Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Η ΟΡΜΗ θέλει να φέρει το ΤΕΕ ΑΜ στη θέση που του αξίζει»

Ημέρα:

spot_img

«Το μεγάλο στοίχημα αυτών των εκλογών, είναι η συμμετοχή των μηχανικών στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης Όραμα Μηχανικών (ΟΡΜΗ), Σωτήρης Λαζαρίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (29/10), για τις επικείμενες εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου.

«Η ΟΡΜΗ είναι και πάλι εδώ ενώπιον των μηχανικών, καταξιωμένη μετά από έξι χρόνια παρουσίας και στην περιφέρεια με μεγάλη φήμη, που βασίζεται στην ανεξαρτησία της»

«Όλοι ξέρουμε ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια. Η άμεση συνέπεια είναι η αποχή από όλες τις δραστηριότητες και φυσικά από τις εκλογές. Η ΟΡΜΗ είναι και πάλι εδώ ενώπιον των μηχανικών, καταξιωμένη μετά από έξι χρόνια παρουσίας και στην περιφέρεια με μεγάλη φήμη, που βασίζεται στην ανεξαρτησία της, στην στήριξή της από νέους που αμελούν και παρακάμπτουν τους κομματικούς διαδρόμους, στην ουσιαστική παρουσία της στα πράγματα του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας, παρά το ότι είναι εκτός διοίκησης, ενώ ήταν πρώτη δύναμη και το 2013 με 55% στην Καβάλα και το 2016 με 45%. Εντούτοις συμμαχίες άσχετες με το πνεύμα των συνεργασιών την έθεσαν εκτός διοίκησης», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Λαζαρίδης.

«Η ΟΡΜΗ θέλει να φέρει το ΤΕΕ ΑΜ στη θέση που του αξίζει μετά τη νιρβάνα της τελευταίας εξαετίας…»

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, η ΟΡΜΗ μετέχει στις επικείμενες εκλογές με πλήρες ψηφοδέλτιο στην Καβάλα, με 28 μηχανικούς και σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις καλύπτει τον ανώτατο αριθμό υποψηφίων.

«Στη Δράμα είναι γνωστοί οι λόγοι του μικρού αριθμού υποψηφίων μας, δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν. Η ΟΡΜΗ θέλει να φέρει το ΤΕΕ ΑΜ στη θέση που του αξίζει μετά τη νιρβάνα της τελευταίας εξαετίας. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της παντελούς απουσίας του ΤΕΕ ΑΜ από τα πράγματα της Καβάλας. Μιλώ για την πτώση της γέφυρας και την ατυχή δήλωση του απερχόμενου προέδρου περί μη ύπαρξης μηχανικού που θα μπορούσε να ασχοληθεί ή να εκφέρει άποψη για τα αίτια της πτώση της και δεύτερο, τη μεγάλη αδράνεια που έδειξε στο ζήτημα της Πολεοδομίας που ταλανίζει όλους τους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες εδώ και χρόνια. Έχουμε το μοναδικό φαινόμενο η Πολεοδομία της Καβάλας να υπολειτουργεί και να ταλαιπωρεί δεκάδες συναδέλφους μας. Έχουμε μηχανικούς δυο ταχυτήτων στην Καβάλα και στη Δράμα. Στη Δράμα λειτουργεί κανονικά η Πολεοδομία, ενώ στην Καβάλα συμβαίνει το αντίθετο», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Λαζαρίδης.

«Πώς εννοεί ο φίλος και συνάδελφος μου (Α. Παυλίδης) την προσβασιμότητα και την αναφορά σε κεντρικό επίπεδο, όπως ανέφερε; Αν έχεις γνωριμίες προχωρούν τα θέματα, αν όχι, μην κάνεις τον κόπο;»

Αναφερόμενος στο κίνητρο για να ψηφίσει κανείς και να επιλέξει μια παράταξη στις επικείμενες εκλογές, ο επικεφαλής της ΟΡΜΗ, σημείωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές κατά του συνυποψηφίου του με τη ΔΚΜ, Απόστολο Παυλίδη: «Είναι κίνητρο ο μπάρμπας στην Κορώνη; Η αλλιώς η επίκληση της φιλίας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, τον κ. Στασινό ή ακόμη χειρότερα η θέση απέναντι σε έναν υπουργό κύρους; Δεν έχω την τύχη να γνωρίζω τον πρόεδρο του ΤΕΕ, αλλά «πρέπει» να επανεκλεγεί, γι’ αυτό κάνουμε εκλογές! Πώς εννοεί ο φίλος και συνάδελφος μου (Α. Παυλίδης) την προσβασιμότητα και την αναφορά σε κεντρικό επίπεδο, όπως ανέφερε; Αν έχεις γνωριμίες προχωρούν τα θέματα, αν όχι, μην κάνεις τον κόπο; Αδικεί τον υπουργό που δεν θα έκανε κάτι τέτοιο, αφού όλοι ξέρουμε την αξία και το κύρος του».

«Η ΟΡΜΗ έχει δικό της πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των μηχανικών της Δράμας και της Καβάλας κι όχι μεγαλεπήβολα προγράμματα από την Αθήνα»

«Θα γίνουν με κριτήριο τοπικισμού και του διαχωρισμού σε Καβαλιώτες και Δραμινούς, όπως έχουν ως «ατού» τους οι συνάδελφοι από τη Δράμα με την αντίστοιχη παράταξη; Με κομματική τοποθέτηση; Αν γίνουν έτσι δεν θα έχουμε τύχη! Ή οι εκλογές θα γίνουν με τα κριτήρια της παρουσίας, της συνέπειας, της αξιοσύνης, των προγραμμάτων, της διάθεσης για δουλειά, της μέχρι τώρα πορείας των υποψηφίων και της καταξίωσής τους στον επαγγελματικό τους χώρο; Η ΟΡΜΗ έχει δικό της πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των μηχανικών της Δράμας και της Καβάλας κι όχι μεγαλεπήβολα προγράμματα από την Αθήνα», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Λαζαρίδης, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται πληρωμή για να ψηφίσει κανείς στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Στη συνέντευξη Τύπου τον κ. Λαζαρίδη πλαισίωναν οι υποψήφιοι του συνδυασμού του, Γιώργος Μιχαηλίδης, Γιώτα Χατζούδη, Γιώργος Τσακαλίδης και Ευγενία Παπανικολάου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...