Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Φιλιππίδου: Βρέθηκε λύση, αλλά όχι για την «Αγία Μαρίνα»

Ημέρα:

spot_img

Η λύση που αναμένονταν για την «Αγία Μαρίνα» τελικά δόθηκε, όχι για το ίδρυμα της Καβάλας, αλλά για το «Σικιαρίδειον Ίδρυµα Απροσαρµόστων Παίδων», καταγγέλλει με επιστολή της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η νομική εκπρόσωπος του Ιδρύματος Μαρίνα Φιλιππίδου: Αναλυτικά αναφέρει:

Είναι γνωστές οι προσπάθειες που έκανε ο κ. Μαρκόπουλος Θεόδωρος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας με τον κ. Αλεξιάδη, πρώην Υπουργό Οικονομίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσον αφορά την οικονομική κατάσταση του ιδρύματος Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί Αγία Μαρίνα και τις πολλές υποσχέσεις που έδωσε ο κ. Αλεξιάδης ώστε να βοηθήσει το εν λόγω ίδρυμα.

Και συγκεκριμένα είχε υποσχεθεί να εισηγηθεί και να ψηφιστεί μία τροπολογία με την οποία θα πάγωνε το χρέος του ιδρύματος για κάποια χρονική διάρκεια ώστε να αποκτούσε το ίδρυμα ασφαλιστική ενημερότητα, με την οποία α) θα μπορούσε πλέον να πάρει την “πιστοποίηση” από το Υπουργείο Εργασίας, β) να λάβει επιχορήγηση από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης, και το κυριότερο γ) θα γινόταν ταυτόχρονα και αναστολή της κατάσχεσης από το ΙΚΑ και θα μπορούσε το ίδρυμα για το παραπάνω διάστημα να εισπράττει και τα νοσήλια από τον ΕΟΠΥΥ. Οι υποσχέσεις αφού ξεχάστηκαν και δεν πραγματοποιήθηκαν αφού μας έλεγε ο κ. Αλεξιάδης ότι μπορεί να μη κατάφερνε αυτή την τροποποίηση λόγω της γνωστής ΤΡΟΙΚΑ, προκαλέσαμε εμείς από την πλευρά του ιδρύματος σύσκεψη με όλους τους φορείς για να βρεθεί λύση. Εκεί ειπώθηκε αυτή η τροπολογία που προωθούσε ο κ. Αλεξιάδης, και την οποία συντάξαμε και επιμεληθήκαμε ο κ. Μαρκόπουλος και εγώ προσωπικά, και αναφέρθηκε από κάποιους βουλευτές ότι ούτε καν ήξεραν για αυτή την συνάντηση με τον κ. Αλεξιάδη και την υπόσχεσή του.
Στη συνέχεια αφού πιστέψαμε πια ότι δεν μπορεί να περάσει αυτή η τροπολογία από τη Βουλή προτείναμε άλλες λύσεις. Δεν θα αναφερθώ διεξοδικά ότι στην πρότασή μου να ενταχθεί το εν λόγω ίδρυμα της Αγίας Μαρίνα στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ δεν συμφωνούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που εντάχθηκε το έτος 2015 ένα άλλο ίδρυμα της Ξάνθης αντίστοιχο με αυτό της Αγία Μαρίνα, γιατί προφανώς δεν αφήνει η ΤΡΟΙΚΑ και δεν επιθυμεί η κ.Φωτίου, λόγω του μεγάλου χρέους στο ΙΚΑ. Γιατί εγώ θα έλεγα προφανώς δεν μπορούν και δεν θέλουν να πιέσουν οι βουλευτές της Καβάλας την κ.Φωτίου.

Ομως στις 25-5-2017 ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο Μέτρα για την επιτάχυνση του Εκπαιδευτικού Εργου για το οποίο εκκρεμεί η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο ένα άλλο ίδρυμα το «Σικιαρίδειον Ίδρυµα Απροσαρµόστων Παίδων» (ιδιωτικού δικαίου σαν το δικό μας ίδρυμα) θα απαλλαχθεί μέχρι τέλους του έτους από υποχρεωτική προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για όλες τις συναλλαγές του καθώς θα υπάρχει και αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης.

