Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Θα τρώνε πόρτα» όσοι δεν φορούν μάσκα στα Αστικά

Ημέρα:

spot_img

Δραστικά μέτρα για τους «απείθαρχους», στο θέμα της χρήσης προστατευτικής μάσκας επιβάτες, σκέφτεται να λάβει η διοίκηση του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Κ.Τ.Ε.Α.Λ., Γιάννης Χαλεπιάδης.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ., οι επιβάτες, στην συντριπτική τους πλειονότητα φορούν προστατευτικές μάσκες μέσα στα λεωφορεία, ωστόσο υπάρχουν και ελάχιστοι που δεν συμμορφώνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καυγάδες μέσα στα λεωφορεία, αλλά και να έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση οι οδηγοί.

«Υπάρχουν κάποιοι λίγοι, που δεν φορούν μάσκες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα μέσα στα λεωφορεία. Είναι μεμονωμένα αυτά τα περιστατικά, ευτυχώς, καθώς το 99% των επιβατών φορούν τις μάσκες…»

«Το μέτρο με τις προστατευτικές μάσκες είναι το πιο σωστό που θα μπορούσε να ληφθεί από υγειονομικής πλευράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο, από εκεί και μετά, εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να το επιβάλλουμε. Υπάρχουν κάποιοι λίγοι, που δεν φορούν μάσκες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα μέσα στα λεωφορεία. Είναι μεμονωμένα αυτά τα περιστατικά, ευτυχώς, καθώς το 99% των επιβατών φορούν τις μάσκες. Οι οδηγοί ενημερώνουν τους «απείθαρχους», αλλά αυτοί μπαίνουν στο λεωφορείο και κάθονται λέγοντας ότι έχουν μάσκα και θα την φορέσουν. Οι περισσότεροι επιβάτες μας είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, έχουν νοσήματα και γίνονται φασαρίες με αυτούς που δεν φορούν μάσκα», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

«Αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, θα αναγκαστούμε από την επόμενη εβδομάδα, για να προστατέψουμε τους επιβάτες και τη δουλειά μας, να απαγορεύσουμε την επιβίβαση σε όσους δεν φορούν προστατευτική μάσκα»

 Παράλληλα, ο κ. Χαλεπιάδης στάθηκε και στο άγχος που δημιουργεί αυτή η κατάσταση στους οδηγούς των αστικών λεωφορείων, τονίζοντας σχετικά: «Οι επιβάτες που αντιδρούν για όσους δεν φορούν μάσκα, απευθύνονται στον οδηγό και του λένε θα σε καταγγείλουμε και φωνάζουν και την τροχαία, αν και ο οδηγός δεν έχει καμιά ευθύνη. Μόνο υπενθυμίζει στους επιβάτες την υποχρέωσή τους να φορούν μάσκα κι αυτοί υποχρεούνται να συμβιβάζονται. Εμείς παρακολουθούμε κι αυτή την εβδομάδα πως θα κυλήσει η κατάσταση κι αν συνεχίσει έτσι, θα αναγκαστούμε από την επόμενη εβδομάδα, για να προστατέψουμε τους επιβάτες και τη δουλειά μας, να απαγορεύσουμε την επιβίβαση σε όσους δεν φορούν προστατευτική μάσκα».

«Θα κάνουμε ότι δεν κάναμε μέχρι τώρα κι ας μας κυνηγήσουν αυτοί που δεν φοράνε μάσκα! Δεν μπορώ μέσα στους 30 επιβάτες οι 29 να φοράνε κι ένας όχι και να την πληρώνει όλη η επιχείρηση…»

 «Δεν μπορεί ο οδηγός να κάνει ένα μεροκάματο μέρα παρά μέρα, να έχει το άγχος της αναδουλειάς και να έχει και τον καημό αν θα πρέπει να μαλώσει με τους επιβάτες! Θα απαγορεύσουμε την επιβίβαση όσων δεν φορούν μάσκα. Θα κάνουμε ότι δεν κάναμε μέχρι τώρα κι ας μας κυνηγήσουν αυτοί που δεν φοράνε μάσκα! Δεν μπορώ μέσα στους 30 επιβάτες οι 29 να φοράνε κι ένας όχι και να την πληρώνει όλη η επιχείρηση. Όταν ο κόσμος βλέπει ότι υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά αντίθετης συμπεριφοράς, σου λέει εμένα δεν με σέβεσαι και αυτόν τον αφήνεις για να πάρεις το εισιτήριο; Δεν ξαναμπαίνω στο λεωφορείο. Έχουμε πολλά τέτοια παράπονα και προκειμένου να προστατεύσω την πλειονότητα των επιβατών, τους οδηγούς και την επιχείρηση θα αναγκαστώ να τους βγάλω έξω κι ας με κυνηγήσουν νομικά ότι δεν τους επιβίβασα επειδή δεν φορούσαν μάσκα», αναφέρει ακόμη με έμφαση στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

Στο 60% εκτιμάται η μείωση στην επιβατική κίνηση του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας

 Τέλος, όσον αφορά την επιβατική κίνηση, αλλά και την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ., ο κ. Χαλεπιάδης σημείωσε: «Δεν είναι καλά τα πράγματα, είμαστε σε πολύ χαμηλό ποσοστό επιβίβασης ο κόσμος είναι φοβισμένος. Η μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα είναι στο 65% για τα μεγάλα λεωφορεία, άρα 65 άτομα και για τα μικρότερα είναι 39. Στην περίοδο της πανδημίας μέχρι και τέλος Μαΐου αγγίξαμε 93% πτώση της επιβατικής κίνησης και βρισκόμαστε εν αναμονή των στοιχείων του Ιουνίου. Η πτώση τώρα εκτιμώ ότι βρίσκεται στο 60%».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...