Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα παγκαβαλιώτικη κινητοποίηση κατά των διοδίων την Τετάρτη

Ημέρα:

spot_img

Στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης (19/7) θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Σίλα η νέα κινητοποίηση κατά της εγκατάστασης διοδίων στην περιοχή της Άσπρης Άμμου, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (17/7) στο δημαρχείο, παρουσία της δημάρχου, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και του αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρου Μαρκόπουλου.

Επίσης παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Α. Τσατσούλης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Γ. Παναγιωτίδης, του Εμπορικού Συλλόγου Β. Λεμονίδης, του Ιατρικού Συλλόγου Ξ. Κροκίδη, και του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Σ. Ρακιτζή.

Στη διάρκεια της συνέντευξης απευθύνθηκε κάλεσμα των πολιτών στη νέα διαμαρτυρία κατά των διοδίων, ενώ έγινε λόγος για κλιμάκωση των ενεργειών, ώστε να μην κατασκευαστούν και να μην λειτουργήσουν ποτέ τα νέα διόδια στην περιοχή της Άσπρης Άμμου.

Η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα η επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο ο οποίος ζήτησε να συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Στη συνέχεια διάβασε το σχετικό κάλεσμα για την κινητοποίηση που αναφέρει:

Ο Νομός Καβάλας και ειδικότερα ο Δήμος, αντιμετωπίζεται τα τελευταία χρόνια τελείως απαξιωτικά από την κεντρική εξουσία και μάλιστα σαν ένας Δήμος τρίτης κατηγορίας. Όχι μόνο δεν τυγχάνει της προσοχής της πολιτείας αλλά αντίθετα διαρκώς με αποφάσεις και παραλήψεις της υποβαθμίζεται διαρκώς. Ήδη κατά καιρούς έχει υποστεί από τέτοιου είδους αποφάσεις καίρια πλήγματα στο παρελθόν σε ότι αφορά την αναπτυξιακή και οικονομική πορεία του. Οι δημότες του έχουν υποστεί εξ αιτίας αυτών των αποφάσεων αρκετές ζημιές και έχουν υποβληθεί σε τεράστιες θητείες. Τώρα έρχεται και το τελειωτικό χτύπημα που θα επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημιά. Θα υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωής μας, θα μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε ένα απέραντο φρενοκομείο με την διέλευση χιλιάδων οχημάτων, φορτηγών σε καθημερινή βάση, κυκλοφοριακό χάος, περιβαλλοντικές καταστροφές, νέφος, ηχορύπανση, αύξηση ατυχημάτων, κατακόρυφη μείωση του τουριστικού ρεύματος που είναι μερικές από τις συνέπειες που σηματοδοτεί η τοποθέτηση σταθμού διοδίου στο 476 χιλιόμετρα της οδού Ηγουμενίτσας- Έβρου της Εγνατίας Οδού και ειδικότερα στο ύψος του Περιγιαλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και σύσσωμοι οι εμπλεκόμενοι συναρμόδιοι φορείς δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουν την εκτρωματική παρέμβαση και τοποθέτηση διοδίων στο 476ο  χιλιόμετρο και σε κάθε άλλο σημείο της Εγνατίας οδού που θα προκαλέσει αυτά τα σοβαρά προβλήματα.

Για όλους τους κατοίκους η υλοποίηση αυτών των σχεδίων αποτελούν αιτία πολέμου. Καλούμε την πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς να ανακαλέσουν άμεσα τις αποφάσεις σχετικά με τη τοποθέτηση διοδίων στο άνω σημείο. Αποφασίζουμε την κλιμάκωση της διαμαρτυρίας μας στο σημείο της Εγνατίας αυτή την φορά, επιλέγοντας τον κόμβο του Αγίου Σίλα και καλούμε όλους τους καβαλιώτες να βρίσκονται την Τετάρτη το απόγευμα στις 7 για να δείξουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας.

