέρουν αν έχουν συμπτώματα κλπ πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία. Ο πολίτης από μόνος του πρέπει να λαμβάνει τα μέτρα του και να προστατεύει το κοινωνικό σύνολο. Ακόμη και στα εκδοτήρια, οι εκδότες μιλούν στους επιβάτες και τους καλούν να μη συνωστίζονται, υπάρχουν τα απαραίτητα απολυμαντικά και είμαστε πανέτοιμοι», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

«Έχουμε ενημερώσει τους συναδέλφους μας να εφοδιαστούν με αντισηπτικά και υγρά μαντηλάκια και να τα χρησιμοποιούν όταν διαπιστώνουν πελάτες με συμπτώματα όπως βήχα, συνάχι…»

Από την μεριά του ο πρόεδρος του EUROTAXI Καβάλας, Μαργαρίτης Κατσίδης επισήμανε στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε» για το θέμα: «Δεν ξέρουμε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Πάντα προσπαθούμε όλοι να λαμβάνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις, όμως έχουμε και τις επιφυλάξεις μας. Έχουμε ενημερώσει τους συναδέλφους μας να εφοδιαστούν με αντισηπτικά και υγρά μαντηλάκια και να τα χρησιμοποιούν όταν διαπιστώνουν ότι μεταφέρουν πελάτες με συμπτώματα όπως βήχα, συνάχι ή φτέρνισμα. Η απόσταση μέσα στο ταξί είναι πολύ μικρή, είμαστε σε έναν χώρο κυριολεκτικά 1x1».

«Είναι δύσκολο το έργο μας…»

«Το να ανοίγουμε τα παράθυρα για λίγα εκατοστά δεν είναι λύση, καθώς είναι ακόμη χειμώνας μπαίνει κρύο στο όχημα, μεταφέρουμε μικρά παιδιά, αρρώστους, είναι δίκοπο μαχαίρι. Είναι δύσκολο το έργο μας. Ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί και με το παραμικρό τρέχει στον γιατρό και στο νοσοκομείο. Καλά κάνει βέβαια γιατί η πρόληψη είναι το ήμισυ του παντός. Είμαστε ευάλωτοι σαν κλάδος πάντως. Είναι ακόμη η συναλλαγή με τα χρήματα, οι χειραψίες, υπάρχει παντού το πρόβλημα. Λέμε πλέον ο Θεός να μας βοηθήσει και ο καλός καιρός από εδώ και πέρα», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Κατσίδης.

«Η χρήση προστατευτικής μάσκας από συναδέλφους μου θεωρώ ότι είναι κάτι υπερβολικό στην παρούσα φάση»

«Πρέπει πάντως να πούμε με έμφαση ότι δεν χρειάζεται πανικός. Τα ταξί είναι καθαρά, γιατί πρώτα απ’ όλα πρέπει να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Μέχρι τώρα δεν είχαμε κάποια συνάντηση με αρμόδιους φορείς για το θέμα του κορωνοϊού. Εμείς σαν διοίκηση του σωματείου και του ραδιοταξί είχαμε κάποια ενημέρωση από γιατρό, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που είναι γνωστά σε όλους μας. Χρειάζεται πάντως μεγάλη προσοχή. Όσον αφορά τη χρήση προστατευτικής μάσκας από συναδέλφους μου θεωρώ ότι είναι κάτι υπερβολικό στην παρούσα φάση», δήλωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του EUROTAXI Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...