Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δώδεκα υποψήφιους ανακοίνωσε ο Κωστής Σιμιτσής

Ημέρα:

spot_img

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (29/3) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεφαλής του συνδυασμού ”Περιφέρεια σε Δράση” Κωστής Σιμιτσής.

Όπως τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του οι ευκαιρίες για ανάπτυξη στην περιφέρεια είναι πάρα πολλές, ωστόσο πολλά είναι και τα προβλήματα, κατέχοντας μάλιστα και μια θλιβερή πρωτιά, αφού είναι από τις πιο φτωχές περιοχές στην Ε.Ε. κάτι για το οποίο, όπως τόνισε, ευθύνεται ο σημερινός περιφερειάρχης, ο κ. Μέτιος, αλλά και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξής του που σήμερα είναι δήθεν αντιρρησίες και συντάσσονται με τον κ. Τοψίδη.

Βαρύτητα στο οδικό δίκτυο και τον οδοφωτισμό

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην καταγγελία του δημάρχου Νέστου Β. Τσομπανόπουλου κατά του κ. Μέτιου, ο οποίος, όπως είπε, δεν δέχθηκε να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του δήμου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να χαθούν έργα και χρήματα που έδωσε το υπουργείο για τις ζημιές από τις περσινές συνθήκες. Το θέμα, λύθηκε μετά από πίεση του δημάρχου, όπως είπε ο κ. Σιμιτσής, από το ίδιο του υπουργείο.

”Για την Π.Ε. Καβάλας έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και στόχους, όπως και για τις άλλες Π.Ε. Για παράδειγμα είναι αδιανόητη η κατάσταση του οδικού δικτύου. Άρα πρέπει να υπάρξει άμεσο πρόγραμμα συντήρησης και βελτίωσης, καθώς και νέος οδοφωτισμός τύπου LED. Η περιοχή μας είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού στην περιφέρεια. Άρα, πρέπει να επιδιώξουμε να καταργηθεί η πρόσφατη διάταξη για ελάχιστη επιφάνεια 20 στρεμμάτων στις αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές γιατί εμποδίζει την επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων που ήδη υπάρχουν και λειτουργούν”, ανέφερε σχετικά ο κ. Σιμιτσής.

Αναφορά σε ΒΙΟ.ΠΑ., ΒΦΛ, Τ.Ε.Ι., Ε.Σ.Π.Α. 

Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σωτηρίας του ΒΙΟ.ΠΑ., στην αξιοποίηση της γεωθερμίας και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Για το εργοστάσιο λιπασμάτων είπε ότι προφανώς πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά με σωστό περιβαλλοντικό τρόπο. Μίλησε για την ενίσχυση του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. που σε λίγο θα είναι πανεπιστήμιο, ενώ τόνισε ότι θα προστατεύσει τα κτήρια αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της περιοχής μας. Συμπλήρωσε ότι στόχος είναι η αξιοποίηση πόρων και χρηματοδοτήσεων μέσω του Ε.Σ.Π.Α. κάτι που δεν γίνεται σήμερα, για να προχωρήσουν οι πρωτοβουλίες που υπάρχουν σήμερα.

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν

Οι 11 υποψήφιοι επί συνόλου 17 (Π.Ε. Καβάλας) και ο ένας επί συνόλου δυο (Π.Ε. Θάσου) τους οποίους παρουσίασε ο Κωστής Σιμιτσής είναι: Νίκος Πατήρας, Λία Ασλανίδου, Εύη Μπούρα, Αρχέλαος Γρανάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, Γιάννης Θωμαϊδης, Γιώργος Μαδεμτζόγλου, Χριστόδουλος Μιχαλάκης, Ελευθερία Πεξαρά, Χρύσα Περδίκη, Λάκης Τζιτζιός, Βασιλική Ψαλτούδη.

Την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε ο κ. Σιμιτσής θα γίνουν ανακοινώσεις σε Δράμα και Ξάνθη και ακολούθως σε Ροδόπη και Έβρο.

”Θα πάμε καλά, θα σηκώσουμε την περιφέρεια ψηλά, γιατί το αξίζουν οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο”, ανέφερε καταληκτικά ο Κωστής Σιμιτσής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...