Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι σπεσιαλίστες του Microsoft Office ετοιμάζονται για τη Νέα Υόρκη

Ημέρα:

spot_img

Οι μεγάλοι νικητές του φετινού πανελλήνιου διαγωνισμού της Microsoft Office Specialist, παρουσιάστηκαν την Τρίτη (21/5) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από τη διεύθυνση και το προσωπικό του εκπαιδευτικού κέντρου Expert IN Καβάλας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός».

Οι μαθητές που σε λίγους μήνες φεύγουν για τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου εκεί ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός, υποσχέθηκαν ότι θα δουλέψουν σκληρά το επόμενο διάστημα για να πετύχουν κάτι καλό για την Ελλάδα.

ΕΦΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, 17 ετών, Χάλκινη Πρωταθλήτρια Excel

Η Έφη Κουντουρά, επισήμανε στις δηλώσεις της προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «64 μαθητές από όλο τον νομό ενεργοποιηθήκαμε φέτος,  επειδή εσείς οι ίδιοι προβάλατε έντονα πέρσι την επιτυχία της Έφης Ζιώτα και εμείς ακολουθήσαμε το μονοπάτι αυτού του πρωταθλήματος. Είναι ένας Παγκόσμιος διαγωνισμός που διοργανώνει η Microsoft με τρία πρωταθλήματα το Excel, το Word και το PowerPoint». Την ευθύνη του διαγωνισμού για την Ελλάδα έχει η εταιρεία ACTA με έδρα την Θεσσαλονίκη. Ο διαγωνισμός αποτελείται από τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση είναι οι προκριματικοί αγώνες για την κάθε χώρα, όπου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές από όλη την Ελλάδα. Η δεύτερη φάση είναι ο Πανελλήνιος τελικός, όπου εκεί μπορούν να συμμετάσχουν οι 100 καλύτερες βαθμολογίες μαθητών από όλη την Ελλάδα. Αναλυτικότερα στον φετινό Πανελλήνιο τελικό προκρίθηκαν οι 33 καλύτερες βαθμολογίες στο Word, οι 33 καλύτερες βαθμολογίες στο Excel και οι 34 καλύτερες βαθμολογίες στο PowerPoint. H τρίτη και τελευταία φάση είναι ο Παγκόσμιος διαγωνισμός, όπου μετέχουν οι πρώτοι της κάθε χώρας. Φέτος το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα γίνει στην Νέα Υόρκη, όπου για 2η συνεχόμενη φορά θα εκπροσωπήσει την χώρα μας ένας Καβαλιώτης, ο Χρήστος ο Κιοφτετζής.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΡΑΜΑΝΙΔΟΥ– 15 ετών  | Χάλκινη Πρωταθλήτρια PowerPoint

Από τη μεριά της η Χριστίνα Τοραμανίδου δήλωσε: «Συμμετείχα φέτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του PowerPoint  όπου απέσπασα την τρίτη θέση Πανελλαδικά. Εγώ θα ήθελα να αναφερθώ στο πολλά ρεκόρ που έσπασαν στον φετινό διαγωνισμό. Το πρώτο που μας χαροποίησε αρκετά ήταν ότι η αποστολή της Καβάλας απέσπασε το πρώτο βραβείο συμμετοχών στον Πανελλήνιο τελικό. Το συγκεκριμένο βραβείο το παίρνει η πόλη μας πρώτη φορά. Ο αριθμός όμως των 41 μαθητών από μια περιοχή, αποτέλεσε και ένα νέο μεγάλο ρεκόρ για την ιστορία του διαγωνισμού. Το 75% της φετινής αποστολής της Καβάλας, απαρτιζόταν από κορίτσια, σε συνδυασμό και με τον αριθμό των κοριτσιών από την υπόλοιπη Ελλάδα, είχαμε φέτος την χαρά να συμμετάσχουμε στον πρώτο τελικό όπου τα κορίτσια υπερτερούσαν. Θα ήθελα να κλείσω με τα μετάλλια αυτού του διαγωνισμού, όπου η Καβάλα κατέκτησε πέντε από τα εννέα μετάλλια του διαγωνισμού, αριθμός ρεκόρ για τον διαγωνισμό. Ήταν λογικό μια τόσο μεγάλη αποστολή να κατακτήσει μετάλλια, αλλά τα πέντε μετάλλια ήταν περισσότερα από αυτά που μας αντιστοιχούσαν Πανελλαδικά».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΟΝΗΣ – 16 ετών  | Χάλκινος Πρωταθλητής Word

