Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι δάσκαλοι εξέλεξαν τις νέες συνδικαλιστικές διοικήσεις τους

Ημέρα:

spot_img

Στις κάλπες προσήλθαν την Τετάρτη (7/11), ημέρα κατά την οποία δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία έμειναν κλειστά, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Οι εκλογές διεξήχθησαν στο φουαγιέ του διοικητηρίου, όπου οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να ψηφίσουν και να αναδείξουν τους αιρετούς τους, για το Π.Υ.Σ.Π.Ε. που είναι το τοπικό συμβούλιο, για το Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. που είναι το περιφερειακό συμβούλιο και για το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. που είναι πανελλαδικό όργανο.

Συνολικά στήθηκαν τρία εκλογικά κέντρα στο φουαγιέ του διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας κι ένα εκλογικό κέντρο στο νησί της Θάσου

«Ο θεσμός του αιρετού εδώ και πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελώντας τη φωνή των συναδέλφων μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια. Η συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές είναι μαζική. Είμαστε 1.100 περίπου δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στην Π.Ε. Καβάλας και νομίζω ότι σχεδόν στο σύνολό τους θα ψηφίσουν. Συνολικά στήθηκαν τρία εκλογικά κέντρα στο φουαγιέ του διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας κι ένα εκλογικό κέντρο στο νησί της Θάσου», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης.

Σε έναν μήνα από σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας

Αναφορικά με το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, όπως ανέφερε ο κ. Μουμτσάκης, αυτό θα προκύψει στις εκλογές που θα γίνουν σε περίπου έναν μήνα από σήμερα, με τη θητεία να είναι διετής.

Τέλος, κληθείς να απαντήσει στην κλασική ερώτηση γιατί οι εκλογές διεξάγονται σε εργάσιμη ημέρα, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στους γονείς, ο Απόστολος Μουμτσάκης απάντησε: «Έχουμε συναδέλφους που έρχονται από μακρινά σχολεία, όπως από Ξεριά, Οφρύνιο κλπ και άλλους που μετακινούνται από Ξάνθη προς Καβάλα και από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα. Δεν θα μπορούσαν να γίνουν οι εκλογές το απόγευμα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...