Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2025
Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2025

Η ανομοιογένεια του πληθυσμού των προσφύγων προκαλεί παραβατικές συμπεριφορές

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Περίπου 345 είναι τα άτομα, πρόσφυγες και μετανάστες, που φιλοξενούνται στη δομή του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» στην Καβάλα.

Ο πληθυσμός αυτός μεταβάλλεται ανάλογα με την ημέρα, ενώ περίπου τριάντα είναι τα ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται σε ασφαλή ζώνη σε μια ξεχωριστή δομή στο πίσω μέρος του πρώην στρατοπέδου.

Πρόσφυγες που θα αναχωρήσουν εν καιρώ το μεγαλύτερο ποσοστό των φιλοξενούμενων στη δομή του πρώην στρατοπέδου

Όπως ανέφερε με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, η εκπρόσωπος των «Γιατρών του Κόσμου» στην Καβάλα, Άννα Γιοβανιού, η φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών γίνεται με ευθύνη του Ερυθρού Σταυρού, ενώ οι εθνικότητες τους είναι από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Αλγερία και τη Συρία. Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε η κ. Γιοβανιού, ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι πρόσφυγες και μετανάστες από το Κουβέιτ, την Υεμένη, το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Το μεγαλύτερο ποσοστό δε είναι πρόσφυγες, που εν καιρώ θα αναχωρήσουν για την Ευρώπη, ενώ υπάρχουν και μερικά άτομα που ζήτησαν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης κι έφυγαν με έξοδα του οργανισμού πίσω στις πατρίδες τους.

Στην ανομοιογένεια του πληθυσμού που φιλοξενείται στο «Ασημακοπούλου» αποδίδει η κ. Γιοβανιού τις παραβατικές συμπεριφορές

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη δομή φιλοξενίας είναι ήρεμη. Υπήρξαν όμως κάποιες παραβατικές συμπεριφορές το προηγούμενο χρονικό διάστημα κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ομοιογένεια στον πληθυσμό που φιλοξενείται εκεί. Όταν βάζεις για παράδειγμα Πακιστανούς με Αλγερινούς στον ίδιο χώρο, δημιουργούνται κάποιες εντάσεις, γιατί αυτοί οι λαοί έχουν μεταξύ τους διενέξεις και προβλήματα», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις της η Άννα Γιοβανιού.

Δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υγείας πρόσφυγες και μετανάστες – Καλή η συνεργασία με το Γ.Ν.Κ.

Ερωτηθείσα για το αν οι φιλοξενούμενοι στη δομή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, η εκπρόσωπος των «Γιατρών του Κόσμου» απάντησε: «Δεν υπάρχουν θέματα υγείας ιδιαίτερα. Είναι τα κρυώματα και οι ασθένειες που παρουσιάζονται και στον δικό μας πληθυσμό, όπως και οι ιώσεις. Υπάρχουν και κάποια χρόνια προβλήματα βέβαια που αντιμετωπίζονται όμως κατάλληλα, καθώς είμαστε σε πλήρη συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και ο κ. Καρασαββόγλου είναι στο πλευρό μας, όπως και οι γιατροί συμπαρίστανται στα προβλήματα που δημιουργούνται, ενώ υπάρχει εκτίμηση του έργου μας και απο πλευράς προσφύγων και μεταναστών που είναι ήρεμοι και φιλικοί απέναντί μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Περισσότεροι νέοι φοιτητές φέτος στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας

Θανάσης Μητρόπουλος: Όλα τα πανεπιστήμια με τα Τμήματα Φυσικής...

Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος ο Δήμαρχος Θάσου

Την Τρίτη 29 Ιουλίου 2025, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η...

Επιδότηση ενοικίου σε υπαλλήλους της δίνει η ΔΕΥΑΘ για να παραμείνουν στο νησί

Κώστας Μανίτσας: Το στεγαστικό είναι το κυριότερο και σοβαρότερο...

Στέργιος Κεχαγιάς: Μέχρι τώρα πάμε καλά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τις πυρκαγιές…

«Μας προβληματίζουν τα συνεχή περιστατικά πυρκαγιών που καταγράφουμε στην...

Νομική Σχολή ΔΠΘ: Να ανακαλέσει την ατυχή δήλωσή της η Υπ. Παιδείας

Η Συνέλευση της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, με ανακοίνωσή...

Δ.Σ. Επιμελητηρίου: Στο επίκεντρο η KAVALA EXPO 2025 και η στήριξη του Summer Shopping Night

Πραγματοποιήθηκε στις 28.07.2025 η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του...

Στρατηγικός εταίρος η Energean για την Αίγυπτο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνεργασία και στην αποθήκευση CO2 στην...

Σπονδυλοπλαστική, κυφοπλαστική και σπονδυλοδεσία. Γνωρίζετε τι είναι;

Η σπονδυλοπλαστική και η κυφοπλαστική είναι παρόμοιες επεμβάσεις που...