Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ανομοιογένεια του πληθυσμού των προσφύγων προκαλεί παραβατικές συμπεριφορές

Ημέρα:

spot_img

Περίπου 345 είναι τα άτομα, πρόσφυγες και μετανάστες, που φιλοξενούνται στη δομή του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» στην Καβάλα.

Ο πληθυσμός αυτός μεταβάλλεται ανάλογα με την ημέρα, ενώ περίπου τριάντα είναι τα ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται σε ασφαλή ζώνη σε μια ξεχωριστή δομή στο πίσω μέρος του πρώην στρατοπέδου.

Πρόσφυγες που θα αναχωρήσουν εν καιρώ το μεγαλύτερο ποσοστό των φιλοξενούμενων στη δομή του πρώην στρατοπέδου

Όπως ανέφερε με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, η εκπρόσωπος των «Γιατρών του Κόσμου» στην Καβάλα, Άννα Γιοβανιού, η φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών γίνεται με ευθύνη του Ερυθρού Σταυρού, ενώ οι εθνικότητες τους είναι από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Αλγερία και τη Συρία. Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε η κ. Γιοβανιού, ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι πρόσφυγες και μετανάστες από το Κουβέιτ, την Υεμένη, το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Το μεγαλύτερο ποσοστό δε είναι πρόσφυγες, που εν καιρώ θα αναχωρήσουν για την Ευρώπη, ενώ υπάρχουν και μερικά άτομα που ζήτησαν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης κι έφυγαν με έξοδα του οργανισμού πίσω στις πατρίδες τους.

Στην ανομοιογένεια του πληθυσμού που φιλοξενείται στο «Ασημακοπούλου» αποδίδει η κ. Γιοβανιού τις παραβατικές συμπεριφορές

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη δομή φιλοξενίας είναι ήρεμη. Υπήρξαν όμως κάποιες παραβατικές συμπεριφορές το προηγούμενο χρονικό διάστημα κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ομοιογένεια στον πληθυσμό που φιλοξενείται εκεί. Όταν βάζεις για παράδειγμα Πακιστανούς με Αλγερινούς στον ίδιο χώρο, δημιουργούνται κάποιες εντάσεις, γιατί αυτοί οι λαοί έχουν μεταξύ τους διενέξεις και προβλήματα», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις της η Άννα Γιοβανιού.

Δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υγείας πρόσφυγες και μετανάστες – Καλή η συνεργασία με το Γ.Ν.Κ.

Ερωτηθείσα για το αν οι φιλοξενούμενοι στη δομή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, η εκπρόσωπος των «Γιατρών του Κόσμου» απάντησε: «Δεν υπάρχουν θέματα υγείας ιδιαίτερα. Είναι τα κρυώματα και οι ασθένειες που παρουσιάζονται και στον δικό μας πληθυσμό, όπως και οι ιώσεις. Υπάρχουν και κάποια χρόνια προβλήματα βέβαια που αντιμετωπίζονται όμως κατάλληλα, καθώς είμαστε σε πλήρη συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και ο κ. Καρασαββόγλου είναι στο πλευρό μας, όπως και οι γιατροί συμπαρίστανται στα προβλήματα που δημιουργούνται, ενώ υπάρχει εκτίμηση του έργου μας και απο πλευράς προσφύγων και μεταναστών που είναι ήρεμοι και φιλικοί απέναντί μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...