Η δήμαρχος Καβάλας πρόσθεσε στη συνέχεια:

Επικοινωνήσαμε με το Σωματείο των εργαζομένων της «Εγνατία ΑΕ», το οποίο απήργησε την προηγούμενη Τρίτη, ημέρα δημοπράτησης των διοδίων της Άσπρης Άμμου και του Στρυμονικού και κατ’ αυτό τον τρόπο απεφεύχθη η δημοπράτηση. Είναι έτοιμοι να το κάνουν και την επόμενη φορά, όμως δεν γνωρίζουν πότε θα γίνει αυτή.

Εμείς αποφασίσαμε έχοντας μια οργανωτική επιτροπή ανάμεσα από τις παρατάξεις που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο να πάμε σ αυτή την διαμαρτυρία την Τετάρτη στις 7 μ. μ. γιατί θέλουμε να είναι κλειστή η αγορά για να μπορέσει να συμμετέχει και ο κόσμος της αγοράς.

Καλώ τους καβαλιώτες να σηκωθούν από τον καναπέ, καλώ και μέσω του facebook και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να δείξουμε έμπρακτα την διαμαρτυρία μας. Ενημέρωσα και τους άλλους προέδρους των ΠΕΔ που βρίσκονται στην Εγνατία Οδό, αλλά δυστυχώς δεν μας βοηθά η μέρα γιατί η ΚΕΔΕ έχει διοικητικό συμβούλιο, παρουσία του Υπουργού κ Φάμελλου που σκοπεύει να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις στους Δημάρχους αλλά όπως με πληροφόρησε ο κ Λαμπάκης θα κάνει ότι μπορεί για να μπορέσει να συντονιστεί μαζί μας για το θέμα της διαμαρτυρίας.

Σημείωσε δε πως την Τετάρτη στις 6.30 μ. μ. θα βρίσκονται λεωφορεία στον δημοτικό κήπο που θα μεταφέρουν τον κόσμο που θέλει να βρίσκεται στον Άγιο Σίλα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, μετέφερε το κάλεσμα του Περιφερειάρχη Καβάλας, και όλων όσων απαρτίζουν την διοίκηση της Περιφέρειας προς όλους τους καβαλιώτες και της ευρύτερης περιοχής έτσι ώστε μεθαύριο να είναι όλοι παρόντες σ αυτή την μεγάλη διαμαρτυρία προκειμένου να μπορέσουμε να προστατέψουμε τα αυτονόητα.

Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος, είπε πως η παρουσία του είναι συμβολική για να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο αντίδρασης και θέλουμε να γίνει μια οργανωμένη κινητοποίηση για να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα που θα λέει «Όχι άλλα διόδια».

Ο κ. Χρήστος Ποτόλιας είπε πως η κυβέρνηση μας επιτίθεται με συγκεκριμένα όπλα που έχουν ονοματεπώνυμο . «Ξεπούλημα της Εγνατίας και μια καλή προίκα με τα διόδια». Αυτή η κινητοποίηση της Τετάρτης σ αυτή την κατεύθυνση την οργάνωσε. Αυτή η αντίδραση δεν πρέπει να είναι η αυλαία των κινητοποιήσεων και η κλιμάκωση αυτή πρέπει να συζητηθεί μέσα στο περιφερειακό και το δημοτικό συμβούλιο και όπου υπάρχουν εργαζόμενοι.

Ο κ. Άρης Βέρος μίλησε για αγώνες που δόθηκαν στην Καβάλα από το 1970 και κανένας δεν χάθηκε μέχρι τον Ε 61. Και τώρα ακόμα συνεχίζουμε τον αγώνα για να αποτρέψουμε την διέλευση του ΤΑΡ από τα Τενάγη. Και εδώ θα μείνουμε ενωμένοι για να κερδίσουμε πολλά.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τσατσούλης, αναρωτήθηκε που θα είναι σ αυτή την υπόθεση και που θα είναι οι βουλευτές; Πρέπει όπου πηγαίνουν να τους ακολουθούμε και να τους πιέζουμε. Όπως και να ζητήσουμε να συμβάλλουν στον αγώνα μας και οι υπόλοιποι Δήμοι του Νομού Καβάλας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γραμμένος είπε πως υφιστάμεθα μεγάλη κοροϊδία. Ακόμα και η χωροθέτηση του σταθμού είναι μια κοροϊδία

