Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ημέρα:

spot_img

Με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση κορυφώνονται το πρωί της Κυριακής (25/3) στην Καβάλα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Το πρόγραμμα άρχισε την Παρασκευή (23/3) με τις πανηγυρικές εκδηλώσεις των σπουδαστών και των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της σημασίας της Εθνικής Επετείου.

Κατάθεση στεφάνων και παραδοσιακοί χοροί στο Ηρώο της πόλης

Η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων έγινε στις 11.30’ το πρωί στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, παρουσία των επικεφαλής καθηγητών, δασκάλων και βαθμοφόρων.

Την περιφέρεια Α.Μ.Θ. εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γάκης, ενώ τον δήμο Καβάλας ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης. Αμέσως μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, στο Ηρώο της πόλης, από ομάδες μαθητών Γενικών Λυκείων και της Ένωσης Ποντίων σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (23/3) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των αρχών και των υπαλλήλων των πολιτικών, δικαστικών και στρατιωτικών υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., οργανισμών και τραπεζών στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης», όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από από τον κ. Νικόλαο Γεωργόπουλο, διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

Στην 11.45’ το πρωί της Κυριακής (25/3) η παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της Καβάλας

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που κορυφώνονται την Κυριακή (25/3) θα αρχίσουν στις 8 το πρωί με την επίσημη έπαρση της σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Ακολούθως, στις 10.45’, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Μαρίνα Φιλιππίδου, δικηγόρος και πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας.

Στις 11.15’ θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον στρατηγό διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, την δήμαρχο Καβάλας, τον πρύτανη του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ., τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, τον διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας.

Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα.

Στις 11.45’ θα ακολουθήσει στην παραλιακή λεωφόρο η παρέλαση, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οργανώσεων, συλλόγων, προσκόπων και οδηγών, καθώς και τμημάτων στρατού.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...