Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Πουρσαϊτίδης: Περίεργη στασιμότητα στο θέμα του άξονα Ε61

Ημέρα:

spot_img

«Υπάρχει μια στασιμότητα, μια μυστικότητα, δεν ξέρω πώς να το ονομάσω. Έχει περάσει τόσος καιρός από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου είχε συζητηθεί το θέμα του Ε61, όμως δεν έχουμε καμιά εξέλιξη», δηλώνει στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.

«Πήγα πριν από αρκετές ημέρες στη νομική υπηρεσία του δήμου να ρωτήσω τι γίνεται, αλλά μου είπαν ότι δεν τους έχει ανατεθεί κάτι από το δήμο για να το ψάξουν. Ο δήμος ισχυρίζεται ότι το έχει αναθέσει στη νομική υπηρεσία. Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα. Το μόνο που έχει κάνει κάποιες ενέργειες είναι το δασαρχείο, το οποίο ζητά διευκρινίσεις από το υπουργείο για τα όσα είχε καταθέσει σχετικά με τον επίμαχο νόμο ο κ. Βέρρος σε εκείνο το δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή αν αφορά δάση που βρίσκονται σε ζώνη NATURA ή αισθητικά δάση. Περιμένουμε την απάντηση του υπουργείου», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.

Κανονικά συνεχίζεται η περιφρούρηση από τους κατοίκους του δάσους του Σταυρού

«Οι κάτοικοι της περιοχής πάντως συνεχίζουν την περιφρούρηση καθημερινά, μέχρι να βγει η χρονιά τουλάχιστον οπότε και τελειώνει η προθεσμία για τη μελέτη. Δεν έχουμε διαπιστώσει το παραμικρό πάντως. Παίρνουμε τηλέφωνα στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.» δεν τα σηκώνουν, δεν μπορούμε να μιλήσουμε με κάποιον από την εταιρεία. Έχουμε βέβαια τη βοήθεια της αντιπολίτευσης του κ. Βέρρου, του κ. Σιμιτσή, του κ. Ποτόλια, του κ. Παππά, όμως μας ανησυχεί αυτή η ηρεμία. Προσπαθούμε κι εμείς να μάθουμε από διάφορες πηγές κάτι. Φυσικά αν δούμε οτιδήποτε, που να αφορά μηχανήματα ή εργασίες θα μπούμε μπροστά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει τίποτα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει κάτι», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεων του στον «Ε» ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Αμυγδαλεώνα.

Από την απάντηση που θα λάβει το υπουργείο εξαρτώνται οι επόμενες κινήσεις των κατοίκων Σταυρού και Αμυγδαλεώνα

Μάλιστα χαριτολογώντας για την περιφρούρηση του δάσους από τους κατοίκους, ο κ. Πουρσαϊτίδης σημείωσε: «Κάνουμε και πεζοπορία στο βουνό, αθλούμαστε κιόλας, γιατί έχουμε υποψία μη τυχόν γίνει κάτι μέσα στη νύχτα και μας πιάσουν στον ύπνο».

Σε ερώτηση τέλος για το αν υπάρχει περίπτωση να τεθεί εκ νέου από τους κατοίκους το θέμα σε κάποιο από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια, ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης απάντησε: «Αν δούμε ότι περνά ο καιρός θα επανέλθουμε στο δημοτικό συμβούλιο, θα ρωτήσουμε να δούμε τι συμβαίνει. Αυτό που τώρα περιμένουμε είναι η απάντηση που θα πάρει το δασαρχείο από το υπουργείο κι από εκεί θα εξαρτηθούν οι κινήσεις που θα κάνουμε στη συνέχεια. Πάντως υπάρχει περίεργη στασιμότητα, δεν ασχολείται κανείς. Εκεί που ασχολούνταν όλοι με το θέμα ξαφνικά κανείς. Αυτό είναι ανησυχητικό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...