Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξανά στους δρόμους τα άτομα με αναπηρία

Ημέρα:

spot_img

«Παλεύουμε για την αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία, για τις ίσες ευκαιρίες που πρέπει να έχουν στη ζωή, στην εργασία, στην εκπαίδευση, προκειμένου να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες», επισήμανε με δηλώσεις που έκανε το πρωί της Τετάρτης (28/11) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της περιφερειακής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία Α.Μ.Θ. Μάκης Κρεμύδας.

Ενόψει της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, ο κ. Κρεμύδας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας αρχικά ότι το αναπηρικό κίνημα στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου διοργανώνει διαμαρτυρίες στην Κρήτη (1/12), στη Θεσσαλονίκη (2/12) και στην Αθήνα (3/12).

«Διαμαρτυρόμαστε για την παρατεταμένη φτωχοποίηση μας, μέσα σε μια κρίση για την οποία δεν φταίξαμε εμείς, αλλά δυστυχώς τη βιώνουμε εμείς με το χειρότερο πρόσωπό της…»

«Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συμμετάσχει στη διαμαρτυρία που θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 11 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, προσπαθώντας να διατρανώσει τη φωνή της, ώστε η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της τα Α.Μ.Ε.Α., τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειες τους. Διαμαρτυρόμαστε για την παρατεταμένη φτωχοποίηση μας, μέσα σε μια κρίση για την οποία δεν φταίξαμε εμείς, αλλά δυστυχώς τη βιώνουμε εμείς με το χειρότερο πρόσωπό της», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μάκης Κρεμύδας.

«Δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις, αλλά την ψήφιση ενός διαρθρωτικού πλαισίου που θα υποστηρίζει ξεκάθαρα τα Α.Μ.Ε.Α.»

«Θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση. Δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις, αλλά την ψήφιση ενός διαρθρωτικού πλαισίου που θα υποστηρίζει ξεκάθαρα τα Α.Μ.Ε.Α. και θα δίνει ένα γενικότερο διάφανο πλαίσιο των υποστηρικτικών μέτρων που ζητάμε εδώ και καιρό. Υπάρχουν τα αιτήματα κατατεθειμένα στο γραφείο του πρωθυπουργού, απλά δεν μπορούμε να περιμένουμε αυτά να γίνουν πράξη από το 2019 και μετά. Θέλουμε αυτά που υπόσχονται να γίνουν πράξη αυτό το διάστημα», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του.

Ο σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. της Καβάλας βάζει λεωφορείο για τη Θεσσαλονίκη που θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί της Κυριακής από την παραλιακή

«Γι’ αυτό βγαίνουμε στους δρόμους και θα προσπαθήσουμε να καταθέσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας στην κ. Νοτοπούλου. Ο σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. της Καβάλας βάζει λεωφορείο για τη Θεσσαλονίκη που θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί της Κυριακής από την παραλιακή, όπως αντίστοιχα θα ξεκινήσει λεωφορείο και από τη Δράμα, αλλά και από τις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας Α.Μ.Θ. Θα είναι μια δυναμική παρουσία στη συμπρωτεύουσα, οργανωμένη και ελπίζουμε οι κυβερνώντες να μας αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια στα προβλήματα που μας ταλανίζουν», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάκης Κρεμύδας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...