Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ικανοποιητική η ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών σε Θάσο και αεροδρόμιο

Ημέρα:

spot_img

Ικανοποιητική χαρακτήρισε την ενίσχυση με αστυνομικούς τόσο της Θάσου, όσο και του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος», για τη διάρκεια της θερινής περιόδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας Νίκος Ίμβρος.

«Τα τελευταία χρόνια, κάνουμε μια συστηματική προσπάθεια να πείσουμε επιτέλους το αρχηγείο να καταλάβει ότι η περιοχή μας έχει πραγματική ανάγκη ενίσχυσης σε αστυνομικό προσωπικό λόγω της τουριστικής περιόδου. Βγήκαν κάποιες αποσπάσεις πέρυσι αλλά και φέτος με έναν ικανοποιητικό αριθμό συναδέλφων που θα μας ενισχύσουν, τόσο στο αεροδρόμιο όπου επτά συνάδελφοι θα έρθουν λίγο μετά τις εκλογές, αλλά και για το νησί της Θάσου, το οποίο συνολικά θα ενισχυθεί με πέντε αστυνομικούς», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Ίμβρος.

«Έχουμε συνηθίσει κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις μετά από πολλές συναντήσεις να μην έχουμε αποτέλεσμα, ούτε έναν ή έναν με δυο αστυνομικούς και για αυτό φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε ικανοποιητικό αριθμό πέντε ή επτά ατόμων»

«Είναι ένα πολύ καλό νούμερο, παρόλο που φαίνεται μικρό. Έχουμε συνηθίσει κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις μετά από πολλές συναντήσεις να μην έχουμε αποτέλεσμα, ούτε έναν ή έναν με δυο αστυνομικούς και για αυτό φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε ικανοποιητικό αριθμό πέντε ή επτά ατόμων, προκειμένου να ενισχυθεί και το νησί αλλά και το αεροδρόμιο, το οποίο με την αλλαγή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας με τις πτήσεις εκτός Σένγκεν θα δεχθεί μεγάλο όγκο τουριστών. Η όλη διαδικασία έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη ως προς τον έλεγχο και την ταυτοποίηση διαβατηρίων, με αποτέλεσμα και προσωπικό να απαιτείται για να μην ταλαιπωρούνται οι τουρίστες, αλλά και όλη η διαδικασία να γίνεται ομαλά, χωρίς να έχουμε προβλήματα με χαρακτηριστική την περίπτωση των τελευταίων ημερών, καθώς κάποιοι προσπαθούν να φύγουν και από το αεροδρόμιό μας με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του για το θέμα ο κ. Ίμβρος.

Δηλώσεις για το κτηριακό

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας ρωτήθηκε και για το θέμα του κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και απάντησε: «Είναι μια κατάσταση που βιώνουμε στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια. Πέρα από την τεράστια έλλειψη προσωπικού που έχουμε, το κτηριακό είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που μας απασχολούν και νομίζω ότι ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα είναι το πρώτο θέμα που θα αναδείξουμε στη νέα δημοτική και περιφερειακή διοίκηση, ώστε αυτό το αστυνομικό μέγαρο που κατασκευάστηκε το 1970 και πλέον δεν είναι καθόλου λειτουργικό για την πόλη».

«Θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να ξεκινήσει, ώστε να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο αστυνομικό μέγαρο και για τους πολίτες και για τους ίδιους τους αστυνομικούς, σε ένα σημείο που δεν θα δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα και θα βοηθά την εύκολη πρόσβαση όλων…»

«Αρκεί να σκεφτούμε ότι δεν υπάρχει ράμπα αναπήρων στο κτήριο, με αποτέλεσμα να μην έχουν τα Α.Μ.Ε.Α. πρόσβαση σε ένα δημόσιο κτήριο. Πρέπει να ξεκινήσουμε έρευνα για έναν αντίστοιχο χώρο με τη βοήθεια δήμου και περιφέρειας, όμως είναι διαδικασίες χρονοβόρες που θα πάρουν πολύ καιρό. Θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να ξεκινήσει, ώστε να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο αστυνομικό μέγαρο και για τους πολίτες και για τους ίδιους τους αστυνομικούς, σε ένα σημείο που δεν θα δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα και θα βοηθά την εύκολη πρόσβαση όλων και θα είναι λειτουργικό για εμάς τους ίδιους. Πρέπει να γίνει κάτι από την αρχή να βρεθεί ο ανάλογος χώρος. Σε πολλά σημεία υπάρχει τέτοια δυνατότητα, αρκεί να υπάρχει θέληση να ασχοληθούμε πραγματικά και να δώσουμε μια λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Ίμβρος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...