Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκλογές ΤΕΕ-ΑΜ: Αιχμές εκατέρωθεν μετά το αποτέλεσμα

Ημέρα:

spot_img

Η παράταξη «Όραμα Μηχανικών» με επικεφαλής τον Λάζαρο Βασιλειάδη, έκοψε πρώτη το νήμα των εκλογών του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας που διεξήχθησαν την Κυριακή (20/11).

Πιο συγκεκριμένα σε σύνολο 733 ψηφισάντων σε Καβάλα και Δράμα η «ΟΡ.ΜΗ.» έλαβε 245 ψήφους ποσοστό 33,42% και 15 έδρες, οι «Μηχανικοί Δράμας» 222 ψήφους με ποσοστό 30,29% και 14 έδρες και η Δ.Κ.Μ. 175 ψήφους, ποσοστό 23,87% και 11 έδρες.

Ακολούθησαν οι «Μηχανικοί Καβάλας» με 28 ψήφους, ποσοστό 3,82% και 2 έδρες, η «Πανεπιστημονική» με 26 ψήφους, ποσοστό 3,55% και 1 έδρα, η «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία» 22 ψήφους, 3% ποσοστό και 1 έδρα και οι «Αυτόνομοι Μηχανικοί» 15 ψήφους, ποσοστό 2,05% και 1 έδρα.

Λ. Βασιλειάδης: «Όλοι ήταν απέναντι στην «ΟΡ.ΜΗ.» και υπό αυτήν την έννοια η επιτυχία μας έχει ιδιαίτερη σημασία»

Για το αποτέλεσμα των εκλογών δηλώσεις στον «Ενήμερο» έκαναν τόσο ο Λάζαρος Βασιλειάδης από την «ΟΡ.ΜΗ.», όσο και ο Δημήτρης Κυριαζίδης από την παράταξη «Μηχανικοί Δράμας».

«Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε ενδιαφέρον των συναδέλφων για τις εκλογές. Η «ΟΡ.ΜΗ.» είναι η πρώτη δύναμη που προέκυψε από τις εκλογές σε ψήφους και έδρες κι αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι απευθύνθηκε στους μηχανικούς και την κοινωνία. Μια παράταξη που στην ουσία ήταν κόντρα σε έξι παρατάξεις. Όλοι ήταν απέναντι στην «ΟΡ.ΜΗ.». Υπό αυτήν την έννοια νομίζω ότι η επιτυχία μας έχει ιδιαίτερη σημασία», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Λάζαρος Βασιλειάδης.

Αιχμές Βασιλειάδη κατά της παράταξης «Μηχανικοί Δράμας» – Έκανε λόγο για απίστευτη πίεση και… bullying κατά όσων ήθελαν να είναι υποψήφιοι στη Δράμα με την «ΟΡ.ΜΗ.»

«Αναμένεται να επισημοποιηθούν τα αποτελέσματα από το κεντρικό Τ.Ε.Ε., μια διαδικασία που αργεί και μετά θα αρχίσει η διαδικασία των διαβουλεύσεων. Θα καθίσουμε να δούμε τι διαύλους συνεργασίας έχουμε για προκύψει μια σύνθεση για το καλό του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. και της κοινωνίας. Είναι νωρίς να πούμε από τώρα κάτι», συμπλήρωσε σχετικά ο επικεφαλής της παράταξης «ΟΡ.ΜΗ.».

