Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαρίνα Φιλιππίδου: «Άργησε πάρα πολύ το πειθαρχικό να αποφασίσει»

Ημέρα:

spot_img

Για ακατανόητους πανηγυρισμούς, κάνει λόγο η Μαρίνα Φιλιππίδου, αναφορικά με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη (10/11) το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, το οποίο αφορούσε την απόλυση υπαλλήλου του Κέντρου.

«Με την αριθ. 6586/20-09-2016 (ΦΕΚ δημοσίευσης 1016/Γ/13-10-2016) Πράξη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 103,141,147 και 152 του Ν. 3528/2007, λύθηκε η υπαλληλική σχέση υπαλλήλου του Παραρτήματος Χρόνιων Παθήσεων Δράμας, του Κλάδου ΔΕ Δ/κού Λογιστικού, από την 14-09-2016  επειδή της επιβλήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, καθόσον υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 107  του Ν. 3528/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 4057/2012, ήτοι:

– Της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος που προσδιορίζεται από τις υποχρεώσεις που επιβάλλουν στον υπάλληλοι οι κείμενες διατάξεις, εντολές και οδηγίες (περ.β).

– Της απόκτησης οικονομικού οφέλους προς όφελος της ιδίας κατά την άσκηση των καθηκόντων της ή εξ αφορμής αυτών (περ.δ).

– Της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας συμπεριφοράς εντός Υπηρεσίας (περ.ε).

– και της σοβαρής απείθειας (περ.θ)», αναφέρει το σχετικό δελτίο από το Κ.Κ.Π. – Α.Μ.Θ.

«Άργησε πάρα πολύ το πειθαρχικό να αποφασίσει την απόλυση της…»

«Διάβασα στο δελτίο Τύπου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ότι απέλυσαν μια υπάλληλο. Αυτή η υπάλληλος είναι αυτή που υπεξαίρεσε το ποσό των 170.000 ευρώ στη δική μου θητεία, όταν ήμουν πρόεδρος. Κινήθηκαν τότε όλες οι διαδικασίες, κατατέθηκαν οι μηνύσεις, έγινε αντιληπτή από εμάς και φυσικά την καταγγείλαμε. Η απόλυσή της ήταν αναμενόμενη, γιατί παραπέμφθηκε για κακούργημα (το δικαστήριο θα γίνει τον Απρίλιο του 2017) επομένως σύμφωνα με το νόμο όταν παραπέμπεται ένας υπάλληλος για κακούργημα τίθεται σε αργία και απολύεται. Άργησε πάρα πολύ το πειθαρχικό να αποφασίσει την απόλυση της, πέρασαν δυο χρόνια. Εγώ αντέδρασα γιατί αυτοί οι πανηγυρισμοί δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν, όταν μια υπάλληλος έτσι κι αλλιώς θα απολυόταν», δήλωσε σχετικά με το θέμα η Μαρίνα Φιλιππίδου, τέως πρόεδρος του Κ.Κ.Π. – Α.Μ.Θ.

«Θεωρώ ότι είναι υποκριτές»

«Όπως μου είπαν ο πρόεδρος του Κέντρου έγραψε στο προσωπικό του προφίλ ότι ορίστε κάποιοι λέγανε ότι εμείς θα τα κουκουλώναμε αυτά. Μα εγώ δεν εννοούσα γι’ αυτήν την υπόθεση. Τους έλεγα, όταν ήταν να με αντικαταστήσουν, αφήστε να τελειώσω τη θητεία μου, για να τελειώσει ο οικονομικός έλεγχος στο ίδρυμα της Δράμας. Δεν εννοούσα γι’ αυτήν την υπόθεση. Το πρόβλημα υπήρξε στη διετία 2012 -2013 κι ενώ ο έλεγχος άρχισε το Μάιο του 2014, ακόμη αυτό το πόρισμα δεν έχει ανακοινωθεί. Να μας απαντήσει ο κ. Σωτηριάδης, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η κ. Φωτίου, γιατί δεν βγαίνει αυτό το πόρισμα. Δηλώνουν ικανοποιημένοι που απολύθηκε η υπάλληλος κι ότι είναι κατά της διαπλοκής, όμως ο πρώτος υπάλληλος που έκανε δυο φορές υπεξαίρεση στο Κέντρο 42.000 ευρώ, όταν έγινε αντιληπτός από εμάς τα επέστρεψε και το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του επέβαλε στέρηση μισθού για έξι μήνες. Αυτή ήταν η τιμωρία του. Θεωρώ ότι είναι υποκριτές. Να απαντήσει πότε θα βγει το πόρισμα και γιατί χαρίστηκαν στον πρώτο υπάλληλο, ο οποίος συνεχίζει και εργάζεται κανονικά», συμπλήρωσε στις δηλώσεις της η κ. Φιλιππίδου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...