Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Πιπεργιάς: Για ακόμη μία φορά ζούμε το θέατρο του παραλόγου

Ημέρα:

spot_img

«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Έχουμε μία κυβέρνηση που στερείται σοβαρότητας. Και δεν είναι μόνο για ένα θέμα, όπως το ποδόσφαιρο ή το λαθρομεταναστευτικό ή η οικονομία, είναι γενικό το φαινόμενο σε όλους τους τομείς και στα πάντα», σημείωσε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της «Ελληνικής Λύσης», Δημήτρης Πιπεργιάς.

«Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός για ακόμη μία φορά έβγαλε τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια, ψηφίζοντας αυτούς τους ανθρώπους που τον έφεραν στην ίδια κατάσταση και τους ξανάδωσε την ευκαιρία ξέροντας ότι είναι ανίκανοι», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Πιπεργιάς.

«Βλέπουμε ότι τα ψέματα δεν έχουν τελειωμό. Το ένα ψέμα έρχεται πίσω από το άλλο…»

«Διάβαζα μάλιστα πρόσφατα για το νομοσχέδιο που θέλει να καταθέσει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Προεκλογικά είχαν πει ότι θα καταργήσουν το «νόμο Κατρούγκαλου» και θα φέρουν δικό τους νομοσχέδιο. Βλέπουμε ότι τα ψέματα δεν έχουν τελειωμό. Το ένα ψέμα έρχεται πίσω από το άλλο. Στην ουσία δεν κατάργησαν τον «νόμο Κατρούγκαλου», αλλά έκαναν ένα «μακιγιάζ» στον συγκεκριμένο νόμο για να τον φέρουν προς ψήφιση και να κοροϊδέψουν και πάλι τον ελληνικό λαό», επισήμανε σχετικά το στέλεχος της Ελληνικής Λύσης.

Παραδείγματα αύξησης των εισφορών παρουσίασε ο κ. Πιπεργιάς

«Ο κ. Βρούτσης ήταν και το 2012 υπουργός Εργασίας, ήταν αυτός που είχε κόψει συντάξεις πάνω από 10 φορές και ο ίδιος άνθρωπος ήρθε αυτή τη στιγμή για να «σώσει» τους συνταξιούχους και το ασφαλιστικό της χώρας μας. Θέλω να δώσω ένα απλό παράδειγμα για τους αγρότες. Στην πρώτη κατηγορία το 2012 οι νέοι αγρότες έδιναν 46,87 ευρώ το μήνα. Στη μεγαλύτερη κατηγορία που ήταν η 7η έδιναν 132, 27 ευρώ. Σήμερα η πρώτη κατηγορία είναι στα 220 ευρώ και η τελευταία στα 522 ευρώ. Μιλάμε για 800.000 αγρότες. Η διαφορά από το 2012 με το σήμερα είναι τεράστια. Χιλιάδες άνθρωποι από άλλα επαγγέλματα από τα 180 ευρώ θα πάνε στα 220 ευρώ», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά για το ασφαλιστικό ο κ. Πιπεργιάς.

«Η αγορά βογκάει. Το βλέπουμε όλοι. Υπάρχει άνθρωπος που μετά τις 10 του μήνα έχει χρήματα στην τσέπη του;»

Ερωτηθείς για το τι εισπράττει και ο ίδιος από την τοπική αγορά κι αν όντως επιβεβαιώνει μια γενικότερη δυστοκία, ο Δημήτρης Πιπεργιάς απάντησε: «Προσπαθούν οι κυβερνώντες να κάνουν ταχυδακτυλουργικά και τρικ. Μπορεί σε κάποιους να βρίσκουν ευήκοα ώτα, αλλά όταν κάποιος καθίσει και το ψάξει στην ουσία, θα δει ότι οι άνθρωποι είναι για το θεαθήναι και για να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Η αγορά βογκάει. Το βλέπουμε όλοι. Υπάρχει άνθρωπος που μετά τις 10 του μήνα έχει χρήματα στην τσέπη του; Έβγαλαν και ένα σποτ που είναι για γέλια και το δείχνουν τα κανάλια! Ζουν σε άλλο πλανήτη οι άνθρωποι. Εμείς δίνουμε καθημερινό αγώνα κι εγώ προσωπικά εδώ στην Καβάλα, παρότι είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, προσπαθώ για το καλύτερο κι έχουμε καταθέσει ένα σωρό ερωτήσεις στη Βουλή για διάφορα ζητήματα της περιοχής μας».

«Κάνω μία πρόβλεψη ότι στις επόμενες εκλογές το κόμμα μας θα πάρει πάνω από 10%»

Ο κ. Πιπεργιάς ρωτήθηκε για τις δημοσκοπήσεις και για τον πιστεύει ότι τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης είναι μεγαλύτερα από αυτά που παρουσιάζονται. Στην απάντησή του επισήμανε:  «Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, θεωρώ ότι είμαστε πολύ πάνω από το 5%, το βλέπουμε καθημερινά στην κοινωνία. Κάνω μία πρόβλεψη ότι στις επόμενες εκλογές το κόμμα μας θα πάρει πάνω από 10%».

«Εμείς λέμε αυτά που βλέπουμε χωρίς να φοβόμαστε, χωρίς ιδεοληψίες, γιατί δεν κυνηγάμε τα ψηφαλάκια, αλλά λέμε τα αυτονόητα στον ελληνικό λαό»

Τέλος, σε σχέση με το μείζον θέμα του μεταναστευτικού, ο Δημήτρης Πιπεργιάς υπογράμμισε: «Είναι κάτι που καίει το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Αυτά που λέγαμε εμείς τόσο καιρό για τους λαθρομετανάστες, βλέπουμε ότι σιγά-σιγά έρχονται στα νερά μας. Ήδη στα κεντρικά κανάλια άρχισαν και μιλάνε για έρημα νησιά που πρέπει να γίνουν υποδομές και να πάνε εκεί. Όταν τα λέγαμε εμείς μας χαρακτήριζαν φασίστες, ακροδεξιούς και όλα αυτά, όλοι αυτοί η αλληλέγγυοι ας το πούμε, οι οποίοι είναι αλληλέγγυοι όμως όχι τζάμπα. Δυστυχώς, αυτοί δεν μπορούν να δουν τα πράγματα κατάματα. Εμείς λέμε αυτά που βλέπουμε χωρίς να φοβόμαστε, χωρίς ιδεοληψίες, γιατί δεν κυνηγάμε τα ψηφαλάκια, αλλά λέμε τα αυτονόητα στον ελληνικό λαό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...