Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι «Γιατροί του Κόσμου» πρόσφεραν δωρεάν εξετάσεις

Ημέρα:

spot_img

Κλιμάκιο των «Γιατρών του Κόσμου» βρέθηκε την Πέμπτη (23/11) στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», όπου οφθαλμολογική μονάδα των γιατρών του κόσμου με οφθαλμίατρο, οδοντίατρος για προληπτικό έλεγχο και γυναικολόγος για δωρεάν test pap, πραγματοποίησαν δωρεάν εξετάσεις σε συμπολίτες μας.

«Πρόκειται για μια ακόμη αποστολή των «Γιατρών του Κόσμου», αυτή τη φορά για τον ελληνικό πληθυσμό. Την Τετάρτη (22/11) είμασταν στο ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων στην Ελευθερούπολη, όπου εξετάστηκαν 22 άτομα στον οφθαλμίατρο και 30 στον οδοντίατρο. Ευχαριστούμε τον αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρο Μαρκόπουλο που είναι στο πλευρό μας, όπως και τον νομίατρο τον κ. Παπαδόπουλο», τόνισε με δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Άννα Γιοβανιού, εκπρόσωπος των «Γιατρών του Κόσμου» στην Π.Ε. Καβάλας.

Ευχαριστημένος για την ανταπόκριση των Καβαλιωτών ο γενικός συντονιστής των «Γιατρών του Κόσμου»

Από τη μεριά του ο Θεοκλής Πιέρος, γενικός συντονιστής σε όλες τις αποστολές των «Γιατρών του Κόσμου» στην Ελλάδα, επισήμανε στις δηλώσεις του: «Όλα είναι οργανωμένα άψογα κι αυτό μας δίνει την ευκαιρία να δουλέψουμε πολύ σωστά. Επειδή πηγαίνω σε όλη την Ελλάδα, έχω προσέξει ότι παντού χρειάζεται η ανάγκη των «Γιατρών του Κόσμου». Εκτός από τις κινητές μονάδες, έχουμε και μόνιμα ιατρεία στην Ελλάδα, όπως στη Χάλκη με δικό μας γιατρό και νοσοκόμα, που εξυπηρετεί Σύμη και Νίσυρο. Άλλο ιατρείο στη Φολέγανδρο, που εξυπηρετεί εκεί, αλλά και στη Σίκινο. Έχουμε μονάδες που πηγαίνουν σ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας. Πριν πάμε οπουδήποτε κάνουμε έρευνα να δούμε τι ειδικότητες χρειάζονται. Είμαι ευχαριστημένος, γιατί βλέπω ότι έρχεται κόσμος κι αυτό είναι καλό. Γιατί είναι άσχημο να ξεκινάς από την Αθήνα με όλα τα απαραίτητα και να μην υπάρχει προσέλευση. Προσπαθούμε για το καλύτερο για τον ελληνικό πληθυσμό. Πολλοί λένε ότι οι «Γιατροί του Κόσμου» δεν προσέχουν τους Έλληνες. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Συνέχεια έχουμε προγράμματα για τους Έλληνες και προγραμματίζουμε καινούργια για τη νέα χρονιά με όλες τις ειδικότητες. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον να φέρουμε κι άλλες ειδικότητες».

Οι δράσεις θα συνεχιστούν Παρασκευή και Σάββατο σε Δράμα και Νευροκόπι αντίστοιχα

Σύμφωνα με την κ. Γιοβανιού, η προσέλευση στην Καβάλα ήταν πολύ ικανοποιητική, καθώς από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 11, 23 άτομα είχαν επισκεφθεί τον οφθαλμίατρο, 15 για τον γυναικολόγο κι άλλα τόσα για οδοντίατρο. Να σημειωθεί τέλος ότι οι ίδιες δράσεις θα συνεχιστούν την Παρασκευή (24/11) στη Δράμα, σε αίθουσες της περιφερειακής ενότητας και το Σάββατο (25/11) στο Νευροκόπι, όπου θα υπάρχει και ορθοπεδικός.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...