Και επειδή γνωρίζουν όλοι πολύ καλά όλα τα παραπάνω και όλη την κατάσταση του ιδρύματος, και ότι πριν λίγο καιρό το ίδρυμα έκλεισε , ότι οι αποδοχές που χρωστάει η Διοίκηση στους εργαζόμενους είναι πολλών μηνών, ότι εργάζονται απλήρωτοι, ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα στο ταμείο του ιδρύματος για την πληρωμή των υπολοίπων υποχρεώσεων, ότι το ίδρυμα είναι ανοικτό μόνο και μόνο για να μπορέσει να υποβάλει αίτημα για εξωδικαστικό συμβιβασμό το καλοκαίρι και αν μπορέσει να το καταφέρει, ότι το ίδρυμα χρειάζεται χρήματα για την λειτουργία του, εκφράζω θυμωμένη την απορία μου : Γιατί δεν έγινε το ίδιο με το δικό μας ίδρυμα Μεριμνα για το Ειδικό Παιδί Αγία Μαρίνα? Γιατί δεν ψηφίστηκε η ίδια τροπολογία για να αποκτήσει το εν λόγω ίδρυμα της Καβάλας ασφαλιστική ενημερότητα; Γιατί δεν το προσπάθησε ο κ.Αλεξιάδης; Γιατί οι βουλευτές της Καβάλας δεν μπορούν να πετύχουν τα ίδια για το ίδρυμα της Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί; Δεν θέλουν; δεν μπορούν; Γιατί υπάρχουν λύσεις μόνο για τα άλλα ιδρύματα;

Παραθέτω το νέο νομοσχέδιο το οποίο προφανώς το ψήφισαν και οι βουλευτές Καβάλας. Για το ίδρυμα της Καβάλας τίποτα!

Άρθρο 7: Το νοµικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου µε την επωνυµία «Σικιαρίδειον Ίδρυµα Απροσαρµόστων Παίδων», από την έναρξη ισχύος του παρόντος και µέχρι τις 31.12.2017, απαλλάσσεται της υποχρέωσης προσκόµισης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενηµερότητας για όλες τις πράξεις και συναλλαγές στις οποίες αυτά απαιτούνται, σύµφωνα µε την κείµενη νοµοθεσία, πλην της µεταβίβασης ακίνητης ιδιοκτησίας του. Κατά το χρονικό διάστηµα που ορίζεται στο προηγούµενο εδάφιο: α) δεν επιτρέπεται η διενέργεια πάσης φύσεως συµψηφισµού σε βάρος του νοµικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου «Σικιαρίδειον Ίδρυµα Απροσαρµόστων Παίδων», σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 83 του ν.δ. 356/1974 (Α΄ 90) και κάθε άλλη διάταξη της κείµενης νοµοθεσίας που αφορά βεβαιωµένες χρηµατικές απαιτήσεις του Ελληνικού Δηµοσίου ή ασφαλιστικών οργανισµών κατά του νοµικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου «Σικιαρίδειον Ίδρυµα Απροσαρµόστων Παίδων», β) αναστέλλονται οι κατά του νοµικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου «Σικιαρίδειον Ίδρυµα Απροσαρµόστων Παίδων» και κάθε άλλου συνυπόχρεου µε αυτό προσώπου, πάσης φύσεως, κατά τον ΚΕΔΕ ή κάθε άλλη διάταξη της κείµενης νοµοθεσίας, πράξης διοικητικής ή αναγκαστικής ε- κτέλεσης, καθώς και η λήψη οποιουδήποτε ασφαλιστι- κού ή διασφαλιστικού µέτρου.

Mετά τιμής 

Μαρίνα Β.Φιλιππίδου  

Δικηγόρος 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...