Ο πρώην Δήμαρχος κ Σιμιτσής μίλησε για μια γελοιότητα που δεν θα την περίμενε κανείς από τον παραμικρό απλό πολίτη, πόσο μάλλον από έναν άνθρωπο που διαχειρίζεται αυτή την μεγάλη επιχείρηση. Ακούμε και δεν διαψεύσθηκε πως Ροδόπη και Έβρος είναι παραμεθόριες περιοχές . πρέπει να καταγγελθεί η προσπάθεια διάσπασης του μετώπου που έχουμε εδώ σε περιφερειακό επίπεδο. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει μια τέτοια δήλωση και πρέπει να της ασκήσουμε κριτική. Αναφορικά με τις δράσεις πρέπει να γίνουν πολλές. Θα μπορούσαμε με τους προέδρους των ΠΕΔ να γίνει μια κοινή συνέντευξη στην Θεσσαλονίκη,ακόμα και την Αθήνα. Σκοπός είναι να πετύχει το συλλαλητήριο. Όλοι είναι παραμεθόριοι, εμείς θα πληρώσουμε τα διόδια;

Ο κ. Β. Παπας είπε πως αυτό που κάναμε δεν είναι κλιμάκωση, η οποία συνίσταται σε μαζικότερες συγκεντρώσεις. Αν θέλουμε κλιμάκωση πρέπει να κλείσουμε την είσοδο της πόλης πέρα από τα όρια που θέτει η Τροχαία. Ο πολίτης πρέπει να ταλαιπωρηθεί και λίγο αν θέλει να έχει αποτελέσματα .Ήρθε η ώρα η Καβάλα να δώσει μια απάντηση έμπρακτα την στιγμή που θα πάει να εγκατασταθεί ο εργολάβος για να κάνει τα διόδια.

Ο κ. Ξ. Κροκίδης από τον ΙΣΚ έδωσε το μήνυμα «Όχι στα διόδια, όχι στα εμπόδια». Ας μη παραβλέπουμε τους ανθρώπους που πρέπει να διασχίζουν την Εγνατία Οδό πολύ συχνά πηγαίνοντας στα νοσοκομεία για να βρουν την υγειά τους και αναγκάζονται να πληρώνουν πολλά χρήματα κάθε φορά. Οι πιο πολλές μάχες για τις οποίες μιλήσαμε ήταν χαμένες γιατί δεν υπήρξε ομοψυχία μεταξύ του κόσμου και των κυβερνητικών παραγόντων.

Η κ. Σ. Ρακιντζή πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου εστίασε το πρόβλημα στον τουρισμό και είπε πως τα διόδια αποτελούν γι αυτόν ανασταλτικό παράγοντα, όπως δημιουργούν πολλά προβλήματα στη κυκλοφορία αλλά και δημιουργούν πρόβλημα στην ατμόσφαιρα με την έκλυση ρύπων.

Η κ. Αποστολίδου εκπρόσωπος του ΤΕΙ Καβάλας μίλησε εκ μέρους καθηγητών και σπουδαστών του ιδρύματος και είπε πως η μελέτη που έγινε για τα διόδια βοήθησε πολύ προς την αντίθετη κατεύθυνση

Ο κ. Τσουρουκίδης εκ μέρους των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων είπε πως όλοι οι αυτοκινητιστές θα βρίσκονται την Τετάρτη στην κινητοποίηση που θα γίνει στον Άγιο Σίλα. Το πλήγμα είπε που δέχεται ο κλάδος μας είναι τεράστιο. Με τα διόδια «χτυπάνε» τα φορτηγά. Απ ότι φαίνεται δεν θέλουν έλληνες αυτοκινητιστές, αλλά Τούρκους και Βούλγαρους, γενικότερα ξένους, παρά εμάς. Μάλιστα ακούγεται ότι εδώ σε λίγο καιρό θα δραστηριοποιηθεί και τουρκική εταιρία μεταφορών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...