Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ. Μπαντέκας: «Δεν μπαίνω στον πόλεμο μεταξύ των κομμάτων…»

Ημέρα:

spot_img

«Εμείς προσπαθούμε για το καλό του Ιδρύματος. Έχουμε ξεκινήσει μια κουβέντα εδώ κι έναν χρόνο, έχουμε φτάσει σε ένα πόρισμα ομόφωνο, η Καβάλα αποκτά πανεπιστήμιο στο τέλος Φεβρουαρίου με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Από εκεί και πέρα γιατί αντιδρούν κάποιοι, έχουν τους δικούς τους λόγους».

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρύτανης του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Μπαντέκας, αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τη συνένωση των Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας και Α.Μ.Θ. με το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

«Δεν μπορώ να καταλάβω που βλέπουν το κακό να γίνει πανεπιστήμιο στην Καβάλα. Έχω απορία σ’ αυτό…»

«Δεν μπορώ να μπω σε αυτόν τον πόλεμο μεταξύ των κομμάτων και δεν είναι η θέση μου αυτή. Εγώ κάνω τη δουλειά μου κι αυτή τη δική τους», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Μπαντέκας.

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν περίμενε αυτή τη στάση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή αν αιφνιδιάστηκε, ο πρύτανης του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. απάντησε: «Αυτά γίνονται προεκλογικά. Τώρα που στοχεύει ο καθένας και τι κάνει δεν ξέρω, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω που βλέπουν το κακό να γίνει πανεπιστήμιο στην Καβάλα. Έχω απορία σ’ αυτό. Κι αυτά που λένε ότι δεν έχουν γίνει μελέτες, αξιολογήσεις, κτλ, αξιολόγηση του Ιδρύματος έγινε όπως γίνεται σε όλα τα πανεπιστήμια και πήραμε πάρα πολύ καλό βαθμό, όπως και οι Σέρρες και η Θεσσαλονίκη».

«Χωρίς να έχει ρωτήσει κανείς αν υπάρχουν όλα αυτά, βγαίνουν και λένε ότι δεν υπάρχουν ούτε μελέτες, ούτε τίποτα κι ότι όλα είναι στο πόδι. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει…»

«Έχουν γίνει οικονομοτεχνικές μελέτες βιωσιμότητας για κάθε τμήμα που θα ιδρυθεί, το τι υλικοτεχνική υποδομή έχει, τι καθηγητές χρειάζεται κλπ., τα πάντα υπάρχουν στο υπουργείο. Χωρίς να έχει ρωτήσει κανείς αν υπάρχουν όλα αυτά, βγαίνουν και λένε ότι δεν υπάρχουν ούτε μελέτες, ούτε τίποτα κι ότι όλα είναι στο πόδι. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Δεν μπορώ να κάθομαι να απαντώ στον καθένα, ας έρθει όποιος θέλει να ενημερωθεί. Δεν ήρθε όμως κανείς να ενημερωθεί πριν βγει και μιλήσει. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να ψάχνω τον καθένα και να του λέω κάνεις λάθος. Προφανώς ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους. Εμείς προχωράμε το εγχείρημα, κάνουμε τη δουλειά μας κι από εκεί και πέρα θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια των δηλώσεών του για το θέμα ο πρύτανης του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

«Με την παιδεία δεν παίζεις τόσο εύκολα…»

Ερωτηθείς τέλος, αναφορικά με το αν είναι εφικτό μια επόμενη κυβέρνηση να αλλάξει τα δεδομένα που θα προκύψουν με τη συνένωση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, ο Δημήτρης Μπαντέκας απάντησε: «Δεν νομίζω. Όταν βγαίνει ένας νόμος, όταν θα έχει φοιτητές μέσα, όταν θα είναι έτοιμο, θα βγει δηλαδή η νέα κυβέρνηση και θα πει καταργώ τα τμήματα; Και τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι φοιτητές; Με την παιδεία δεν παίζεις τόσο εύκολα. Το τι θα κάνει όμως, δεν το ξέρω. Μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτό ρωτήστε το στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Καμιά ενημέρωση δεν μου ζήτησαν, δεν μας ενόχλησαν για το τι δουλειά έγινε. Βγαίνει ο καθένας και λέει εμείς θα κάνουμε κάτι διαφορετικό, ωραία ας το κάνουν, αλλά εγώ θα κάνω τη δουλειά μου κι αυτοί τη δική τους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....