Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025

Ο Δικηγορικός Σύλλογος έκοψε πίτα και βράβευσε την Γεωργία Χιόνη

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Με την απονομή τιμητικής πλακέτας στη δικηγόρο – συγγραφέα Γεωργία Χιόνη, αναφορικά με τη βράβευσή της από την Ακαδημία Αθηνών για το συγγραφικό έργο της με τίτλο «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Θάσο κατά την τουρκοκρατία»,  ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/1), η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. 

«Έχουμε τη χαρά και την τιμή, ως Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, να βραβεύουμε ένα μέλος μας, το οποίο μόλις πριν από λίγες μέρες πήρε το βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών για το συγγραφικό της έργο «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Θάσο κατά την τουρκοκρατία». Είναι τιμή για τον Δ.Σ.Κ. ότι ένα μέλος του για πρώτη φορά βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για ένα πολύτιμο σύγγραμμα που θα βοηθήσει κι εμάς και πολλούς δικαστές στο να αντιληφθούν αυτό το σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας με τις αντικρουόμενες και αμφισβητούμενες απόψεις και αποφάσεις επί του ζητήματος. Είναι ένας ξεκάθαρος, τεκμηριωμένος οδηγός που μπορεί να αποτελέσει κατευθυντήρια γραμμή για τον καθένα από εμάς», τόνισε σχετικά στην σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος.

Γ. Χιόνη: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας ήταν πάντα δίπλα σε ό,τι χρειαζόμουν και μόνο καλά λόγια έχω να πω για τους συναδέλφους…»

Από την πλευρά της η Γεωργία Χιόνη, εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και τον Δ.Σ.Κ. Από τότε που άρχισα άσκηση επαγγέλματος πριν από πάρα πολλά χρόνια μέχρι σήμερα, είτε ήμουν Καβάλα, είτε Αθήνα, είτε στο εξωτερικό, ο Δικηγορικός Σύλλογος ήταν πάντα δίπλα σε ό,τι χρειαζόμουν και μόνο καλά λόγια έχω να πω για τους συναδέλφους. Είναι μεγάλη μου χαρά που αυτό το πόνημα, έτυχε τέτοιας αναγνώρισης σε υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και ειδικότερα από την Ακαδημία Αθηνών. Ελπίζω κι εύχομαι να αποτελέσει ένα μικρό λιθαράκι στη διευθέτηση αυτού του προβλήματος που μπορεί ν’ ακούγεται ότι αφορά σε παλιότερες εποχές, αλλά είναι κάτι που δυστυχώς επηρεάζει ακόμη τις εμπράγματες σχέσεις στο νησί. Υπάρχει ακόμη ένα κενό που ελπίζω κάποια στιγμή να διευθετηθεί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συλλυπητήρια της ΕΙΗΕΕ για τον θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων εκφράζει τη βαθιά...

Έκλεψαν τάματα από Μοναστήρι

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης...

Αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών στον δήμο Νέστου

Από την ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα  τη Δ/νση Δημόσιας...

Πανήγυρις της ιεράς εικόνας της «Παναγίας Καβαλιωτίσσης»

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής της ιεράς...

Νέο σύστημα Online ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του...

Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο 68ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Έργο με γερή θεατρική δομή...

Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Καβάλας στα Τενάγη των Φιλίππων

Την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων όπου εδώ και μήνες...

«Μια άλλη Θήβα» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

«Μια άλλη Θήβα», η παράσταση «φαινόμενο» των τελευταίων θεατρικών...