Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η τρίτεκνη οικογένεια είναι η πιο αδικημένη

Ημέρα:

spot_img

Βήμα προς τη θετική κατεύθυνση, το οποίο όμως πρέπει να γίνει πράξη και να μη μείνει στα λόγια, χαρακτήρισε ο υπεύθυνος Τύπου του Συλλόγου Τριτέκνων Καβάλας Γρηγόρης Χιόνης, τα όσα εξήγγειλε από το βήμα του 12ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

«Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι τα επιδόματα των παιδιών και γενικότερα οι φοροαπαλλαγές που υπήρχαν για τα παιδιά, εγώ θα εστιάσω στην τρίτεκνη οικογένεια την οποία εκπροσωπώ, όλα αυτά τα χρόνια, κατακρεουργήθηκαν. Ακόμη και τώρα που αυξήθηκε ο προϋπολογισμός των επιδομάτων και βοηθήθηκαν οικογένειες με ένα, δυο και τέσσερα παιδιά, στις οικογένειες με τρία παιδιά το παράδοξο είναι ότι τα επιδόματα μειώθηκαν, εκτός από την εισοδηματική κατηγορία έως 11.000 όπου αυξήθηκαν λίγο. Εμείς είμαστε οι πιο αδικημένοι να το πούμε έτσι σε όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Χιόνης.

«Φυσικά αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι προς τη θετική κατεύθυνση, μακάρι να γίνει πράξη, θα το δεχτούμε με χαρά…»

«Κυνηγάμε να εξομοιωθούμε με τους πολύτεκνους και όλες οι αντιπολιτεύσεις υπόσχονται τα δικά τους κι όταν γίνονταν κυβερνήσεις τα ξεχνούν, όπως ξέχασε και η σημερινή κυβέρνηση τις υποσχέσεις που έδινε όταν ήταν αντιπολίτευση. Τώρα η σημερινή αντιπολίτευση κάνει εξαγγελίες. Φυσικά αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης (2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται και χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α. για βρεφικά είδη) είναι προς τη θετική κατεύθυνση, φυσικά όμως είναι αντιγραφή μέρους αυτών που εξήγγειλε η ιταλική κυβέρνηση. Αν τα δουν οι δικοί μας, μάλλον θα πρέπει να κρυφτούν, αν διαβάσουν προσεκτικά τι θα κάνει η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας για το δημογραφικό και τη βοήθεια προς τις οικογένειες με παιδιά. Έστω όμως κι αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Το θέμα είναι θα υλοποιηθεί ή μετά θα αρχίσουμε τα γνωστά ότι δεν φτάνουν τα χρήματα κλπ, κλπ; Μακάρι, χίλιες φορές να γίνει πράξη. Θα το δεχτούμε με χαρά αν γίνει», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Γρηγόρης Χιόνης.

«Το 2050 οι μισοί Έλληνες θα είμαστε γέροι. Τα νούμερα είναι πλέον αμείλικτα»

Ερωτηθείς αναφορικά με το πόσο οξύ είναι το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας, ο υπεύθυνος Τύπου του Συλλόγου Τριτέκνων Καβάλας απάντησε: «Το πρόβλημα είναι τεράστιο, το αναγνωρίζουν πλέον όλοι, βοά ο τόπος. Εμείς το έχουμε αναδείξει όλο αυτό εδώ και χρόνια, όταν όλοι το έβαζαν κάτω από το χαλί. Βλέπω ότι μέσα στο 2018, έχει «παίξει» πολύ, επιτέλους. Όμως το θέμα δεν είναι να το λέμε εμείς ή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά η εκάστοτε κυβέρνηση να το πιάσει σοβαρά. Το 2050 οι μισοί Έλληνες θα είμαστε γέροι. Τα νούμερα είναι πλέον αμείλικτα. Όλες οι επιστημονικές μελέτες εκεί συγκλίνουν. Δεν είναι πυροτέχνημα, αλλά η ωμή πραγματικότητα».

Αν υλοποιηθούν τα όσα εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης σίγουρα θα είναι ένα σημαντικό κίνητρο για τη γέννηση νέων παιδιών στη χώρα

Τέλος, ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι η υλοποίηση των όσων εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο για να γεννηθούν στη χώρα μας νέα παιδιά, ο κ. Χιόνης απάντησε: «Θα αποτελέσουν κίνητρο φυσικά. Σε έναν συνδυασμό ίσως με άλλες φορολογικές διευκολύνσεις ή απαλλαγές, ναι, θα ήταν ένα σημαντικό κίνητρο. Εγώ δεν είμαι υπέρ του δώσαμε ένα επίδομα και τελειώσαμε εκεί, γιατί χρειάζονται πολλά άλλα ακόμη, όπως να καλυτερεύσει η παιδεία, η υγεία και άλλα πολλά. Σίγουρα όμως από κάπου πρέπει να αρχίσουμε κι αυτό είναι μια καλή αρχή».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...