Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άστατος ο καιρός τις επόμενες μέρες

Ημέρα:

spot_img

Ασταθής θα είναι ο καιρός για τις επόμενες ημέρες στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, καθώς ένα σύστημα ιδιαίτερα δυναμικό, φαίνεται ότι θα απασχολήσει την περιοχή μας τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Μάλιστα τα φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν στην Π.Ε. Καβάλας, δεν αποκλείεται κατά τόπους και κατά διαστήματα να έχουν έντονο χαρακτήρα, ιδιαίτερα το Σάββατο (16/6), αλλά και το βράδυ της Δευτέρας (18/6) προς Τρίτη (19/6).

«Από τα πρώτα στοιχεία δεν φαίνεται να είναι κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό, δίχως να αποκλείεται όμως τίποτα και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί»

Με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας Σταύρος Κιβράκης, υπογράμμισε με έμφαση τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας των πολιτών, ειδικά όταν έχουμε εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ένα δυναμικό σύστημα θα επηρεάσει την περιοχή μας και διατηρηθεί μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Φαίνεται ότι μπορεί να μας δώσει φαινόμενα κυρίως καταιγίδων και περισσότερο στα ορεινά. Από τα πρώτα στοιχεία δεν φαίνεται να είναι κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό, δίχως να αποκλείεται όμως τίποτα και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», σημείωσε σχετικά ο Σταύρος Κιβράκης.

«Αυτήν την περίοδο και ειδικά τώρα που έχουμε και δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που μπορεί και στην περιοχή μας να έχουμε έντονα φαινόμενα, πρέπει να έχουμε μεγάλη προσοχή…»

«Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά με κεραυνοπληξίες, ειδικά με το παιδί στη Λάρισα μέσα σε γήπεδο, πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά τα μέτρα αυτοπροστασίας. Είναι το κομμάτι που αφορά τους πολίτες. Δεν μπορεί το κράτος να κάνει κάτι, εφόσον ο πολίτης από μόνος του δεν προστατεύεται. Αυτήν την περίοδο και ειδικά τώρα που έχουμε και δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που μπορεί και στην περιοχή μας να έχουμε έντονα φαινόμενα, πρέπει να έχουμε μεγάλη προσοχή. Ο Ιούνιος όπως έχουμε αναφέρει και πάλι είναι ο κατεξοχήν μήνας των καταιγίδων, που μπορεί να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αέρα και κεραυνούς», συμπλήρωσε σχετικά ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

«Αυτά τα φαινόμενα εκδηλώνονται κατά τόπους και κατά διαστήματα, είναι πολλές φορές απρόβλεπτα και μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο ακόμη και για ανθρώπινες ζωές…»

Όσον αφορά τα φαινόμενα που αναμένονται στην περιοχή μας, αυτά θα εκδηλωθούν κυρίως στη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας, αλλά και στη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας της αστάθειας. Τα φαινόμενα θα εντοπιστούν κυρίως στα ορεινά, με τις περισσότερες πιθανότητες εκδήλωσής τους το Σάββατο και Δευτέρα προς Τρίτη την επόμενη εβδομάδα.

«Το συγκεκριμένο σύστημα που μεταλλάσσεται έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, καθώς αυτά τα φαινόμενα εκδηλώνονται κατά τόπους και κατά διαστήματα, είναι πολλές φορές απρόβλεπτα και μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο ακόμη και για ανθρώπινες ζωές και φυσικά για περιουσίες», ανέφερε καταληκτικά ο Σταύρος Κιβράκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...