Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κατασχέσεις – εξπρές για 500.000 μικροοφειλέτες ασφαλιστικών των ταμείων 

Ημέρα:

spot_img

Ως ένα από τα πιο σκληρά μέτρα, αν τελικά περάσει, χαρακτηρίζει ο οικονομολόγος, Ντίνος Κλειτσιώτης, τις κατασχέσεις – εξπρές για περισσότερους από 500.000 μικροοφειλέτες των ταμείων με χρέη ως 5.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, από 1/1/2017, τα χρέη των μικροοφειλετών θα μεταφερθούν από τους ασφαλιστικούς φορείς που είναι σήμερα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, μέχρι τις 31/12/2016. Το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου και μάλιστα χωρίς να υπάρχει τυχόν παράταση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα.
Ποιοι κινδυνεύουν πρώτοι με κατάσχεση ή μπλοκάρισμα του λογαριασμού

Αυτό που απομένει είναι η έκδοση απόφασης από το υπουργείο Εργασίας, η οποία θα δίνει στο Κέντρο την απόλυτη δικαιοδοσία και αρμοδιότητα είσπραξης των οφειλών που είναι κάτω των 5.000 ευρώ από την 1/1/2017, για όσους μικροοφειλέτες δεν καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές τους.
Η υπουργική απόφαση, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», αναμένεται να εκδοθεί σύντομα. Οι πρώτοι που κινδυνεύουν και μάλιστα με κατάσχεση λογαριασμού ή μπλοκάρισμα αυτού από το Κ.Ε.Α.Ο. είναι όσοι δεν πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές και κυρίως όσοι έχουν παλιότερες οφειλές και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση αυτών, μέσω και της μοναδικής ρύθμισης χρεών προς τα ταμεία αυτή τη στιγμή με τις 12 δόσεις.

«Όλο αυτό δημιουργεί ένα δυσάρεστο κλίμα στην αγορά και στην πραγματική οικονομία»

«Δυστυχώς η κυβέρνηση για άλλη μια φορά παλινωδεί. Ενώ ο κ. Κατρούγκαλος ανήγγειλε ότι από 1/1/17 όσοι πληρώνουν τα τρέχοντα θα έχουν και ασφαλιστική ενημερότητα, σήμερα στην ειδησεογραφία αυτό που κυριαρχεί είναι οι κατασχέσεις για αυτούς που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Θα πρέπει άμεσα να πάρει θέση η κυβέρνηση και να καθησυχάσει τους επιχειρηματίες που τη μια ακούν το ένα και την άλλη κάτι διαφορετικό. Όλο αυτό δημιουργεί ένα δυσάρεστο κλίμα στην αγορά και στην πραγματική οικονομία. Μιλάμε για ένα απίστευτο αλαλούμ και για αυτό πρέπει να καθησυχάσουν τους πολίτες», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Και στην Καβάλα το 50% των επαγγελματιών έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

«Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην αγορά και στον επιχειρηματικό κόσμο που δυστυχώς βάλλεται από παντού τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο από αυτήν την κυβέρνηση, για να είμαι σαφής και ειλικρινής. Όμως σήμερα ειδικά ο επιχειρηματικός κόσμος δεν ξέρει τι του γίνεται. Πρέπει να βγει το υπουργείο και να πει σαφέστατα τη θέση του. Τάχιστα να καθιερωθεί και ο ακατάσχετος λογαριασμός γιατί η ελληνική οικονομία χρειάζεται ηρεμία και ψυχολογία, ώστε να βγούμε από τη δύσκολη στράτα που βρισκόμαστε. Αν περάσει πάντως θα είναι ένα από πιο σκληρά μέτρα, αυτό είναι βέβαιο. Μακάρι το υπουργείο να αφουγκραστεί την αγωνία χιλιάδων οφειλετών και επαγγελματιών που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Και στην Καβάλα το 50% των επαγγελματιών έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κλειτσιώτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...