Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρχίζει την Δευτέρα η Εβδομάδα Υγείας στην Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα (8/4) η δεύτερη κατά σειρά Εβδομάδα Υγείας, η οποία φέτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ”Ενήμερο” ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος, αναμένεται να είναι ακόμη πιο πλούσια σε δράσεις.

”Για δεύτερη χρονιά υλοποιούμε την Εβδομάδα Υγείας, κάτω από δύσκολες βέβαια συνθήκες, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουμε. Παρ’ όλα αυτά είναι κάτι που το αγαπάμε, οι πολίτες το αγκάλιασαν πέρυσι και για αυτό αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε”, τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

”Φέτος προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, με την έννοια ότι στοχεύουμε σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες…”

”Βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη απήχηση και για αυτό στόχος μας είναι η Εβδομάδα Υγείας να καθιερωθεί. Φέτος προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, με την έννοια ότι στοχεύουμε σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως μαθητές, Α.Μ.Ε.Α., ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Θέλουμε να κάνουμε περισσότερες δράσεις με λιγότερες ομιλίες. Θέλουμε να έχουμε άμεσο αποτέλεσμα στον πληθυσμό, περισσότερη πράξη δηλαδή παρά θεωρία”, ανέφερε στη συνέχεια ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

”Θέλω να τονίσω ότι είναι πραγματικά συγκινητική η προσφορά και η συμμετοχή των φορέων που συμμετέχουν στην Εβδομάδα Υγείας και είναι περισσότεροι από 15”

”Ως είθισται κάθε φορά που κάνεις κάτι και το επαναλαμβάνεις βλέπεις τις αδυναμίες του και γίνεσαι καλύτερος. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και μακάρι να έχουμε τη δυνατότητα να την κάνουμε και του χρόνου, με ακόμη περισσότερα πράγματα. Θέλω να τονίσω ότι είναι πραγματικά συγκινητική η προσφορά και η συμμετοχή των φορέων που συμμετέχουν στην Εβδομάδα Υγείας και είναι περισσότεροι από 15. Θέλουν να συμμετέχουν κι άλλοι, όμως δυστυχώς δεν είχαμε άλλες δυνατότητες. Έχουμε περίπου 20 δράσεις και θα θέλαμε κι άλλες, όμως δεν είναι εφικτό”, συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπάρχει ποικιλία δράσεων, καθώς μετέχουν σχολεία, οι ”Γιατροί του Κόσμου”, ο Ιατρικός Σύλλογος και πολλοί άλλοι φορείς

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ”έχουν ήδη οργανωθεί όλες οι δράσεις, είμαστε στη φάση της ενημέρωσης και διαφήμισης ουσιαστικά της Εβδομάδας Υγείας. Έχουν μείνει κάποιες λεπτομέρειες μέχρι τη Δευτέρα (8/4) που αρχίζει και ολοκληρώνεται το Σάββατο (13/4). Υπάρχει ποικιλία δράσεων, καθώς μετέχουν σχολεία, οι ”Γιατροί του Κόσμου”, ο Ιατρικός Σύλλογος και πολλοί άλλοι φορείς. Πραγματικά είναι ένα δύσκολο έργο κι αυτό που έχει σημασία είναι ότι πέρα από το λιγοστό προσωπικό που έχουμε στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας μας βοήθησαν κι άλλοι υπάλληλοι, δίνοντάς μας στην ουσία τη δυνατότητα να κάνουμε αυτά τα πράγματα”.

”Το οικονομικό είναι το τελευταίο που μας απασχολεί, καθώς δεν απαιτούνται πολλά χρήματα. Χρειάζεται όρεξη, που υπάρχει, εθελοντισμός, που επίσης υπάρχει, όπως και καλή θέληση για αυτό που κάνεις…”

Καταληκτικά, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, ερωτηθείς για το οικονομικό σκέλος της Εβδομάδας Υγείας απάντησε: ”Η Εβδομάδα Υγείας υλοποιείται σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όμως η κάθε περιφερειακή ενότητα εξειδικεύει τις δικές της δράσεις. Δεν είναι κοινές αυτές οι δράσεις, απλά πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη την περιφέρεια. Το οικονομικό είναι το τελευταίο που μας απασχολεί, καθώς δεν απαιτούνται πολλά χρήματα. Χρειάζεται όρεξη, που υπάρχει, εθελοντισμός, που επίσης υπάρχει, όπως και καλή θέληση για αυτό που κάνεις. Όλα αυτά συνυπάρχουν και τα χρήματα είναι το τελευταίο. Το να βρεις λίγες χιλιάδες ευρώ για να τα υλοποιήσεις όλα αυτά δεν είναι τίποτα. Όλοι οι φορείς το κάνουν επειδή το θέλουν και δεν είναι θέμα χρημάτων. Ελπίζω πάντως να πάει καλά, γιατί από πέρυσι είχαμε αυτά τα δείγματα, ότι δηλαδή η Εβδομάδα Υγείας αρέσει στα παιδιά, στην τοπική κοινωνία, έχει θετικό αποτέλεσμα, οπότε πιστεύω ότι θα έχει και φέτος θα στεφθεί με επιτυχία”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...