Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αξιολόγηση και υποχρηματοδότηση κυριάρχησαν στην γενική συνέλευση των δασκάλων

Ημέρα:

spot_img

Τα θέματα της αξιολόγησης και της υποχρηματοδότησης των σχολείων, κυριάρχησαν στην γενική συνέλευση του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (11/6) στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την επιλογή των αντιπροσώπων των παρατάξεων, οι οποίοι θα μετέχουν στη γενική συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που θα γίνει προς τα τέλη Ιουνίου στην Αθήνα.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά οι εκπαιδευτικοί είναι πάρα πολλά…»

«Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήσαμε, περιελάμβαναν συζήτηση για το σχολείο που βιώνουμε και που οραματιζόμαστε εμείς οι εκπαιδευτικοί. Όλα αυτά που αποφασίσαμε από τη γενική συνέλευση, οι συνάδελφοί μας θα τα μεταφέρουν στην Αθήνα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά οι εκπαιδευτικοί είναι πάρα πολλά. Αν και η χρονιά τελείωσε σε γενικές γραμμές αίσια μπορώ να πω, για εμάς τους εκπαιδευτικούς ολοκληρώθηκε με πολλές ελλείψεις που εστιάζονται κυρίως σε αναπληρωτές ειδικοτήτων», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

«Υπάρχει αυτή η αξιολόγηση – χειραγώγηση, την οποία εμείς δεν την θέλουμε. Δεν είμαστε όμως αντίθετοι σε κάθε είδους αξιολόγηση…»

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συζητήσαμε ήταν αυτό της αξιολόγησης. Υπάρχει ένα καινούργιο νομοθέτημα, το οποίο δεν αλλάζει τα προηγούμενα. Υπάρχει αυτή η αξιολόγηση – χειραγώγηση, την οποία εμείς δεν την θέλουμε. Δεν είμαστε όμως αντίθετοι σε κάθε είδους αξιολόγηση. Έχουμε τις θέσεις μας ως κλάδος, μπορούμε να βελτιώσουμε όσα δεν μας αρέσουν σε αυτή την αξιολόγηση κι έτσι καθισμένοι στο ίδιο τραπέζι του διαλόγου να προκύψει μια αξιολόγηση κοινά αποδεκτή από όλους», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μουμτσάκης.

«Δεν είναι δυνατόν τα σχολεία να λειτουργούν με τόσο μικρά ποσά. Θα πρέπει να παρθεί μια γενναία απόφαση από το υπουργείο, ώστε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός που δίνεται στα σχολεία»

«Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που συζητήθηκε στη διάρκεια της γενικής μας συνέλευσης ήταν η υποχρηματοδότηση των σχολείων μας. Δεν είναι δυνατόν τα σχολεία να λειτουργούν με τόσο μικρά ποσά. Θα πρέπει να παρθεί μια γενναία απόφαση από το υπουργείο, ώστε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός που δίνεται στα σχολεία», ανέφερε καταληκτικά ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας. Τέλος, να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση συζητήθηκαν ακόμη η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, οι διορισμοί των εκπαιδευτικών, καθώς και θέματα λειτουργίας του σχολείου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...