Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Να υλοποιηθούν οι προεκλογικές εξαγγελίες περιμένουν οι Αστυνομικοί

Ημέρα:

spot_img

Μικρό καλάθι κρατάει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος, σε σχέση με τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης, ειδικότερα όσον αφορά το θέμα της αγοράς νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων και περιπολικών, καθώς και την πρόσληψη 1.500 αστυνομικών.

«Εμείς διαχρονικά έχουμε ζήσει παρόμοιες εξαγγελίες προεκλογικά και γι’ αυτό συνηθίζουμε να κρατάμε μικρό καλάθι. Μακάρι όλα αυτά να υλοποιηθούν, γιατί είναι εξαγγελίες προς την κατεύθυνση των πραγματικών μας αναγκών», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο Νίκος Ίμβρος.

«Ειδικότερα στο θέμα των αλεξίσφαιρων γιλέκων έχουμε επισημάνει εδώ και πολλά χρόνια ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς στην πλειοψηφία τους έχουν λήξει, αφού η τελευταία μεγάλη αγορά ήταν από την Ολυμπιάδα του 2004»

«Θα είμαστε οι πρώτοι που θα επικροτήσουμε την εφαρμογή αυτών των εξαγγελιών και θα το αναδείξουμε αποδίδοντας τα εύσημα σε αυτούς που θα το κάνουν. Ειδικότερα στο θέμα των αλεξίσφαιρων γιλέκων έχουμε επισημάνει εδώ και πολλά χρόνια ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς στην πλειοψηφία τους έχουν λήξει, αφού η τελευταία μεγάλη αγορά ήταν από την Ολυμπιάδα του 2004. Για τα οχήματα έχουμε πει επίσης πολλές φορές ότι έχουν ξεπεράσει τα περισσότερα τα 500.000 χιλιόμετρα και πλέον δεν είναι λειτουργικά. Πραγματικά ευχόμαστε αυτές οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη και αυτό θα το επικροτήσουμε», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας.

«Εφόσον οι αστυνομικοί αυτοί (1.500 προσλήψεις) διατεθούν στις πραγματικές ανάγκες αστυνόμευσης, δηλαδή στην πρόληψη της εγκληματικότητας, όντως θα είναι ένας σημαντικός αριθμός…»

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της πρόσληψης 1.500 αστυνομικών κι αν αυτός είναι ένας επαρκής αριθμός για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Νίκος Ίμβρος απάντησε: «Εφόσον οι αστυνομικοί αυτοί διατεθούν στις πραγματικές ανάγκες αστυνόμευσης, δηλαδή στην πρόληψη της εγκληματικότητας, όντως θα είναι ένας σημαντικός αριθμός. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν βγει αρκετοί αστυνομικοί, αλλά δυστυχώς η απασχόληση της αστυνομίας σε πάρα πολλά πάρεργα, καθώς και η χρησιμοποίησή τους κατά το δοκούν σε φύλαξη στόχων, σε σκοπιές κι άλλες παρόμοιες καταστάσεις, έχει στερήσει μεγάλο αριθμό αστυνομικών από τον πραγματικό σκοπό της αστυνομίας που είναι η πρόληψη της εγκληματικότητας».

Τα όσα ανέφερε η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμά της για την ασφάλεια

-Επαναφέρουμε το ταχύτερο την ομάδα ΔΕΛΤΑ και ενισχύουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, με πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών

-Ενισχύουμε τις περιπολίες στις γειτονιές, με ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου

-Καταργούμε άμεσα το νόμο Παρασκευόπουλου, ώστε να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα, που έχει κάνει την πόρτα των φυλακών περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου

-Εφοδιάζουμε τους αστυνομικούς με νέο εξοπλισμό. Εντός εξαμήνου όλοι οι αστυνομικοί αποκτούν νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα και προχωρούμε εντός ενός έτους στην προμήθεια 1.000 καινούργιων περιπολικών

-Επαναφέρουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ), για να σταματήσουν οι συνεχείς δολοφονίες και η δράση των κάθε είδους συμμοριών στο εσωτερικό των φυλακών

-Εφαρμόζουμε αυστηρά τη νομοθεσία για την φθορά της δημόσιας περιουσίας, ώστε να σταματήσουν οι βανδαλισμοί στο μετρό, τα λεωφορεία, τα δημόσια κτήρια που αποτελούν περιουσία όλων των Ελλήνων

-Καταργούμε άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε τα δημόσια Πανεπιστήμια να γίνουν από χώροι ανομίας ξανά κύτταρα γνώσης και έρευνας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...