Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Διαμαρτύρονται οι δικαστικοί υπάλληλοι για το παγωμένο κτήριο

Ημέρα:

spot_img

Παγωμένοι συνεχίζουν να είναι πολλοί χώροι του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας, όπως το μεγάλο αίθριο και τα ακροατήρια, καθώς η πίστωση των 15.000 ευρώ που εξασφαλίστηκε μετά και από παρέμβαση του βουλευτή Γιώργου Παπαφιλίππου, επαρκεί για έναν μήνα περίπου κι αυτό για να καλυφθούν μόνο τα γραφεία του προσωπικού.

Το πρωί της Τρίτης (15/1), για ακόμη μια φορά το τελευταίο διάστημα, τα μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου, ζητώντας να επιλυθεί το πρόβλημα, το οποίο ιδιαίτερα τον φετινό χειμώνα είναι οξυμένο.

Το χρονικό του προβλήματος θέρμανσης του Δικαστικού Μεγάρου

«Το πρόβλημα με τη θέρμανση του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας ξεκίνησε με την αρχή της χειμερινής περιόδου, με τη μικρή πίστωση που δόθηκε τον Οκτώβριο, η οποία δεν ήταν επαρκής, με συνέπεια η διοίκηση να μειώσει τις ώρες λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου στην αρχή στις 3 ώρες και μετά στις 2. Το κτήριο δεν θερμαίνεται και οι υπάλληλοι εργάζονται σε ακατάλληλες συνθήκες στα γραφεία, με μικρά αερόθερμα σώματα. Αυτό συνεχίστηκε και μετά τις γιορτές, όταν το πετρέλαιο εξαντλήθηκε, με αποτέλεσμα να προβούμε σε κινητοποιήσεις την περασμένη εβδομάδα, με δίωρες διακοπές εργασιών 7 με 9 και με τη διαμαρτυρία που έγινε το πρωί της Τρίτης (15/1), ενημερώνοντας παράλληλα τους υπευθύνους του υπουργείου Δικαιοσύνης και των υπηρεσιακών του παραγόντων», τόνισε σχετικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας Δημήτρης Μπακόλας.

«Οι λέβητες που υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας δεν έχουν την ισχύ ώστε να μπορούν να θερμάνουν όλο το κτήριο όσο πρέπει κι έτσι απαιτείται να αναζητηθούν λύσεις συμπληρωματικής θέρμανσης…»

«Το υπουργείο άκουσε τις διαμαρτυρίες μας μαζί με άλλους παράγοντες και συνέβαλαν στη λύση, όπως και ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Παπαφιλίππου κι έτσι εγκρίθηκε μια πίστωση 15.000 ευρώ. Προσωρινά και ιδιαίτερα τα γραφεία θα λύσουν το πρόβλημα τους, αλλά οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως το μεγάλο αίθριο και τα ακροατήρια θα είναι παγωμένοι! Οι λέβητες που υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας δεν έχουν την ισχύ ώστε να μπορούν να θερμάνουν όλο το κτήριο όσο πρέπει κι έτσι απαιτείται να αναζητηθούν λύσεις συμπληρωματικής θέρμανσης. Το πετρέλαιο έχει έρθει, έχουν αυξηθεί οι ώρες λειτουργίας, αλλά το διάστημα που θα επαρκέσει θα είναι περίπου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά θα έχουμε και πάλι πρόβλημα», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Μπακόλας.

«Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η αποχή μας, τροποποιημένη βέβαια, όχι τόσο για τα γραφεία, όσο για τους κοινόχρηστους χώρους. Από εκεί και μετά θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για περαιτέρω τυχόν κινητοποιήσεις»

Όπως υπογράμμισε καταληκτικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

«Η λύση είναι να βρεθεί ένας συμπληρωματικός τρόπος θέρμανσης. Θα γίνει σχετική μελέτη από μηχανικούς από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το πρόβλημα με την θέρμανση υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, όχι όμως σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως φέτος, καθώς ήταν πολύ μικρότερη η πίστωση. Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η αποχή μας, τροποποιημένη βέβαια, όχι τόσο για τα γραφεία, όσο για τους κοινόχρηστους χώρους. Από εκεί και μετά θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για περαιτέρω τυχόν κινητοποιήσεις», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Δημήτρης Μπακόλας.

(κεντρική φωτογραφία: Γιάννης Κομνηνός)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ικανοποίηση από την σύσκεψη με τον Χρήστο Σταϊκούρα

Έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές...

Υποδοχή της νέας εικόνας της Παναγίας της Χαλκεριώτισσας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο...

Απάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Καβάλας επί καταγγελίας της ΟΕΝΓΕ

Από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο...

Μεγάλες οι ζημιές στα ακτινίδια του Νέστου

Την Πέμπτη 09/05/2024 στην Χρυσούπολη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Συνεταιρισμών,...

Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα παραδοθεί το τμήμα 8,5 χλμ της οδού Δράμας- Καβάλας

O Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, υποδέχτηκε στο γραφείο του...

Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καβάλας

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες ότι οι εγγραφές...

Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στη Θάσο

Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο της...

Εορτασμός των εθνικών αγώνων κατά του ναζισμού και του φασισμού

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, κατέθεσε...