Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δύο κρούσματα γρίπης στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Δύο ασθενείς, ηλικίας 65 και 74 ετών, νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, λόγω του ιού της γρίπης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ”Ενήμερο” η διευθύντρια της Μ.Ε.Θ. Εύα Νάγκη.

”Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι δυστυχώς οι πολίτες αποφεύγουν να εμβολιαστούν. Θα έπρεπε να το κάνουν, ειδικά αυτοί που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Αν γινόταν αυτό, δεν θα είχαμε τόσα περιστατικά που να χρήζουν νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Νάγκη.

9 κλίνες λειτουργούν αυτή τη στιγμή στη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Καβάλας, αν χρειαστεί μπορεί να φτάσουν και τις 12

Σύμφωνα πάντα με τη διευθύντρια της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Κ., ο ένας εκ των δυο ασθενών έχει υποκείμενο νόσημα (σακχαρώδη διαβήτη).

”Το ένα άτομο είναι σε καλύτερη κατάσταση και πιστεύω ότι θα έχει καλή πορεία, για το δεύτερο περιστατικό είμαστε ακόμη επιφυλακτικοί. Πάνω κάτω σε γενικές γραμμές είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, όσον αφορά τα περιστατικά”, επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η κ. Νάγκη.

Συνολικά αυτή τη στιγμή στη Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Κ. λειτουργούν 9 κλίνες, ενώ αν χρειαστεί μπορούν να ανέλθουν στις 12.

”Χρειάζεται προσοχή σε όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, εμείς είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του όποιου περιστατικού χρειαστεί”, επισήμανε καταληκτικά η διευθύντρια της Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Χρ. Παπαδόπουλος: ”Το τονίζω για ακόμη μια φορά, ότι στο θέμα της εποχικής γρίπης δεν πρέπει να υπάρχει κανένας πανικός”

Για το θέμα της έξαρσης της γρίπης μίλησε στον ”Ενήμερο” και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.

”Το τονίζω για ακόμη μια φορά, ότι στο θέμα της εποχικής γρίπης δεν πρέπει να υπάρχει κανένας πανικός. Κάποιες χρονιές έχουμε περισσότερα περιστατικά, κάποιες άλλες λιγότερα. Νεκρούς από γρίπη έχουμε όμως κάθε χρόνο. Η φετινή περίοδος έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με την περσινή, καθώς έχουμε περισσότερα κρούσματα από πέρυσι, άρα περισσότερα άτομα με σοβαρά προβλήματα και ανθρώπους που θα καταλήξουν και ίσως περισσότερα θύματα. Δεν είναι μια χρονιά που δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Προσβάλλονται περισσότερο τα παιδιά κι έχουμε μεγαλύτερη νοσηρότητα σε ηλικίες 5 με 15 ετών. Για αυτό πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, ενώ καλό είναι ακόμη και τώρα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου να κάνουν το εμβόλιο το οποίο αποδίδει. Όσοι το έκαναν θα ωφεληθούν αρκετά”, ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

Γενικότερα η εικόνα της εποχικής γρίπης στη χώρα

Τριπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα οι νεκροί από την γρίπη.  Δεκαοκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, οι 12 την τελευταία εβδομάδα, (από τις 21 έως τις 27 Ιανουαρίου), σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).

Οι 14 θάνατοι αφορούσαν ασθενείς με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 4 ασθενείς με νοσηλεία εκτός Μ.Ε.Θ.

Πρόκειται για 14 άνδρες και 4 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 25 έως 90 έτη. Τα θύματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 117 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 112 με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Εξ αυτών εμβολιασμένα ήταν τα 20 (18%).

Όπως αναφέρει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., από τις 21 έως τις 27 Ιανουαρίου οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν περαιτέρω αύξηση, ιδιαίτερα στις ηλικιακές ομάδες 0-4 και 5-14 ετών, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα και τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...