Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Έρχεται νέο κύμα βροχοπτώσεων

Ημέρα:

spot_img

Ένα νέο σύστημα, το οποίο θα έχει ίδια χαρακτηριστικά, αλλά με πιο ήπια μορφή από αυτό που έπληξε την Π.Ε. Καβάλας την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να εκδηλωθεί στην περιοχή μας από την Τρίτη (29/1).

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας Σταύρος Κιβράκης, το νέο σύστημα θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, ωστόσο δεν αναμένεται να καταγραφούν τα ύψη βροχής των προηγούμενων ημερών.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν περισσότερο τις ανατολικές περιοχές της Π.Ε. Καβάλας – Θα υπάρχουν ανοίγματα στον καιρό, ωστόσο κάποια φαινόμενα μέτριας έντασης θα μας απασχολήσουν μέχρι και την Κυριακή 

«Παρόλα αυτά, επειδή το έδαφος είναι κορεσμένο απαιτείται προσοχή στα σημεία που είχε παρουσιαστεί πρόβλημα τις προηγούμενες ημέρες.Φυσικά όσοι εμπλέκονται πρέπει να έχουν το νου τους, για να αποφύγουμε οποιοδήποτε πρόβλημα εξαιτίας αυτού του φαινομένου. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από Τρίτη (29/1) προς Τετάρτη (30/1) και θα επηρεάσουν περισσότερο τις ανατολικές περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, δηλαδή προς τον δήμο Νέστου, αλλά όχι με τη μορφή που καταγράφηκαν τις προηγούμενες μέρες. Θα υπάρχουν ανοίγματα στον καιρό, ωστόσο κάποια φαινόμενα μέτριας έντασης θα μας απασχολήσουν μέχρι και την Κυριακή (3/2). Δεν αποκλείονται ανάλογα συστήματα να μας επηρεάσουν και αργότερα μέσα στον Φεβρουάριο, φαίνεται όμως ότι το νέο σύστημα που θα επηρεάσει την περιοχή μας εκφυλίζεται, τουλάχιστον όσον αφορά την έντασή του»,επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Σταύρος Κιβράκης.

«Χρόνια είχαμε να δούμε τόσο υγρό Ιανουάριο, με χιόνια και πολλές βροχές» 

Κάνοντας τέλος έναν απολογισμό του συστήματος που έπληξε την περασμένη εβδομάδα την Π.Ε. Καβάλας, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε: «Πράγματι το σύστημα που μας επηρέασε, άφησε πολύ μεγάλα ύψη νερού. Έβρεχε για δυο μέρες συνεχόμενα, με αποτέλεσμα σε περιοχές με ευαισθησία, όπως είναι τα Τενάγη των Φιλίππων και η πεδιάδα της Χρυσούπολης, να εμφανιστούν πλημμυρικά φαινόμενα. Υπάρχει πρόβλημα στις πολυετείς καλλιέργειες,όμως αυτά θα αποτιμηθούν από τους ειδικούς το επόμενο διάστημα. Είχαμε προβλήματα με πτώσεις δέντρων, προβλήματα στο οδικό δίκτυο με φερτές ύλες,προβλήματα από κατολισθήσεις, ευτυχώς όμως όχι κάτι σοβαρό που να προκαλέσει κάποιο ατύχημα. Σ’ αυτό συνετέλεσε και το ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ήταν σε επιφυλακή, επιχειρώντας στοχευμένα σε σημεία που παρουσίαζαν προβλήματα. Χρόνια είχαμε να δούμε τόσο υγρό Ιανουάριο, με χιόνια και πολλές βροχές».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...