«Συμμετείχα φέτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Word  όπου απέσπασα την τρίτη θέση Πανελλαδικά. Εγώ θα ήθελα να αναφερθώ αποκλειστικά στο πρωτάθλημα του Word, όπου ο ανταγωνισμός φέτος ήταν πολύ μεγάλος. Ο πήχης πρόκρισης καθορίστηκε στα 982 στα 1000, μια βαθμολογία πολύ υψηλή για όσους ξέρουν το επίπεδο αυτής της εξέτασης. Έχω την ανάγκη να πω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτόν τον διαγωνισμό, τόσο σε αυτά που προκρίθηκαν στον τελικό στην Αθήνα όσο και σε αυτά που δεν τα κατάφεραν.  Ιδιαίτερη αναφορά οφείλω να κάνω στους μαθητές από την Καβάλα που απέσπασαν διάκριση, όπως στην Γεωργία Μαρουσιάδου, 4η στην Ελλάδα στο Word, τον Βασίλη Σκορδά, 5ο στην Ελλάδα στο Word και την Μάγδα Μανιού 10η στην Ελλάδα στο Word. Δεν ξέρω ειλικρινά αν μπορούμε να πάμε καλύτερα του χρόνου, δεν είναι εύκολο να έχει μια πόλη τρεις από τις πέντε πρώτες θέσεις σε ένα πρωτάθλημα, αλλά επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο η ομάδα του Word θα προσπαθήσει να φέρει του χρόνου το Χρυσό, το μόνο Χρυσό που λείπει από την Καβάλα», τόνισε από την πλευρά του ο 16χρονος Γιάννης Χρόνης.

ΕΦΕΛΗ ΜΕΛΙΔΟΥ –  16 ετών  | Αργυρή Πρωταθλήτρια PowerPoint

«Είμαι αργυρή πρωταθλήτρια στο PowerPoint, είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την θέση και για την βαθμολογία μου που ήταν η μεγαλύτερη στην Βόρεια Ελλάδα. Θα ήθελα και εγώ να αναφερθώ στο δικό μου πρωτάθλημα, στο πρωτάθλημα του PowerPoint, όπου ο ανταγωνισμός φέτος ήταν πολύ υψηλός. Θέλαμε πολλοί από εμάς να ξαναφέρουμε την πρωτιά σε αυτή την εφαρμογή και αυτό φάνηκε από την τελική κατάταξη. Μπορεί φέτος να μην πήραμε το Χρυσό, πήραμε όμως το Αργυρό το Χάλκινο, την 4η θέση , την 5η  θέση, την 7η την 9η και την 10η. Το 70% των πρώτων θέσεων ήταν από την Καβάλα, επτά μαθητές που πρώτη φορά πήραμε μέρος  στον τελικό και είχαμε απέναντι μας μαθητές με εμπειρία. Τα φετινά αποτελέσματα είναι οι βάσεις για να θέσουμε νέους στόχους, ο στόχος για το επόμενο πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε παρά να είναι, το να φέρουμε του χρόνου και τα τρία μετάλλια του PowerPoint στην Καβάλα. Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στην Ιωάννα Εμμανουηλίδου για την 4η θέση Πανελλαδικά, τον Παυλίδη Λευτέρη για την 5η θέση, την Παναγιώτα την Χρόνη για την 7η θέση, την Μαρία Μωυσίδου  για την 9η θέση και τον Στάθη τον Κεκρόπουλο για την 10η θέση», σημείωσε από τη μεριά της η Μελίδου Εφέλη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΟΦΤΕΤΖΗΣ – 15 ετών | Πανελλήνιος Πρωταθλητής Excel

Τέλος, ο Χρήστος Κιοφτετζής, Πανελλήνιος Πρωταθλητής του Excel, υπογράμμισε: «Ακούω από τον Γιάννη και την Εφέλη νέους στόχους για τους χρόνου, αλλά πιστεύω ότι το μεγάλο στοίχημα θα ήταν νέα άτομα από την Καβάλα να μπουν σε αυτό το πρωτάθλημα, και να ενισχύσουν την φετινή ομάδα. Θα ήθελα λοιπόν να κάνω ένα κάλεσμα σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων που είναι χρήστες του Office να κάνουν ένα βήμα παρά πέρα, να το τολμήσουν, να ξέρουν ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που θα τους στηρίξουν να πετύχουν τον στόχο τους. Αν αυτή την στιγμή αυτό ακούγεται ανέφικτο στα αυτιά σας, το να είστε εσείς οι Πανελλήνιοι πρωταθλητές του 2020, το καταλαβαίνω, γιατί τόσο εγώ όσο και η Έφη, πριν γίνουμε Πανελλήνιοι Πρωταθλητές τα ίδια σκεφτόμασταν. Στο Excel φέτος η ομάδα πήγε πολύ καλά, εκτός από το Χρυσό και το Χάλκινό της Εφης πήραμε και την 4η θέση με τον Ανδρέα Ναλμπάντη, την 5η θέση κατέλαβε η Ζένια Ρούμπαν, την 7η θέση η Γωγώ Μπουμπούνα την 8η θέση η Αλκμήνη Γαϊταντζή και την 10η ο Αλέξανδρος Νόρικοβ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που διακρίθηκαν, συγχαρητήρια και στα παιδιά που δεν διακρίθηκαν φέτος, τους εύχομαι τα καλύτερα του χρόνου. Σε λίγους μήνες φεύγουμε για Νέα Υόρκη στον Παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου εκεί ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός, θα δουλέψουμε σκληρά το επόμενο διάστημα για να πετύχουμε κάτι καλό για την Ελλάδα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...