Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και βιοτεχνίες στο «στόχαστρο» της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

Ημέρα:

spot_img

Εντατικοποιούνται τις επόμενες ημέρες οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας στα καταστήματα που παρασκευάζουν και πωλούν τρόφιμα και γλυκά ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Έτσι, στο «στόχαστρο» της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, όπως επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενός της Χρήστος Παπαδόπουλος, μπαίνουν αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και βιοτεχνίες.

«Εφιστώ την προσοχή στους καταστηματάρχες και σε αυτούς που παρασκευάζουν και διακινούν τρόφιμα, να εφαρμόζουν όλα αυτά που προβλέπει η νομοθεσία και να τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής»

«Αυτό που θέλουμε να υπογραμμίσουμε είναι ότι και οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν τι αγοράζουν, να βλέπουν αν είναι ποιοτικό ή αν έχει κάποιο θέμα, καθώς παρατηρείται ότι στη μαζική παραγωγή τροφίμων συμβαίνουν διάφορα. Επίσης,  εφιστώ την προσοχή στους καταστηματάρχες και σε αυτούς που παρασκευάζουν και διακινούν τρόφιμα, να εφαρμόζουν όλα αυτά που προβλέπει η νομοθεσία και να τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής για να μην είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουμε κυρώσεις. Αυτό δεν το θέλουμε. Ο έλεγχος πάντοτε γίνεται προληπτικά, για να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις κι αυτό το νόημα έχει κι όχι για να επιβάλλουμε κυρώσεις», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

«Γενικά υπάρχει συμμόρφωση, όμως σε αυτές τις περιόδους υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποια πράγματα δεν είναι όπως πρέπει και ξεφεύγουν από τους κανόνες της ορθής παρασκευής»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει συμμόρφωση των καταστηματαρχών σε σχέση με τα όσα ορίζουν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στα τρόφιμα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας απάντησε: «Γενικά ναι, υπάρχει συμμόρφωση, όμως σε αυτές τις περιόδους υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποια πράγματα δεν είναι όπως πρέπει και ξεφεύγουν από τους κανόνες της ορθής παρασκευής. Θα πρέπει λοιπόν όλοι όσοι ασχολούνται με τον κλάδο των τροφίμων να ξέρουν ότι μπορεί να έχουν αυξημένη κίνηση τώρα, πολλές παραγγελίες και πωλήσεις, αλλά δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να παραμελούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και την ποιότητα των προϊόντων που διαθέτουν στην αγορά».

«Προφανώς θα πρέπει να ενημερώνουν οι πολίτες για ό,τι περίεργο εντοπίζουν, αφού υπάρχουν οι υπηρεσίες, όπως ο Ε.Φ.Ε.Τ., εμείς, το τμήμα εμπορίου»

Αναφορικά με το αν ο πολίτης θα πρέπει να ενημερώνει άμεσα τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, στην περίπτωση που υποπέσει το οτιδήποτε στην αντίληψή του, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε: «Προφανώς θα πρέπει να ενημερώνουν οι πολίτες για ό,τι περίεργο εντοπίζουν, αφού υπάρχουν οι υπηρεσίες, όπως ο Ε.Φ.Ε.Τ., εμείς, το τμήμα εμπορίου. Ανάλογα η καθεμιά υπηρεσία είναι εδώ, ώστε όταν συμβεί κάτι να το ελέγχουμε. Δε σημαίνει ότι οποιοσδήποτε εντοπίζει κάτι υπάρχει πρόβλημα από πίσω, όμως πολλές φορές μπορεί κάτι να υπάρχει. Έχουμε τον νου μας, γνωρίζουμε και θέλουμε τη συνεργασία των πολιτών σε αυτό. Το καταναλωτικό κίνημα θα πρέπει να έχει παιδεία για να ξέρει πως και που θα αντιδράσει. Πραγματικά θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να συμμετέχουν στο καταναλωτικό κίνημα και να είναι σωστοί καταναλωτές καταρχήν για τον εαυτό τους και κατά δεύτερο να προστατεύουμε τη δημόσια υγεία».

Ολοκληρώνονται οι έλεγχοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς – Αρχίζουν στα κυλικεία των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Καβάλας

Να επισημανθεί τέλος, ότι εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπου υπάρχει παρασκευή γευμάτων, ενώ στη συνέχεια, όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, θα ακολουθήσουν εντατικοί έλεγχοι στα κυλικεία των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...