Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άριστη η ποιότητα του πόσιμου νερού στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Εξαιρετικά είναι τα αποτελέσματα των μικροβιακών αναλύσεων στο πόσιμο νερό της Π.Ε. Καβάλας. Στις χημικές αναλύσεις, στη συντριπτική πλειονότητα των νερών, τα αποτελέσματα είναι επίσης καλά, ενώ σε κάποιες περιοχές των δήμων Καβάλας και Παγγαίου οι τιμές του αρσενικού βρίσκονται κοντά στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο. Ωστόσο οι μετρήσεις συνολικά για τα βαρέα μέταλλα βρίσκονται πολύ χαμηλότερα από τα επιτρεπόμενα όρια και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μετά την ολοκλήρωση του εκτεταμένου προγράμματος ελέγχων – αναλύσεων στο πόσιμο νερό της Π.Ε. Καβάλας, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και με συνεργαζόμενα με αυτό εργαστήρια, βάσει των όσων προβλέπει η υγειονομική νομοθεσία.

Εξαιρετικά τα αποτελέσματα των μικροβιακών αναλύσεων – Στις χημικές αναλύσεις, στη συντριπτική πλειονότητα των νερών, τα αποτελέσματα είναι επίσης καλά

«Σε γενικές γραμμές τα νερά μας είναι καλά. Ειδικά από πλευράς μικροβιακών αναλύσεων. Όπως είναι γνωστό, οι αναλύσεις χωρίζονται στις μικροβιακές και στις χημικές παραμέτρους. Αναφορικά με τις μικροβιακές παρατηρήσαμε ότι δεν έχουμε πουθενά κανένα πρόβλημα. Όταν το νερό επιβαρύνεται μικροβιακά, εκεί είναι πιο σύνηθες να υπάρχουν κάποιες επιδημίες. Άρα σε αυτό το επίπεδο είμαστε πολύ καλά.

Στις χημικές αναλύσεις, στη συντριπτική πλειονότητα των νερών, τα αποτελέσματα είναι καλά. Όμως σε κάποιες περιοχές των δήμων Παγγαίου και Καβάλας, το αρσενικό κινείται σε οριακά επίπεδα και ίσως να υπερβαίνει το όριο σε ορισμένες εξ αυτών. Αυτό είναι κάτι που θα το διερευνήσουμε με τις αρμόδιες Δ.Ε.Υ.Α. Θα ήθελα να μην ανακοινώσω προς το παρόν τις περιοχές αυτές, μέχρι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

«Από τη στιγμή πάντως που το θέμα δεν αφορά μικροβιακές παραμέτρους, δεν είναι κάτι επείγον – Γενικότερα είμαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ποιότητα του πόσιμου νερού…»

«Απ’ όλα τα βαρέα μέταλλα που έχουμε δει, το πρόβλημα εντοπίζεται και πάλι στο αρσενικό. Τα υπόλοιπα, όπως μόλυβδος, κάδμιο, βόριο, αργίλιο, βρίσκονται πολύ χαμηλότερα από τα επιτρεπόμενα όρια. Έχουμε τα αποτελέσματα, θα διερευνήσουμε τα αίτια, θα γίνει υγειονομική αναγνώριση όπως λέμε, το επόμενο διάστημα. Από τη στιγμή πάντως που το θέμα δεν αφορά μικροβιακές παραμέτρους, δεν είναι κάτι επείγον. Γενικά οι υπερβάσεις είναι μικρές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είτε είμαστε κοντά στο όριο, είτε λίγο πιο πάνω από αυτό, είναι η διερεύνηση. Κι αυτό θα το κάνουμε. Γενικότερα είμαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ποιότητα του πόσιμου νερού. Τους ελέγχους αυτούς τους διενεργούμε μεν ως Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να δούμε τι συμβαίνει γενικά στο πόσιμο νερό της περιοχής μας, αλλά η υποχρέωση τακτικού ελέγχου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ανήκει στους δήμους κι αυτό πρέπει να το τονίσουμε», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...