Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το νοσοκομείο της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η εξοικονόμηση πόρων για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας τα επόμενα χρόνια, από το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, το οποίο παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας (2/9) στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης ― διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γ.Ν.Κ.

Όπως τόνισε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαββόγλου, το έργο έχει ξεκινήσει ήδη, καθώς από τον περασμένο Ιούνιο έχει εγκριθεί η ένταξη και η χρηματοδότηση του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Θα χρειαζόμαστε μετά το τέλος αυτής της διαδρομής λιγότερο πετρέλαιο κατά 40%, θα χρειαζόμαστε λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και όλα αυτά θα τα υποκαταστήσουμε με το συμπιεσμένο φυσικό αέριο»

’Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι μία ανοιχτή εκδήλωση ― διαβούλευση, προκειμένου να ενημερώσουμε πολίτες και φορείς της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τους εργαζόμενους της νοσοκομειακής κοινότητας γι’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Η διαδικασία προβλέπει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια όλων αυτών που το σχετικό πρόγραμμα προβλέπει. Είναι μία εξαιρετική μέρα η σημερινή, καθώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο θα οδηγήσει σε σημαντικές εξοικονομήσεις πόρων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Αρκεί να πω ότι θα χρειαζόμαστε μετά το τέλος αυτής της διαδρομής λιγότερο πετρέλαιο κατά 40%, θα χρειαζόμαστε λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και όλα αυτά θα τα υποκαταστήσουμε με το συμπιεσμένο φυσικό αέριο», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Καρασαββόγλου.

«Το Γ.Ν.Κ. θα είναι ένα νοσοκομείο που θα εκπέμπει λιγότερους ρύπους, άρα θα υπηρετήσουμε και τη λογική της «πράσινης» λειτουργίας των δημοσίων κτιρίων»

«Είναι σημαντικό να πούμε ότι για συμπράξουμε για το συμπιεσμένο φυσικό αέριο θα χρειαστεί να στήσουμε στο Γ.Ν.Κ. ένα εσωτερικό δίκτυο. Αυτό είναι προαπαιτούμενο έτσι κι αλλιώς και για την υποδοχή του κανονικού φυσικού αερίου, αυτό που καθυστερεί να έρθει στην Καβάλα χρόνια τώρα. Άρα αυτό που κάνουμε είναι μία παρέμβαση, η οποία θα είναι ούτως ή άλλως αναγκαία και απαραίτητη όταν θα ρθει η ώρα και στιγμή να υποδεχτούμε το φυσικό αέριο. Άρα με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια λοιπόν και τώρα θα κάνουμε παρεμβάσεις που χρειάζεται το νοσοκομείο. Επίσης, πρέπει να πω ότι το Νοσοκομείο Καβάλας στο τέλος αυτής της διαδρομής θα είναι ένα νοσοκομείο που θα εκπέμπει λιγότερους ρύπους, άρα θα υπηρετήσουμε και τη λογική της «πράσινης» λειτουργίας των δημοσίων κτιρίων. Θα έχουμε συμβάλει δε, ώστε να χρησιμοποιούμε λαμπτήρες LED και επίσης μαγνητάκια στα κουφώματα του νοσοκομείου, γεγονός που θα εξοικονομήσει ενέργεια», υπογράμμισε στη συνέχεια ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

«Η παρέμβαση με αυτό το πρόγραμμα, θα συμβάλει ώστε να είναι το νοσοκομείο μας ένα καλύτερο νοσοκομείο, ένα οικονομικότερο νοσοκομείο, ένα αποτελεσματικότερο νοσοκομείο, που θα κάνει τη δουλειά του με ευνοϊκότερους όρους…»

«Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι αυτή η παρέμβαση με αυτό το πρόγραμμα, θα συμβάλει ώστε να είναι το νοσοκομείο μας ένα καλύτερο νοσοκομείο, ένα οικονομικότερο νοσοκομείο, ένα αποτελεσματικότερο νοσοκομείο, που θα κάνει τη δουλειά του με ευνοϊκότερους όρους αν αναλογιστούμε ότι θα χρειαζόμαστε λιγότερο πετρέλαιο και ηλεκτρική ενέργεια. Άρα μιλάμε για ένα νοσοκομείο με υψηλότερο βαθμό αυτονομίας, που θα χρησιμοποιεί εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπως το συμπιεσμένο αέριο και νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα και εμείς με περισσή χαρά θα το υλοποιήσουμε», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Καρασαββόγλου.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 – 12 – 2023 κι έχει συνολικό κόστος 2.460.000 ευρώ

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόγραμμα άνοιξε στις 27 6 2018 και το ΓΝΚ υπέβαλε την πρόταση του ένα μήνα μετά. Στις 5 6 2019 η ειδική γραμματέας διαχείρισης τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων υπέγραψε την απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου κι από τότε αυτό βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας για τη δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών, κυρίως διαγωνιστικών για την υλοποίηση του έργου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 12 2023 κι έχει συνολικό κόστος 2.460.000 ευρώ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...