Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θανάσης Συρόπουλος: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου»

Ημέρα:

spot_img

Ιδιαίτερα συγκινημένος από την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για να υποβληθεί σε επέμβαση, δήλωσε στο Kavala Web News, το μεσημέρι της Παρασκευής (31/1), ο συμπολίτης μας, Θανάσης Συρόπουλος.

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου. Όχι μόνο από την Καβάλα και την Ελλάδα, αλλά μέχρι και από Αμερική με έχουν πάρει Έλληνες που έχουν δει τα σχετικά δημοσιεύματα για το πρόβλημα που έχω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Συρόπουλος.

«Από το 2012 πηγαίνω σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Δεν μου έχουν δώσει χαρτί που να πιστοποιεί ότι δεν μπορώ να κάνω τέτοια επέμβαση, μόνο προφορικά, μου λένε ότι δεν γίνεται στην Ελλάδα, αλλά μόνο στο εξωτερικό»

Αναφορικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ο κ. Συρόπουλος επισήμανε: «Στην Ελλάδα μου έχουν πει ότι έχω αρτηριοφλεβική δυσπλασία σπλαχνικού κρανίου, ενώ στο εξωτερικό μου έχουν πει ότι είναι όγκος μαλακών μορίων. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα, που όμως μοιάζουν, οπότε μπορεί να μπερδευτεί ο κάθε γιατρός που δεν είναι εξειδικευμένος. Από το 2012 που εμφανίστηκε το πρόβλημα εξελίχθηκε στην κατάσταση που είναι σήμερα. Από τότε πηγαίνω σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Δεν μου έχουν δώσει  χαρτί που να πιστοποιεί ότι δεν μπορώ να κάνω τέτοια επέμβαση, μόνο προφορικά, μου λένε ότι δεν γίνεται στην Ελλάδα, αλλά μόνο στο εξωτερικό όπου χρειάζονται πολλά όμως χρήματα. Έχω ψαχτεί και στην Αμερική που έχουν το ίδιο ακριβώς τμήμα με αυτό της Γερμανίας (εκεί θα μεταβεί ο κ. Συρόπουλος στις 8 Μαρτίου) και στοιχίζει 300.000 ευρώ. Οπότε επέλεξα με τη βοήθεια του γιατρού μου από τον «Ευαγγελισμό» να απευθυνθώ σε αυτούς τους ανθρώπους στη Γερμανία για να κατεβεί το κόστος, περίπου στις 40.000 ευρώ».

«Εγώ δεν ζήτησα χρήματα, γι’ αυτό και δεν έβγαλα λογαριασμό, γιατί ήθελα καταρχάς να πιέσω λίγο τους αιρετούς της Καβάλας, τους βουλευτές μας και το υπουργείο, διότι θεωρώ ότι αν αυτό δεν είναι ένα επικίνδυνο πρόβλημα για την υγεία μου, τότε ποιο είναι;»

 Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Συρόπουλος υπογράμμισε ακόμη ότι «εγώ δεν ζήτησα χρήματα, γι’ αυτό και δεν έβγαλα λογαριασμό, γιατί ήθελα καταρχάς να πιέσω λίγο τους αιρετούς της Καβάλας, τους βουλευτές μας και το υπουργείο, διότι θεωρώ ότι αν αυτό δεν είναι ένα επικίνδυνο πρόβλημα για την υγεία μου, τότε ποιο είναι; Τώρα υπάρχει λογαριασμός με πρωτοβουλία του Συλλόγου «ΠΝΟΗ» και τους ευχαριστώ. Μου απέρριψαν την αίτηση για την αμοιβή των γιατρών, γιατί λένε ότι δεν είναι επείγον! Σε ελληνικό νοσοκομείο κανένας γιατρός δεν μου πιστοποιεί ότι δεν μπορώ να κάνω την επέμβαση. Ίσως δεν θέλουν να αναμειχθούν, δεν μπορώ να καταλάβω, δεν έχω αποδεικτικά στοιχεία, μόνο προφορικά. Οπότε εκεί μάλλον «πατάει» και ο ΕΟΠΥΥ».

«Έχω μπει τρεις φορές στο χειρουργείο και τρεις φορές με έβγαλαν, διότι και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είναι εξειδικευμένοι για την πάθηση…»

Αναφορικά με τα προβλήματα που του δημιουργεί η ίδια η πάθηση ο Θανάσης Συρόπουλος επισήμανε: «Η καθημερινότητα μου είναι πολύ δύσκολη. Προσπαθούσα να δουλέψω και να μην είμαι άνεργος. Ήμουν αρτεργάτης είχα και δικό μου μαγαζί, αλλά η νύχτα είναι δύσκολη. Πρηζόμουν, υπήρχε πόνος και επειδή έπρεπε να πηγαινοέρχομαι στα νοσοκομεία, δεν μπορεί ο κάθε ιδιώτης να σε έχει στη δουλειά, οπότε έπρεπε να σταματήσω για να δω την υγεία μου. Έχω κάνει έναν εμβολισμό το καλοκαίρι στον Ευαγγελισμό, οπότε έμεινα και πάλι άνεργος για να δω πως θα πάει η κατάστασή μου. Έχω μπει τρεις φορές στο χειρουργείο και τρεις φορές με έβγαλαν διότι και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είναι εξειδικευμένοι για την πάθηση, δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία».

Στο 30% μόλις η πιθανότητα επιτυχίας της επέμβασης ακόμη κι αν αυτή γίνει στο εξωτερικό!

Ο κ. Συρόπουλος υπογράμμισε ακόμη ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλη η θνησιμότητα που έχει αυτή η επέμβαση.

«Με έβαλαν να υπογράψω πριν τις επεμβάσεις, οι οποίες αν γίνονταν θα είχαν ποσοστό επιτυχίας μόλις 30% και 70% πιθανότητες να πεθάνω. Εγώ το υπέγραψα όμως, δεν γινόταν διαφορετικά! Και στο εξωτερικό να κάνω αυτή την επέμβαση τα ποσοστά δεν ανατρέπονται! Αν το έκανα πριν 4 χρόνια μπορεί να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Οι απεικονίσεις που έχω δεν δείχνουν αν έχει προχωρήσει κι άλλο στο εσωτερικό του κρανίου μου το πρόβλημα. Δεν είναι μόνο εξωτερικό, αλλά όλα αυτά συνδέονται και με το εσωτερικό», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Συρόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...