Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκος Ίμβρος: «Η αστυνομία δεν πρέπει να γίνεται σάκος του μποξ»

Ημέρα:

spot_img

«Η αστυνομία πρέπει να σταματήσει να είναι σάκος του μποξ», υπογραμμίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος, μ’ αφορμή τη δύσκολη θέση στην οποία περιέρχονται οι αστυνομικοί όταν η εκάστοτε κυβέρνηση τους βάζει ν’ αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές ομάδες που διαμαρτύρονται.  

«Πρέπει για άλλη μια φορά να διευκρινίσουμε ότι αυτά τα πράγματα δεν τα λέμε μόνο σήμερα, αλλά το ίδιο κάναμε και κατά το παρελθόν. Οφείλει η κυβέρνηση να μην έχει επιλεκτική μνήμη. Άλλωστε πολλά μέλη της σημερινής κυβέρνησης ήταν παρόντα σε πολλούς αγώνες μας, όπου συμμετείχαν ενεργά, κατόπιν προσκλήσεως βέβαια, δείγμα ότι εμείς δεν μπαίνουμε στη διαδικασία της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτά τα λέγαμε και πριν τα λέμε και τώρα, διότι συμβαίνει μ’ όλες τις κυβερνήσεις. Εμείς απ’ την πρώτη στιγμή, επειδή μας αγγίζει και το ασφαλιστικό, έχουμε δηλώσει την αμέριστη συμπαράσταση μας σ’ όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται βάναυσα. Αν περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν θα υπάρχει ούτε μια ομάδα που δεν θα υποστεί μειώσεις ή περικοπές», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Ίμβρος.

«Όταν λαμβάνουμε εντολές δεν μπορούμε να τις παραβούμε»

«Καλώς ή κακώς από την άλλη, είναι τέτοια η φύση της εργασίας μας, έχουμε ορκιστεί στο σύνταγμα και τους νόμους, όταν λαμβάνουμε εντολές δε μπορούμε να τις παραβούμε. Απ’ την πρώτη στιγμή ήρθαμε σ’ επαφή για παράδειγμα με τους αγρότες, έχουμε πάει στα μπλόκα, έχουμε δηλώσει τη συμπαράσταση μας και προσπαθούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν κι αυτοί ότι είμαστε μαζί τους, αλλά θα πρέπει ν’ απομονωθούν άτομα που βλέπουν τον αστυνομικό εκείνη τη στιγμή ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Απ’ την άλλη έχουμε πει και στους συναδέλφους μας, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, να είναι προσεκτικοί. Νιώθω ικανοποίηση γιατί το έχουμε πετύχει. Τους έχουμε δώσει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, απλά πρέπει και από τις δυο πλευρές να υπάρχουν κάποια όρια. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρίσκουμε την κατάλληλη συνεννόηση, ώστε και τα δίκαια αιτήματα να προβάλλονται, αλλά και μην βλέπουμε σκηνές όπως αυτές που εκτυλίχθηκαν χθες στην Αθήνα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας.

«Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι ζούμε σε μια γυάλα»

«Είμαστε κι εμείς μέρος της κοινωνίας. Δεν ήρθαμε από το πουθενά. Πολλών οι γονείς είναι αγρότες ή από τα άλλα επαγγέλματα που αυτή τη στιγμή διαδηλώνουν. Τα ζούμε τα προβλήματα. Έχουμε αδέρφια άνεργα, άρα δεν μπορεί κανένας να μας κατηγορήσει ότι ζούμε μέσα σε μια γυάλα κι ας το πούμε σε μια εικονική πραγματικότητα. Μπορούμε να βρούμε εκείνους τους τρόπους επικοινωνίας με την κοινωνία, ώστε όλα να γίνονται με βάση το σύνταγμα και τους νόμους κι απ’ την άλλη να προβάλλονται τα δικαιώματα κι οι αγώνες να έχουν αποτέλεσμα, χωρίς να υπάρχει μια μικρή μερίδα κάποιων που θα αμαυρώνουν όλη αυτή την προσπάθεια», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Ίμβρος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...