Παράλληλα, ο Λάζαρος Βασιλειάδης μίλησε για πολεμική που ασκήθηκε εναντίον της παράταξής του, επισημαίνοντας: «Ειδικά από την παράταξη «Μηχανικοί Δράμας» ασκήθηκε απίστευτη πίεση προς τους υποψηφίους μας στη Δράμα υπό μορφή bullying γιατί τόλμησαν να κατέλθουν με την «ΟΡ.ΜΗ.», με λογικές ιερατείου γιατί τόλμησαν και το έκαναν αυτό. Αυτά τα αφήνουμε πίσω μας. Είμαστε η μεγαλύτερη αντισυστημική παράταξη και προφανώς θα κάνουμε κάλεσμα για να προκύψει μια σύνθεση με ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά που δεν κοιτούν το παρελθόν, αλλά το μέλλον και δεν είναι γαντζωμένοι στην εξουσία. Ελπίζω να βρεθεί μια τέτοια καλή επικοινωνία για να προκύψει μια σύνθεση που την έχει ανάγκη το Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., του οποίου συνεχώς καταρρακώνεται και υποβαθμίζεται το κύρος».

Δ. Κυριαζίδης: «Η δεύτερη θέση για εμάς είναι πολύ σημαντική»

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. και επικεφαλής της παράταξης «Μηχανικοί Δράμας», Δημήτρης Κυριαζίδης, δήλωσε για το αποτέλεσμα: «Θέλω να τονίσω τη μεγάλη συμμετοχή των μηχανικών του τμήματος, σε σχέση με τα πανελλαδικά αποτελέσματα. Μπροστά μας είναι τα προβλήματα. Η όποια διοίκηση προκύψει στη συνέχεια πρέπει να ασχοληθεί με αυτά. Συνεχίζουμε με ό,τι δυνάμεις έχουμε σε αυτήν την προσπάθεια, παίζοντας φυσικά και το θεσμικό μας ρόλο που δεν είναι άλλος από αυτόν του συμβούλου της πολιτείας. Η δεύτερη θέση για μας είναι πολύ σημαντική. Δείχνει την σχεδόν απόλυτη στήριξη των μηχανικών που είχαμε στη Δράμα. Αυτό όμως δεν είναι τοπικιστικό, αλλά υπάρχει μια επιλογή. Οι μηχανικοί της Δράμας με τη δύναμη τους προσθέτουν στη δύναμη των μηχανικών της Καβάλας, για να διεκδικήσουμε για την περιοχή μας ισχύ στο Τ.Ε.Ε., έργα υποδομής κι άλλες προοπτικές ανάπτυξης. Συγχρόνως όμως είναι εντολή να βοηθήσουμε και στην άσκηση του επαγγέλματος μας κι όπου υπάρχουν προβλήματα».

Απάντηση στον Λάζαρο Βασιλειάδη – «Δεν ισχύουν όλα αυτά…»

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί «εύκολη υπόθεση» τη σύσταση της νέας διοικούσας επιτροπής, ο Δ. Κυριαζίδης απάντησε: «Είναι σαφές ότι υπάρχει η δυνατότητα. Δεν θα ταλαιπωρηθεί το θέμα, όπως έγινε άλλωστε και την προηγούμενη φορά. Δεν υπάρχουν δυσκολίες σ’ αυτό, γιατί τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολύ σοβαρά».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τα όσα μας δήλωσε ο Λάζαρος Βασιλειάδης, περί πολεμικής που δέχτηκε η «ΟΡ.ΜΗ.» από την παράταξη «Μηχανικοί Δράμας», ο Δημήτρης Κυριαζίδης επισήμανε: «Αν ανατρέξουμε στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία πριν από τρία χρόνια και διαβάσουμε τις εφημερίδες, θα διαβάσουμε κάτι αντίστοιχο από αυτά που έλεγε ο κ. Βασιλειάδης. Το ότι έβγαλε η παράταξη του 4 αντιπροσώπους στη Δράμα, αυτό σημαίνει ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο, ότι δεν ισχύουν όλα αυτά. Κανείς δεν έκανε bullying, κανείς δεν άσκησε πίεση, διότι τα ψηφοδέλτια ανακοινώθηκαν στις 11 Οκτωβρίου. Απλώς έγινε μια παρουσίαση κάποιων στοιχείων από την παρουσία κάποιων προσώπων μέσα στη μακροχρόνια διαδικασία του Τ.Ε.Ε. Αυτά είναι γνωστά και τα ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...